Έκκληση Ντράγκι για περισσότερη ενότητα στην Ευρώπη

Έκκληση Ντράγκι για περισσότερη ενότητα στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι έχουν κοινές ανάγκες που μπορούν να τις αντιμετωπίσουν μαζί και στις οποίες περιλαμβάνονται τα οικονομικά συμφέροντα, η άμυνα, οι προκλήσεις της μετανάστευσης και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και του περιβάλλοντος, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ

Έκκληση Ντράγκι για περισσότερη ενότητα στην Ευρώπη
Αγωνιώδη έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να επικεντρώσουν τις πολιτικές και τις συμπεριφορές τους στο γενικότερο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζοντας περισσότερη ενότητα, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,
Μάριο Ντράγκι, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, στη Βρετανία.

Σε ομιλία που έδωσε στο Μόναχο, ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν κοινές ανάγκες που μπορούν να τις αντιμετωπίσουν μαζί. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα οικονομικά συμφέροντα, η άμυνα, οι προκλήσεις της μετανάστευσης και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και του περιβάλλοντος, σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης.

Η
Κλείσιμο
Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθάει στην κάλυψη αυτών των αναγκών με τρόπους που μπορεί να μην διαθέτουν από μόνες τους οι εθνικές κυβερνήσεις. Ο κεντρικός τραπεζίτης τάχθηκε υπέρ μιας νέας προσέγγισης στην ευρωπαϊκή ενοποίηση η οποία «θα διασφαλίζει ότι καλύπτονται οι κοινές ανάγκες των λαών».

«Οι ανάγκες που μοιραζόμαστε από κοινού και μπορούμε να καλύψουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια από κοινού, πρέπει να αναγνωριστούν και να αποσαφηνιστούν με πιο καθαρό τρόπο» σημείωσε. «Έχουμε δει ότι το τίμημα της αδράνειας είναι υψηλό» τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης