Παρέμβαση Τραμπ στο πρωτοφανές μποϊκοτάζ για τα προϊόντα της Ιβάνκα

Παρέμβαση Τραμπ στο πρωτοφανές μποϊκοτάζ για τα προϊόντα της Ιβάνκα

Ενώ αρκετές αμερικανικές αλυσίδες συνεχίζουν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της εταιρείας της Ιβάνκα Τραμπ, η απάντηση του Αμερικανού προέδρου στο twitter, όχι μόνο από τον προσωπικό του λογαριασμό αλλά και από τον επίσημο λογαριασμό του Προέδρου των ΗΠΑ, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά

Παρέμβαση Τραμπ στο πρωτοφανές μποϊκοτάζ για τα προϊόντα της Ιβάνκα
Η μία μετά την άλλη γνωστές αμερικανικές αλυσίδες λιανικού εμπορίου μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της εταιρείας της Ιβάνκα Τραμπ, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και κοσμήματα στο πλαίσιο της  εκστρατείας «Grab Your Wallet», η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο με στόχο  να μποϊκοτάρει τις επιχειρήσεις από τις οποίες έχει κέρδη η οικογένεια Τραμπ.

Την αρχή έκανε η αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom
Κλείσιμο
, που έχει την έδρα της στο Σιάτλ και ακολούθησαν οι εταιρείες Belk, Jet, ShopStyle και Home Shopping Network. Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, δύο άλλες αλυσίδες καταστημάτων οι TJ Maxx και Marshalls, που ανήκουν στην εταιρεία TJX Companies, με εντολή των διευθυντών τους μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της 35χρονης κόρης του Αμερικανού προέδρου.



Σύμφωνα με σημείωμα της διεύθυνσης των καταστημάτων που διέρρευσε στην εφημερίδα η σχετική εντολή ανέφερε: «Ενεργείστε άμεσα, παρακαλούμε μεταφέρετε όλα τα εμπορεύματα της Ιβάνκα Τραμπ από τα χαρακτηριστικά σταντ και τοποθετείστε τα με άλλα προϊόντα στα ράφια». Και παρόλο που η εταιρεία TJX Companies δήλωσε πως αυτή η κίνηση γίνεται συχνά για να ανανεώσει τα προϊόντα της, μια υπάλληλος αποκάλυψε ότι στα χρόνια που εργάζεται στη γνωστή αλυσίδα για πρώτη φορά είδε με «εντολή» οι διαφημίσεις ενός brand να πετιούνται στα σκουπίδια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που γίνεται από την εκστρατεία «Grab Your Wallet» στην αγαπημένη του κόρη Ιβάνκα, η οποία έχει μετακομίσει μαζί με την οικογένειά της στην Ουάσινγκτον μετά την ορκωμοσία του και βρίσκεται στο πλευρό του.



Ο 70χρονος πλανητάρχης έγραψε για το θέμα στον λογαριασμό του στο twitter απευθυνόμενος στην Nordstrom: «Η κόρη μου Ιβάνκα έχει αντιμετωπιστεί τόσο άδικα από την @Nordstrom. Αυτή είναι ένα υπέροχο άτομο, που πάντα με σπρώχνει για να κάνω το σωστό! Φοβερό!».

Το επίμαχο tweet είχε περισσότερα από 6.000 retweets, αλλά ο Αμερικανός Μίδας το επανέλαβε και στον επίσημο λογαριασμό του Προέδρου των ΗΠΑ (@POTUS), δημιουργώντας στον διεθνή Τύπο το εύλογο ερώτημα κατά πόσο μπορεί να διαχωρίσει τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο από τις οικογενειακές του επιχειρήσεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης