Μόσχα: Συνελήφθη διευθύντρια βιβλιοθήκης για αντιρωσική προπαγάνδα
Η Νατάλια Τσαρίνα θεωρείται ύποπτη για τη διάθεση των γραπτών του Ντμίτρο Κορτσίνσκι, παρά το γεγονός ότι αυτά έχουν απαγορευτεί από τις ρωσικές αρχές
Με την κατηγορία της αντιρωσικής προπαγάνδας και της υποκίνησης εθνικού μίσους συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές η διευθύντρια της Βιβιλιοθήκης Ουκρανικής Λογοτεχνίας στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η 58χρονη Νατάλια Τσαρίνα συνελήφθη κατόπιν έρευνας η οποία έφερε στο φως προπαγανδιστικό έντυπο υλικό και ακραία γραπτά του Ντμίτρο Κορτσίνσκι, ενός Ουκρανού εθνικιστή συγγραφέα. Το περιστατικό αυτό ενδέχεται να επιδεινώσει τις ήδη κάκιστες σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της Κριμαίας και την υποστήριξή της προς τους ενόπλους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Το Κρεμλίνο εξακολουθεί να διαψεύδει ότι οι δυνάμεις του βοηθούν τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Η Νατάλια Τσαρίνα, η οποία είναι διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Ουκρανικής Λογοτεχνίας στη ρωσική πρωτεύουσα από το 2011, θεωρείται ύποπτη για τη διάθεση των γραπτών του Κορτσίνσκι, παρά το γεγονός ότι αυτά έχουν απαγορευτεί από τις ρωσικές αρχές, αφού είχαν χαρακτηριστεί εξτρεμιστικά. «Η έρευνα συνεχίζεται», αναφέρει η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας σε ανακοίνωσή της.
Φέτος, η ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζει στην καμπάνια της, μια ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία με κεντρικό άξονα το γιορτινό τραπέζι για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα, δείχνοντας πώς η ΑΒ φροντίζει να μη λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το σπίτι.