PROTOTHEMA

Υγεία

Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο

Πρωτοποριακή αντικαρκινική θεραπεία «εξαφάνισε» τους όγκους και τις μεταστάσεις σε πειραματόζωα!

Πρωτοποριακή αντικαρκινική θεραπεία «εξαφάνισε» τους όγκους και τις μεταστάσεις σε πειραματόζωα!

Ο απευθείας τοπικός «εμβολιασμός» των όγκων των ποντικιών «έσβησε» κάθε ίχνους καρκίνου από το σύστημά τους

Ο απευθείας τοπικός «εμβολιασμός» των όγκων των ποντικιών με δύο ουσίες που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, οδήγησαν στην εξαφάνιση κάθε ίχνους καρκίνου από πειραματόζωα, ακόμη και τις πιο μακρινές μεταστάσεις, όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες.


Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, δίνει πολλές ελπίδες ότι μπορεί να εξαφανίζει τους συμπαγείς όγκους, πρωτογενείς και δευτερογενείς (μεταστατικούς), σε πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου.

Παρόλο που η εισαγωγή των ουσιών γίνεται τοπικά και απευθείας στους όγκους, έχει στη συνέχεια θεραπευτική δράση σε όλο το σώμα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η μέθοδος θα αποτελέσει μια ταχεία και σχετικά φθηνή εναλλακτική θεραπεία, που είναι απίθανο να προκαλεί τις ίδιες παρενέργειες με τη σημερινή αντικαρκινική ανοσοθεραπεία, η οποία ενεργοποιεί το σύνολο του ανοσοποιητικού συστήματος.

«Χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο ουσίες από κοινού, βλέπουμε την εξαφάνιση των όγκων από όλο το σώμα. Η νέα μέθοδος δεν απαιτεί την καθολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος ή την εξατομικευμένη ενίσχυση των ανοσοκυττάρων ενός ασθενούς» δήλωσε ο καθηγητής ογκολογίας Ρόναλντ Λέβι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας.

Ο Λέβι είναι πρωτοπόρος στο πεδίο της αντικαρκινικής ανοσοθεραπείας και στο εργαστήριό του αναπτύχθηκε η ριτουξιμάβη (rituximab), ένα από τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα που εγκρίθηκαν για χρήση σε καρκινοπαθείς.

Οι δύο χρησιμοποιούμενες ουσίες, εφάπαξ και σε μικροσκοπικές ποσότητες, είναι ένα μικρό τμήμα DNA που λέγεται ολιγονουκλεοτίδιο CpG και ένα αντίσωμα για την πρωτεΐνη ΟΧ40, που από κοινού ενεργοποιούν τα Τ-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα στον όγκο για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Στη συνέχεια, μερικά ενεργοποιημένα Τ-λεμφοκύτταρα εγκαταλείπουν τον αρχικό όγκο για να βρουν και να καταστρέψουν άλλους ίδιους όγκους σε όλο το σώμα.

Η μέθοδος είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα στα τρωκτικά με λέμφωμα, καθώς σε λιγότερες από 20 μέρες τα 87 από τα 90 πειραματόζωα θεραπεύθηκαν πλήρως από τον καρκίνο. Σε τρία ποντίκια ο καρκίνος επανήλθε, αλλά εξαφανίσθηκε τελικά μετά από ένα δεύτερο γύρο θεραπείας.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", είδαν παρόμοια αποτελέσματα σε πειραματόζωα με καρκίνους του μαστού, του παχέος εντέρου και του μελανώματος.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η νέα θεραπεία θα «δουλέψει» εξίσου καλά και στους ανθρώπους - κάτι καθόλου βέβαιο, καθώς ουκ ολίγες έρευνες με θετικά αποτελέσματα σε τρωκτικά απέτυχαν στη συνέχεια στους ανθρώπους. Φέτος τον Ιανουάριο ξεκίνησε η πρώτη δοκιμή της νέας μεθόδου σε 15 ασθενείς με λέμφωμα, ένα καρκίνο του λεμφικού συστήματος. Τα αποτελέσματα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Apple02/02/201808:02

Αγαπητοί φίλοι συνωμοσιολάγνοι... Κάποιος ζάμπλουτος και ευφυής άνθρωπος που λεγόταν Steve Jobs πέθανε από καρκίνο, μάλλον δε θα είδε τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση στα κρυμμένα φάρμακα. Προφανώς και σας ειρωνεύομαι! Ο καρκίνος (δώστε τα εύσημα σε κάποιον συμπατριώτη σας για το όνομα - Ιπποκράτης) δεν μπορεί να οριστεί ως μια συγκεκριμένη ασθένεια, ιλαρά για παράδειγμα, στην οποίο κάνω ένα εμβόλιο, έναν όρο (π.χ. λύσσα) και τον προλαμβάνω ή το θεραπεύω, μπορεί να έχει χιλιάδες παραλλαγές ανάλογα με το κύτταρο το οποίο μπαίνει σε αυτήν τη γενετική κατάσταση. Η επιστήμη δεν είναι δημοκρατική, δεν έχει ανάγκη ούτε τα μαντζούνια σας, ουτε της αμπελοφιλοσοφίες, ποσό μάλλον τις θεωρίες συνομωσίας! Η Φυσική Επιλογή επίσης...θα συνεχιστεί το είδος και χωρίς τον καθένα μας! Φιλικά Ένας ακόμα ιατρός που θέλει να προλάβει...κακοήθειες

Απάντηση
Constantinos01/02/201819:33

Μετα σου λεει ποιοι ψηφιζουν ΣΥΡΙΖΑ....μοναδικη Ελληνικη πατεντα...να διαφημιζεις οτι εισαι ασχετος...κυριοι απλα δειτε Kymria and Yescarta. Η ανοσοθεραπια αποτελει ηδη τον τεταρτο πυλωνα αντιμετωπισης του καρκινου.

Απάντηση
ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ 01/02/201819:19

KAI KAI ΛΟΙΠΟΝ ? ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟΝΙ !!!ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΗ ,,,,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΕΓΙΝΕ?ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΑΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Η ΝΑ ΒΟΙΘΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ,, ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗ ΚΟΝΔΗΛΙΑ ΦΕΡΝΗ Ο ΚΑΡΝΙΝΟΣ ΜΕ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΤΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ !!!! 1.ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ,2.ΠΩΛΗΤΕΣ 3.Η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΠΡΩΤΟΝ ΥΛΩΝ 4.ΓΙΑΤΡΗ ,5.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΝ ΤΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Απάντηση
@@@@02/02/201811:57

ΕΛΕΟΟΟΣ!!!!

Απάντηση
Επίπεδη γη01/02/201818:02

έχουν βρει το φάρμακο αλλά οι εβραίοι, Ευρωαπαίοι τοκογλύφοι , ΔΝΤ και οι πολυεθνικές δεν θέλουν να χάσουν τα κέρδη από το σύστημα που έχουν στήσει γύρω από τον καρκίνο.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία