Ανοιξιάτικος ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Ανοιξιάτικος ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή - Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες, όμως το σκηνικό θα αλλάξει ελαφρά με τοπικές βροχές που δεν θα είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Ανοιξιάτικος ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Σύμμαχος των εκδρομέων που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι ο καιρός. Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για την Παρασκευή, ενώ τα δεδομένα θα αλλάξουν τοπικά από το απόγευμα του Σαββάτου. 

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, «από το Σάββατο το βράδυ έως και ανήμερα της Πρωτομαγιάς (Δευτέρα) διαφαίνεται μια σχετική αλλαγή στον καιρό. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της αλλαγής θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας (4-5°C το πολύ) αλλά και οι πιθανές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν κυρίως τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Σε καμία περίπτωση οι βροχοπτώσεις αυτές δεν θα είναι γενικευμένες, θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μικρής -κατά βάση- χρονικής διάρκειας. Επίσης διαφαίνεται ότι όσο πιο ορεινά βρίσκεστε στην ηπειρωτική Ελλάδα, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα για να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες. Η πιθανότητα για να επηρεαστούν πεδινές η παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακή και Δευτέρα (Πρωτομαγιά) είναι σχεδόν αμελητέες».

Επίσης οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι ή το πολύ έως και μέτριας έντασης, με αποτέλεσμα έως και τουλάχιστον την Πρωτομαγιά να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Εκτιμάται ότι οι μέγιστες εντάσεις των ανέμων, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ.

Θα πρέπει να τονίσω ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Βόρεια Αφρική με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να επικρατεί μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Κλείσιμο

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Στη Δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πυκνές, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το βράδυ. Στα υπόλοιπα αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 3, το απόγευμα στην Κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί ως 4 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το βράδυ στην Ήπειρο. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 3, από το απόγευμα στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα στα ανατολικά νότιων διευθύνσεων 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι ως 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα για τις επόμενες ημέρες, το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Tην Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Τη Δευτέρα (Πρωτομαγιά) αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης