Νέα αυστηρό μήνυμα από τον Μάρτιν Σουλτς προς την ελληνική κυβέρνηση

Νέα αυστηρό μήνυμα από τον Μάρτιν Σουλτς προς την ελληνική κυβέρνηση

«Ο κ. Τσίπρας πλανάται αν νομίζει πως μπορεί να διώξει την τρόικα και παρά ταύτα πως οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν το προεκλογικό του πρόγραμμα»

Νέα αυστηρό μήνυμα από τον Μάρτιν Σουλτς προς την ελληνική κυβέρνηση
«Ο κ. Τσίπρας πλανάται αν νομίζει πως μπορεί να διώξει την τρόικα και παρά ταύτα πως οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν το προεκλογικό του πρόγραμμα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». 

Ο πρόεδρος Σουλτς αποκαλύπτει ότι κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις φραστικές επιθέσεις εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, να μην απορρίψει τους κανόνες που έχει συμφωνήσει η Ε.Ε. και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.  «Αντί να επιμένει σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, θα έπρεπε να συζητήσει μαζί μας πώς μπορούν να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

Όπως δηλώνει ο κ. Σουλτς μια τέτοια συμπεριφορά θα ήταν «κοντόφθαλμη» δεδομένου ότι και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει εντέλει να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα. Αναφορικά με τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει ότι δεν τα έχει «διακρίνει ακόμη πλήρως» αλλά πιθανώς εδώ να έγκειται η ευκαιρία για να χαραχτεί από κοινού μια «εποικοδομητική πορεία».

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο μεγάλα θεωρεί ο κ. Σουλτς τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει πως: «Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι υπάρχουν περιθώρια, αλλά ότι και αυτά έχουν τα όριά τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τα φαντάσματα που κάλεσε. Τα περιθώρια θα εξαρτώνται από αν θα το καταφέρει. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του στο ίδιο του το κόμμα και με τον κυβερνητικό εταίρο, τον οποίο επέλεξε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης