Το ΠΑΣΟΚ -παλιό και νέο- ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γεννηματά - Παρών και ο Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ -παλιό και νέο- ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γεννηματά - Παρών και ο Παπανδρέου

Νέες προσχωρήσεις στα σκαριά -Πληροφορίες ότι «το σκέφτονται» Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Καρράς και Χάρης Θεοχάρης - Κάλεσμα Χρηστίδη σε Τσιόδρα να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με το Ποτάμι


Το ΠΑΣΟΚ -παλιό και νέο- ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γεννηματά - Παρών και ο Παπανδρέου
Σε κλίμα ευφορίας, που δημιούργησαν η επιστροφή Γρηγοράκου στο ΠΑΣΟΚ
και η προσχώρηση Ιλχάν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η
Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τους πρώην βουλευτές του Κινήματος στο Κάραβελ. Στόχος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να δώσει την αίσθηση της πανστρατιάς, καθώς εκτιμά ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ πιθανές.

Κλείσιμο
Στην ομιλία της σημείωσε: «Οι πρωτοβουλίες θα έχουν συνέχεια, τόνισε στην ομιλία της η κυρία Γεννηματά. Είμαστε όλοι μαζί, τιμή στην ιστορία μας, προσέθεσε και ξεκαθάρισε ότι δηλώνουν παρόντες και όσοι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο σημερινό κάλεσμα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τη χώρα σε κατάσταση μόνιμου κόφτη. Δεν έχουν εξουσιοδότηση να αλυσοδέσουν τη χώρα, είπε χαρακτηριστικά. Η χώρα έχει ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση, επισήμανε, υπογραμμίζοντας τις διαφορές με τη ΝΔ. Ναι στην ήττα του Σύριζα, όχι στην παλινόρθωση της δεξιάς, ήταν το σύνθημα που χρησιμοποίησε. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε ενότητα και καλωσόρισε τους παλαιούς συντρόφους του ΚΙΔΗΣΟ.  



Τέλος, η κυρία Γεννηματά ανέφερε για μια ακόμη φορά πως στόχος της συνεργασίας είναι το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη δημιουργία νέου ενιαίου φορέα.  






Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που δίνει στη σχετική ερώτηση, στη συνέντευξή της στα ΝΕΑ: «Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν. Τα δεδομένα μιλούν. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ήδη ηττημένη πολιτικά και ηθικά και δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Είναι άδικο για τον Ελληνικό λαό να συνεχιστεί το μαρτύριο του Ταντάλου».

Οι εκλογές δεν είναι ο μόνος λόγος. Η Φώφη Γεννηματά θέλει να προλάβει τους ανταγωνιστές της στην κούρσα για την κεντροαριστερά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παύλος Χρηστίδης ζήτησε χθες (στην εκπομπή Briefing στο Action 24) από τον Δημήτρη Τσιόδρα να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος Δημοκρατική Συμπαράταξη- Ποτάμι, θέμα που θέτει και η ίδια η πρόεδρος του κόμματος όταν την ρωτούν για τις σχέσεις της με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ήθελαν να προλάβουν και την εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης, που διεκδικούν και αυτοί «κομμάτι» από την κεντροαριστερά. Στο πλαίσιο αυτό, η Φώφη Γεννηματά προωθεί την ιδέα ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Φεβρουάριο (ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις) και συνεχίζει τις επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές που μελετούν το ενδεχόμενο της συνεργασίας.

Οι πληροφορίες είναι έντονες για την Κατερίνα Μάρκου και τον Γιώργο Καρρά, που προέρχονται από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων αντίστοιχα, αλλά στο παρασκήνιο ακούγεται και τον όνομα του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αποχώρησε από την Δημοκρατική Ευθύνη του Αλέκου Παπαδόπουλου.  

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ, συμμετείχε και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έφθασε συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Ρέππα, τον Χάρη Καστανίδη, τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Μιχάλη Καρχιμάκη.  

Συνολικά 218 πρώην βουλευτές από όλες τις εσωκομματικές τάσεις και όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά και βρέθηκαν στη συνάντηση. Ακόμα 51 έστειλαν επιστολές με της οποίες δήλωναν την στήριξή τους και εξηγούσαν του λόγους της απουσίας τους.

Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσαν οι: 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 
Βάσω Παπανδρέου
Κώστας Λαλιώτης
Γιάννης Καψής
Συλβάνα Ράπτη
Σούλα Μερεντίτη
Λάζαρος Λωτίδης
Μιχάλης Νεονάκης
Γιώργος Δασκαλάκης
Βαγγέλης Αργύρης
Τόνια Αντωνίου
Χρήστος Πρωτόπαπας
Κώστας Γείτονας
Μιλτιάδης Παπαιωάννου
Κατερίνα Μπατζελή
Πάρης Κουκουλόπουλος
Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Γιαννης Μαγκριώτης
Δημήτρης Αλαμπάνος
Απόστολος Κακλαμάνης
Γιώργος Ανωμερίτης
Νάντια Γιαννακοπούλου
Ροδούλα Ζήση
Γιάννης Κουράκης
Πυθαγόρας Βαρδίκος
Βαγγελιώ Σχοιναράκη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης