Νέοι μπελάδες για τον Πολάνσκι: Καλλιτέχνης τον κατηγορεί ότι την βίασε όταν ήταν δέκα ετών

Νέοι μπελάδες για τον Πολάνσκι: Καλλιτέχνης τον κατηγορεί ότι την βίασε όταν ήταν δέκα ετών

Σύμφωνα με την Μαριάν Μπάρναρντ όλα έγιναν σε φωτογράφιση το 1975 - Υποστήριξε ότι ο βιασμός της προκάλεσε προβλήματα υπογονιμότητας και κλειστοφοβία
 

Νέοι μπελάδες για τον Πολάνσκι: Καλλιτέχνης τον κατηγορεί ότι την βίασε όταν ήταν δέκα ετών
Νέοι μπελάδες για τον Ρόμαν Πολάνσκι προκαλούν οι κατηγορίες της καλλιτέχνιδος Μαριάν Μπάρναρντ ότι σε ηλικία 10 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον Γαλλοπολωνό σκηνοθέτη.

Όπως δήλωσε στη βρετανική «The Sun» το περιστατικό συνέβη όταν συναντήθηκε με τον Πολάνσκι κοντά στο Μαλιμπού το 1975, για να φωτογραφηθεί φορώντας μαγιό και μία γούνα σε μία συστοιχία βράχων.

Αρχικά, όπως υποστήριξε, της ζήτησε να ανέβει στην κορυφή. «Εκεί θέλησε να βγάλω το μαγιό μου. Άρχισα να αισθάνομαι πολύ άβολα», είπε και πρόσθεσε ότι εκείνη τη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει ότι η μητέρα της που την συνόδευε είχε απομακρυνθεί.

Κλείσιμο
«Δεν ξέρω που πήγε και πραγματικά δεν κατάλαβα πότε έφυγε, αλλά δεν ήταν εκεί. Τότε με κακοποίησε», είπε. Όπως υποστήριξε ο βιασμός της προκάλεσε προβλήματα υπογονιμότητας και κλειστοφοβία και επέλεξε να μιλήσει τώρα ορμώμενη από το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων του μεγαλοπαραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν. «Ένιωσα ότι κρατώντας το στόμα μου κλειστό δεν πράττω σωστά και αποφάσισα να μιλήσω», είπε.

Η Μαριάν Μπάρναρντ ξεκίνησε μια εκστρατεία στο διαδίκτυο για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα την αποπομπή του Γαλλοπολωνού σκηνοθέτη από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ.

Ο Πολάνσκι έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθας Γκάιμερ το 1977 και αφού έμεινε στη φυλακή για 42 μέρες διέφυγε στην Ευρώπη και από τότε ζει εξόριστος στη Γαλλία και στην Ελβετία.

Επίσης στις αρχές Οκτωβρίου η 61χρονη Γερμανίδα πρώην ηθοποιός και μοντέλο Ρενάτε Λάνγκερ κατήγγειλε στις ελβετικές αρχές ότι ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης τη βίασε στο σαλέ του στην Ελβετία το 1972, όταν εκείνη ήταν 15 χρόνων, ενώ τον περασμένο Αύγουστο μία 60χρονη που εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης μόνο με το μικρό της όνομα, Ρόμπιν, κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη το 1973 όταν ήταν σε ηλικία 16 χρόνων.

Τέλος το 2012 η Βρετανή ηθοποιός Σάρλοτ Λιούις είχε δηλώσει επίσης πως ο σκηνοθέτης την ανάγκασε σε σεξουαλική επαφή όταν ήταν 16 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης