Bonus 60.000 ευρώ ανά άτομο σε όσες χώρες δέχονται πρόσφυγες

Bonus 60.000 ευρώ ανά άτομο σε όσες χώρες δέχονται πρόσφυγες

Παραλλήλως όσες χώρες αρνούνται να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο επίσης 60.000 ευρώ για κάθε άνθρωπο στον οποίο αρνούνται καταφύγιο

Bonus 60.000 ευρώ ανά άτομο σε όσες χώρες δέχονται πρόσφυγες
Xώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχτούν περισσότερους αιτούντες άσυλο και οι οποίοι προέρχονται από άλλα -ήδη επιβαρυμένα- κράτη μέλη θα κληθούν να πληρώσουν 60.000 για τον καθένα εξ αυτών εντός μιας πενταετίας, προβλέπει πρόταση της ευρωπαϊκής προεδρίας της Μάλτας.
   
Αντιθέτως, χώρες οι οποίες δέχονται πρόσφυγες θα αποζημιώνονται με το αντίστοιχο ποσό για το διάστημα αυτό. Το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο και μεταδίδει την είδηση.
   
Μια τέτοιου είδους αποζημίωση θα λαμβάνουν όμως οι χώρες μέλη εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι πράγματι μια χώρα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Εν τούτοις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, θα μπορούσε να σταματήσει την πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το dpa.
   
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν αιτούντες άσυλο θα μπορούν εναλλακτικά να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με συνοριοφύλακες ή ειδικούς στην παροχή ασύλου.
   
Παράλληλα, το έγγραφο αυτό κάνει λόγο για ανώτατο όριο κατανομής τον αριθμό των 200.000 προσφύγων. Σε "κρίσιμες περιστάσεις", όταν προσεγγίζεται το όριο αυτό, οι αρχηγοί των κρατών μελών θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης