«Ξύπνησε» ο ΠΑΟΚ, 3-1 στη Μυτιλήνη την Καλλονή

«Ξύπνησε» ο ΠΑΟΚ, 3-1 στη Μυτιλήνη την Καλλονή

Ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ στο 7' με τον Αθανασιάδη και προηγήθηκε εκ νέου με τον ίδιο σκόρερ, στο 76' - Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 41', με πέναλτι του Μανούσου - Το 3-1 για τον ΠΑΟΚ με τον Μυστακίδη, στο 90'

«Ξύπνησε» ο ΠΑΟΚ, 3-1 στη Μυτιλήνη την Καλλονή
Τρεις φάσεις ήταν αρκετές στον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά είχε την ουσία και σκόραρε και στις τρεις για να φύγει νικητής με 1-3 από τη Μυτιλήνη. Βέβαια, προβλημάτισε και πάλι η εικόνα του, αλλά αυτό που κρατάει είναι η νίκη, με την Καλλονή να γνωρίζει άλλη μία ήττα και τους φιλοξενούμενους να έχουν πρωταγωνιστή τον Κλάους Αθανασιάδη.

Με 3-4-1-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Ίγκορ Τούντορ, που έκανε μία αλλαγή σε σύγκριση με το παιχνίδι με την Καμπάλ. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί στόπερ ο Σκόνδρας, αριστερό ο Τζαβέλλας και λίμπερο ο Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Κάτσε, Τζιόλης, δεξιά τους ο Ροντρίγκες και αριστερά τους ο Λέοβατς αντί του Κίτσιου. Ο Πέλκας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο, το οποίο αποτελούσαν οι Μακ, Αθανασιάδης.

Από τη μεριά του, ο Θαλής Θεοδωρίδης δεν επεφύλλασσε εκπλήσεις στο 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Δαύκος αντί του τραυματία Χογκ, με τον Τσαμπούρη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιορέντε το αριστερό και τους Αντέτζο, Αναστασιάδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Καλτσάς, Κεϊτά και μπροστά τους οι Γεωργίου (δεξιά), Μπαργκάν (αριστερά), Σάμπα (ελεύθερο ρόλο). Μοναδικός προωθημένος ο Μανούσος.

Κλείσιμο
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στην πρώτη του φάση ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Καλλονής και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μόλις στο 7'.

Όμως, πέραν του τέρματος και παρά το γεγονός ότι είχε τα ηνία, ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν απείλησε ιδιαίτερα μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν αυτά που κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες κίτρινες κάρτες, ενώ η ομάδα της Μυτιλήνης έψαξε την ισοφάριση, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή.

Αυτό του Σάμπα στο 12' πέρασε εκτός, όπως και του Γεωργίου στο 32', ενώ ο Γλύκος μπλόκαρε του Καλτσά στο 35'. Άλλο ένα του Μπαργκάν στο 38' απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ για να απομακρύνει ο Σκόνδρας προ του Μανούσου και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι.

Ο Σκόνδρας γλίστρησε και βλέποντας ότι έχει χάσει τον Μπαργκάν τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, με τον Δελφάκη να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Μανούσος ευστόχησε, παρά το γεγονός ότι ο Γλύκος έπεσε στη σωστή γωνία, και η ΑΕΛΚ έφερε το ματς στα ίσια στο 41'.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1 και στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, με την Καλλονή να απειλεί και πάλι κυρίως με σουτ, τα οποία δε βρήκαν στόχο. Τσαμπούρης, Σάμπα, Μπαργκάν δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε 49', 52' και 58', αντίστοιχα, ενώ στο ίδιο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία.

Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Καλτσάς έπιασε την κεφαλιά και ο Αθανασιάδης απομάκρυνε. Η μπάλα έφτασε στον Κεϊτά, που έκανε το σουτ, με τον Τζιόλη να διώχνει τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή. Ακολούθησαν οι αλλαγές και στο 76' ήρθε ο... Άγιος Κλάους να δώσει ξανά τη λύση. Ο Μακ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τον Αθανασιάδη να πλασάρει από κοντά για το 1-2.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δε σταμάτησαν εκεί, τη στιγμή που ο σύλλογος της Λέσβου δεν μπορούσε να απειλήσει τον Γλύκο. Στο 90' ο Ροντρίγκες πέρασε τους πάντες, ο Αναστασιάδης τον σταμάτησε τελευταία στιγμή, αλλά απομάκρυνε πάνω στον Μυστακίδη, ο οποίος με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στον Ταρλά.

Ο ίδιος αφιέρωσε το γκολ στον Τούντορ και ο Κροάτης τεχνικός... ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, όπως και στα δύο προηγούμενα τέρματα της ομάδας του. Έτσι, μετά από τρεις αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, με την Καλλονή να βυθίζεται κι άλλο στη βαθμολογία.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης