Βγαίνουμε Αθήνα: Οι Momix είναι εδώ!

Βγαίνουμε Αθήνα: Οι Momix είναι εδώ!

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Οι Momix είναι εδώ!
ΧΟΡΟΣ
MOMIX "DREAMCATCHER"

Ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση, και αψηφά με αυθάδεια τους νόμους της βαρύτητας, κινούμενο στα όρια της ευρεσιτεχνίας. Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το θέαμα των περίφημων Momix, της κορυφαίας ομάδας ακροβατικού χορού. Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη χώρα μας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:00. Εισιτήρια- VIP: 65 ευρώ, Α Ζώνη: 50 ευρώ, Β Ζώνη: 40 ευρώ, Γ Ζώνη: 30 ευρώ, Παιδικό - Φοιτητικό: έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες.


ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΙMAM BAILDI "VIVA LA FIESTA" ΣΤΟ FUZZ

Κλείσιμο
Οι Imam Baildi μας καλούν σε μια fiesta χωρίς αναστολές. Για τη βραδιά αυτή ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα με γενναίες δόσεις latin, σε συνδυασμό με τις χορευτικές τους συνταγές που φιλοδοξούν να μας σηκώσουν από τις καρέκλες μας και, φυσικά, τις συγκινητικές τους τραγουδιστικές στιγμές. Στο τέλος της συναυλίας η fiesta θα συνεχίσει, με όλους τους καλεσμένους και τα μέλη της παρέας των Ιmam να εναλλάσσονται στη σκηνή για να αναβιώσουν την ατμόσφαιρα των DJ sets, με τα οποία είχαν πρωτοεμφανιστεί τα αδέρφια Φαληρέα. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20.30. Fuzz : Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, τηλέφωνο: 2103450817. Εισιτήρια- 9 ευρώ φοιτητές / άνεργοι, 13 ευρώ ταμείο και 15 ευρώ καθήμενοι.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΟ "ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΔΟΤΟΥ"
Ο Βαγγέλης Γερμανός στο Μπαράκι της Διδότου σε μια άκρως εορταστική εμφάνιση παραμονή της εορταστικής του εορτής. Μουσική Σκηνή δ3: Διδότου 3, τηλέφωνο: 2103642990. Στις 22:00. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

POP EYE ΣΤΟ FAUST
Μια ιδιαίτερη pop βραδιά με τους Pop Eye στο Faust. Δημιουργήθηκαν τέλη 2005, από τους αδελφούς Γιάννη & Μάρκο Καλατή και το Δημήτρη Καμπούρη, ενώ στην πορεία στην παρέα τους προστέθηκε ο Μάνος Αναγνωστάκης και πρόσφατα η Έφη Θεολόγου. To πρώτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2008. Ακολούθησε 4 χρόνια μετά η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους «Almost Dead, Still Alive», σε δική τους DIY παραγωγή και δωρεάν διανομή στο διαδίκτυο. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103234095. Στις 22:30. Εισιτήρια- 5 ευρώ (χωρίς ποτό), 8 ευρώ (με κράτηση χωρίς ποτό).

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ-ΝΑΣΤΟΣ & PIERRE MAGENDIE ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Οι Σουίτες του J. S. Bach για βιολοντσέλο σόλο αποτελούν την ακρογωνιαία λίθο του ρεπερτορίου για βιολοντσέλο. Πώς δομούνται, όμως, οι σουίτες αυτές; Ποια είναι τα μουσικά, εκφραστικά στοιχεία που τις πλαισιώνουν; Πώς μπορούν αυτά τα στοιχεία να μεταφραστούν σε κίνηση και πώς μπορούν οι χοροί που δομούν τις σουίτες αυτές να αποδοθούν το 2015 σε ένα θέαμα που συνδέει την κίνηση με τον ήχο, τη ρητορεία της μουσικής με τη σωματική έκφραση; Ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (βιολοντσέλο) και ο Pierre Magendie (χορογραφία και χορός) θα παρουσιάσουν τις δύο πρώτες σουίτες του J.S.Bach (BWV 1007 και 1008), καθώς και το πρώτο Ricercar Domenico Gabrielli (η πρώτη παρτιτούρα που γράφτηκε ποτέ για σόλο τσέλο), εστιάζοντας κάθε φορά στη μετάφραση ενός καίριου, μουσικού στοιχείου σε κίνηση και προσπαθώντας να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα. Θέατρο Πόρτα : Μεσογείων 59 , Αμπελόκηποι, τηλέφωνο: 210 7780 518. Στις 21:15. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΤΣΟΣ- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ"

Με έμπνευση από ρόλους και προσωπεία της σχέσης αρσενικού-θηλυκού, ανιχνεύοντας κώδικες πόθου και εξουσίας, ο Γιώργος Μπότσος δημιούργησε μια σειρά από πίνακες (λάδι σε καμβά) και σχέδια σε χαρτί με ακρυλικά χρώματα, που παρουσιάζει στη γκαλερί του Black Duck από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου. Εγκαίνια έκθεσης: σήμερα, στις 20:00. Black Duck Multiplarte: Χρήστου Λαδά 9, τηλέφωνο: 210 3234760. Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 με 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΣΟΥ"
Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου φωτογραφίας «Το Θησείο μέσα από τον φακό σου», το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάσει μια επιλογή έργων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, σε ειδική αίθουσα του παραρτήματός του, από τις 24 έως και τις 29 Μαρτίου. Μουσείο Ηρακλειδών - Παράρτημα Απ. Παύλου: Αποστόλου Παύλου 37, Θησείο. Τρίτη έως Παρασκευή: 15:00 με 19:00. Σάββατο και Κυριακή : 11:00 με 19:00. Γενική είσοδος: 4 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης