Μάρα Καρτάλη: Διαμάντια και σταρ

Μάρα Καρτάλη: Διαμάντια και σταρ

Χάρη στο ιδιαίτερο στυλ και το πάθος για την τελειότητα, τα κοσμήματα που σχεδιάζει η Μάρα Καρτάλη κάνουν διεθνή καριέρα. Ανάμεσα στους πελάτες της περιλαμβάνονται εστεμμένοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και Χολιγουντιανοί αστέρες

Μάρα Καρτάλη: Διαμάντια και σταρ
Kάθε κόσμημα της Μάρας Καρτάλη έχει τη δική του ιστορία και παρόλο που η λάμψη των πολύτιμων λίθων που προτιμά είναι εκθαμβωτική, το μήνυμα των κομψοτεχνημάτων της φτάνει πάντα εκεί όπου πρέπει. Ετσι εξηγείται άλλωστε ότι η δουλειά της Ελληνίδας δημιουργού έχει προβληθεί με ενθουσιώδη σχόλια μέσα από μεγάλους τίτλους περιοδικών, όπως η βρετανική «Vogue» και το «Tatler». Επιπλέον, ανάμεσα στους πιστούς πελάτες της συγκαταλέγονται η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και η Ελληνοαμερικανίδα σταρ Νία Βαρντάλος. Εξυπακούεται, δε, ότι το πελατολόγιό της είναι γεμάτο από πολύ μεγάλα και βαριά ονόματα της εφοπλιστικής και επιχειρηματικής ελίτ - από την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η Μάρα Καρτάλη είναι μια σχεδιάστρια κοσμημάτων που γνωρίζει άριστα ότι τα διαμάντια, όπως και γενικώς οι πολύτιμοι λίθοι, είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών. Τα πολυτελή κοσμήματα που δημιουργεί τα τελευταία επτά χρόνια συνδυάζουν τις τάσεις της μόδας με υλικά υψηλής αξίας, συνθέτοντας ορισμένα εξαιρετικά κομμάτια, τα οποία προορίζονται να νικήσουν τον χρόνο και να γίνουν κλασικά. Οι πολύτιμοι λίθοι που τροφοδοτούν την έμπνευση και το πάθος της για την κατάκτηση της τελειότητας είναι τα διαμάντια υψηλής ποιότητας, το ζαφείρι και αμέθυστος.

Κλείσιμο
Παραλίγο δικηγόρος
Η Μάρα Καρτάλη ταξίδευε από πολύ μικρή, καθώς ο πατέρας της ήταν κυβερνήτης στην Ολυμπιακή από την εποχή Ωνάση. Η μητέρα της τότε αντιπροσώπευε τις εταιρείες Gucci και Lancel, διατηρώντας κατάστημα στα νότια προάστια. Παράλληλα η ίδια ήταν ερασιτέχνις σχεδιάστρια και καθώς φαίνεται το DNA μεταδόθηκε στην κόρη της.  Η Μάρα βάλθηκε να σχεδιάζει από πολύ νωρίς: ζωγράφιζε κοσμήματα, ρούχα κ.λπ. και, όπως λέει, «θυμάμαι να μου λέει ο πατέρας μου πως “ό,τι βλέπεις να γυαλίζει πέφτεις πάνω του”».

Η Μάρα σπούδασε στη Νομική, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκε τον εαυτό της να αγορεύει σε μια αίθουσα δικαστηρίου: «Σχεδίαζα και δημιουργούσα κοσμήματα για φίλες μου από χόμπι. Κάποια στιγμή το έκανα επάγγελμα. Πιστεύω ότι αυτό που με έκανε να ξεχωρίσω είναι το γεγονός ότι δίνω μεγάλη σημασία στο σχέδιο, δημιουργώντας κάτι μοναδικό. Επίσης, βασικό για εμένα είναι να υπάρχουν διαφάνεια και ασφάλεια στις πολύτιμες πέτρες, ο χρυσός να είναι απολύτως εγγυημένος. Το κόσμημα ακολουθεί μια ολόκληρη διαδρομή και πιστεύω ότι ο πελάτης ως τελικός αποδέκτης το εκτιμά όλο αυτό», λέει.

Μια στιγμή που θα αποδεικνυόταν κομβικής σημασίας για τη διεθνή σταδιοδρομία της Μάρας ήταν η συνάντησή της με τη μάνατζερ δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ Ντίνα Καρατζά. Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδας και το 2013 παρουσίασαν τη δουλειά τους με ξεχωριστό περίπτερο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Τα κοσμήματα της Μάρας εντυπωσίασαν, οπότε το άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, στην Κεντρική Ευρώπη αλλά και στη Ρωσία, ήταν ζήτημα χρόνου. Παράλληλα, το δίδυμο Καρτάλη - Καρατζά ανέπτυξε δίκτυο πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνεργάστηκε με το www.farlang.com, μια παγκόσμια ιστοσελίδα για δημιουργούς υπερπολυτελών κοσμημάτων από όλο τον κόσμο. Οσο για τα αφιερώματα στη «Vogue» και στο «Tatler» λέει σχετικά: «Μια ημέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν ότι τα κοσμήματά μου ταιριάζουν στη “Vogue”. Τα θεώρησαν μικρά κομμάτια τέχνης και μας έβαλαν στην ενότητα που παρουσιάζουν νέους σχεδιαστές. Στους ανθρώπους του περιοδικού άρεσε που όλα τα κοσμήματά μου είναι θεματικά, όπως π.χ. η συλλογή “Illuminati” που είναι εμπνευσμένη από τα βιτρό των εκκλησιών, η “Guinevere” από τον Μεσαίωνα κ.ο.κ.».



900.000 € για τη νυφική τιάρα
Οσο για την επώνυμη πελατεία της, είναι αδύνατον να της αποσπάσει κανείς οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ακολουθώντας τον ασφαλή δρόμο της απόλυτης εχεμύθειας.

Παρ’ όλα αυτά, περιγράφει μια ιδιαίτερη παραγγελία: «Μια πελάτισσά μου από το Ντουμπάι μού ζήτησε να φτιάξω κάτι ιδιαίτερο για την κόρη της, η οποία επρόκειτο να παντρευτεί στο Κόμο της Ιταλίας. Ηθελε κάτι μοναδικό και μου ζήτησε να κατασκευάσω μια τιάρα που θα μπορούσε να φορεθεί ως τσόκερ μετά τον γάμο. Θα έπρεπε να βασιστώ σε σμαράγδια και διαμάντια και ήταν μια μεγάλη πρόκληση, ενώ το κόστος έφτασε στις 900.000 ευρώ».

Τη δουλειά της Μάρας Καρτάλη μπορεί κανείς να θαυμάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου εκτίθεται ένα κόσμημα από τη συλλογή «Art Jewelery». Ομως, πέρα από τις ειδικές παραγγελίες, υπάρχουν και οι πιο απλές σειρές, τα «fashion projects» και «special occasions» που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, ενώ αναλαμβάνει και την ανακατασκευή υπαρχόντων κοσμημάτων - μιας και όλα αξιοποιούνται.

«Το αποτέλεσμα είναι ένα καινούριο κόσμημα. Και πάντα όλα γίνονται με πιστοποιήσεις από ειδικούς για τους πολύτιμους λίθους», καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης