Μία μοναδικής σχεδίασης Porsche 911

Μία μοναδικής σχεδίασης Porsche 911

Σε μία μοναδική κατασκευή έχει προχωρήσει ένας λάτρης της Porsche που αποφάσισε να τοποθετήσει ρετρό στοιχεία σε μία 911 (993).

240122151952_Porsche-993-Cafe-Racer-Project

Το δημοφιλές κουπέ-κάμπριο μοντέλο της Porsche, η 911 (993) του άγνωστου στους περισσότερους Κιπ Λάσετερ δέχθηκε σημαντικές σχεδιαστικές τροποποιήσεις για να θυμίζει κάτι από την θρυλική 550 Spyder. 

Ο Λάσετερ περιέγραψε την κατασκευή ως ένα δικό του, προσωπικό πρότζεκτ που δεν διατίθεται προς πώληση. Έτσι πήρε την 911 Cabriolet του 1995, αφαίρεσε τα πάνελ της πόρτας, την προσθαφαιρούμενη οροφή και το μεγάλο παρμπρίζ. Το τελευταίο αντικαταστάθηκε από ένα αρκετά μικρότερο.

Συνολικά, τα περισσότερα μέρη του αμαξώματος έχουν αλλαχθεί ώστε να μοιάζει το συγκεκριμένο μοντέλο με αυτό της δεκαετίας του ’50.

Το βλέμμα σε αυτό το τροποποιημένο roadster μαγνητίζει η πίσω όψη που έχει πιο λεπτό κόψιμο και τα φτερά της είναι ατσάλινα. Σε αυτό το όμορφο προφίλ προστίθενται και νέες, ρετρό, μονομπούλονες ζάντες 18 ιντσών.

Στο μπροστινό μέρος, διακρίνεται το έμβλημα της Porsche στο μεταλλικό καπό. Ο προφυλακτήρας έχει παρθεί από την έκδοση Turbo, που σημαίνει ότι τα μόνα εργοστασιακά μέρη είναι ουσιαστικά οι προβολείς και τα εμπρός φτερά.

Αυτήν την περίοδο, ο Λάσετερ έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή του εσωτερικού της συγκεκριμένης Porsche. Το ταμπλό έχει αλλαχθεί ώστε να συγχέεται με το νέο παρμπρίζ, αλλά τα όργανα και η κεντρική κονσόλα είναι εργοστασιακά.

Στα σημαντικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν και την οδηγική συμπεριφορά αυτού του roadster, το σασί έχει ενισχυθεί και ο 6κύλινδρος boxer κινητήρας έχει αναβαθμιστεί στα 3,8 λίτρα, με απόδοση 350 ίππους και 373 Nm ροπής.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί αν αναλογιστείτε ότι μιλάμε για μία Porsche 993 χωρίς οροφή με συνολικό βάρος λίγο κάτω από ένα τόνο (998 κιλά). Για να το πετύχει αυτό, ο κατασκευαστής πρόσθεσε μία custom ανάρτηση που μείωσε την απόσταση του δαπέδου από το έδαφος και βοήθησε στη συνολική μείωση του βάρους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης