Σε τρομοκρατικό κλοιό το Νιου Τζέρσεϊ: Εκκενώθηκαν οκτώ σχολεία μετά από απειλή για βόμβες

Σε τρομοκρατικό κλοιό το Νιου Τζέρσεϊ: Εκκενώθηκαν οκτώ σχολεία μετά από απειλή για βόμβες

Το φαινόμενο γενικεύεται και λαμβάνει διαστάσεις, καθώς έχει επαναληφθεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες

Σε τρομοκρατικό κλοιό το Νιου Τζέρσεϊ: Εκκενώθηκαν οκτώ σχολεία μετά από απειλή για βόμβες
pollΔιαστάσεις «επιδημίας» έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε αμερικανικά σχολεία, δημιουργώντας έναν τρομοκρατικό κλοιό γύρω από το -ούτως ή άλλως σύμφωνα με δήλωση της Χίλαρι Κλίνταν- προβληματικό σύστημα παιδείας στις ΗΠΑ. Την Παρασκευή (4/3), εκκενώθηκε μεγάλος αριθμός σχολείων στο Νιου Τζέρσεϊ, μετά από τηλεφωνήματα που δέχθηκαν οι αστυνομικές αρχές για την τοποθέτηση βόμβας.

Γύρω στις 11 το πρωί τοπικής ώρας και ενώ οι αίθουσες σε πολλά High Schools ήταν γεμάτες παιδιά, η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθούν συνολικά οκτώ σχολεία και πιο συγκεκριμένα τα Haledon, Waldwick, Teaneck, Fort Lee, Englewood, Hackensack, Oradell και Paramus. Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, τα συγκεκριμένα σχολεία δέχθηκαν απειλή για τοποθέτηση βόμβας και ως εκ τούτου εκκενώθηκαν, ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στις 26 Φεβρουαρίου, όταν εκκενώθηκαν για τους ίδιους λόγους τα σχολεία Bergenfield, Hackensack, Teaneck, Waldwick και Mahwah. Το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί ανάλογες απειλές τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Αγγλία, αλλά και τη Γαλλία, προκαλώντας πανικό σε αρχές και γονείς.

Κλείσιμο
Την έρευνα ανέλαβε πλέον η ειδική μονάδα του FBI, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες ή να διευκρινιστεί αν πρόκειται για πραγματική απειλή ή φάρσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης