Η Βενετία βρίσκεται σε πόλεμο! Όχι, δεν βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα και «εχθρός» δεν είναι κάποιο άλλο βασίλειο της Μεσογείου, αλλά... οι γλάροι!
Τα συμπαθή πτηνά έχουν το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και συνεχώς επιτίθενται σε τουρίστες και σερβιτόρους, ενώ αποτελούν κίνδυνο ακόμα και για τους εργάτες στις οροφές των κτηρίων της πόλης.
Με τον ερχομό της άνοιξης, τα πουλιά έγιναν πιο τολμηρά, καθώς πρέπει να ταΐσουν τα μικρά τους. «Συχνάζουν» στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Μάρκου και τα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και ψάχνουν για το φαγητό τους, ενώ υπάρχουν αναφορές, πως οι γλάροι επιτίθενται και σκοτώνουν ακόμα και τα περιστέρια!
Οι αρμόδιοι τώρα σχεδιάζουν να καταστρέψουν τις φωλιές των γλάρων που βρίσκονται στα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, ενώ υπάρχουν και σκέψεις να χρησιμοποιηθούν γεράκια για να φοβήσουν τους γλάρους και να τους διώξουν, κάτι που πάντως αντιβαίνει στους νόμους περί προστασίας της άγριας ζωής.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.