Η τεχνολογία στο προσκήνιο της έκθεσης «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής»

Η τεχνολογία στο προσκήνιο της έκθεσης «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής»

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς και να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης, μέσα και από την οθόνη του smartphone ή του tablet τους

Η τεχνολογία στο προσκήνιο της έκθεσης «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής»
Η τεχνολογία και οι δυνατότητες ψηφιακής ξενάγησης των επισκεπτών συναντούν την αρχαιολογία και τα σπάνια εκθέματα της έκθεσης «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου. Η έκθεση μεταφέρθηκε στο νησί των Ιπποτών με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου και τη συμβολή του Μουσείου του Λούβρου.

Με καινοτόμες δράσεις, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς και να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης. Η ψηφιακή περιήγηση γίνεται μέσω εφαρμογής που δημιούργησαν, στο πλαίσιο της χορηγίας τους, ο όμιλος ΟΤΕ-COSMOTE. Έτσι, μπορούν, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet τους, να συνδεθούν δωρεάν στο WiFi δίκτυο του Μουσείου και διαβάζοντας με την κάμερα του κινητού τους το QR code του κάθε εκθέματος,  να δουν αυτόματα όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Η έκθεση «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» - επισκέψιμη μέχρι της 15 Νοεμβρίου - φιλοξενεί 48 εκθέματα από τον 14ο έως και τον 6ο αιώνα π.Χ, μεταξύ των οποίων κοσμήματα και κεραμικά σκεύη, που έρχονται να συμπληρώσουν τα μοναδικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου.

Κλείσιμο
«Στον ΟΤΕ και την COSMOTE έχουμε μακρά παράδοση στη στήριξη δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Με γνώμονα την τεχνογνωσία του ομίλου και την καινοτομία, δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή ψηφιακής ξενάγησης, για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη μουσειακή εμπειρία», εξήγησε ο κ. Σπύρος Λούρος, διευθυντής επικοινωνίας marketing & e-Business ΟΤΕ-COSMOTE, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πλατφόρμας ψηφιακής ξενάγησης.

«Όταν η τεχνολογία συναντά τον πολιτισμό, τότε τα αποτελέσματα μόνο θεαματικά μπορεί να είναι! Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει ως στόχο την εξωστρέφεια στον πολιτισμό, την μόνη απάντηση στην κρίση που διανύουμε. Επενδύουμε σταθερά στο μεγαλύτερο εθνικό κεφάλαιό μας, την ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, μέσα από πρωτοπόρες δράσεις», τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης