Θρήνος στο παρκέ: Ανακοπή η αιτία θανάτου του 18χρονου; - Μία ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν

Θρήνος στο παρκέ: Ανακοπή η αιτία θανάτου του 18χρονου; - Μία ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν

Με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο νεαρό οι γιατροί, ωστόσο οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες

Θρήνος στο παρκέ: Ανακοπή η αιτία θανάτου του 18χρονου; - Μία ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν
Από την ιατροδικαστική διαδικασία της νεκροτομής αναμένουν οι οικείοι και οι συναθλητές του 18χρονου αθλητή του Αίολου Ταύρου, Βασίλη Γιώργαρου, απαντήσεις για τον αδόκητο και αιφνίδιο θάνατό του το βράδυ της Δευτέρας.
 
Ο παίκτης μπάσκετ βρισκόταν με την ομάδα του στη Νέα Φιλαδέλφεια για το παιχνίδι με τον Ιωνικό, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑ, όταν αίφνης έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Διακομίστηκε αμέσως στο εφημερεύον νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο- Αγία Όλγα». 

Κλείσιμο


Το προσωπικό του Κωνσταντοπούλειου έχοντας ενημερωθεί για το επείγον περιστατικό βρισκόταν σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπισή του. Πηγές του νοσοκομείου περίγραψαν την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους ιατρούς, με την επιβεβλημένη σε αυτές τις περιπτώσεις καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) να εφαρμόζεται αμέσως και επί τουλάχιστον μία ώρα, παρότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανέφεραν ότι παρέλαβαν χωρίς σφυγμό τον άτυχο 18χρονο αθλητή.
 
Σύμφωνα με το ιστορικό του συμβάντος και τα στοιχεία που δόθηκαν στο νοσοκομείο, η εκτίμηση των ιατρών ήταν ότι πρόκειτο για ανακοπή. Συνήθως το πρώτο σύμπτωμα του επικείμενου καρδιακού επεισοδίου είναι η απώλεια των αισθήσεων (λιποθυμία). Στην περίπτωση του 18χρονου αναφέρθηκε από τους συναθλητές του και ένα άλλο σύμπτωμα, ότι «του γύρισε η γλώσσα». 

Πράγματι, όπως εξήγησαν οι διασώστες στο protothema.gr, όταν κάποιος χάνει τις αισθήσεις του, τότε, η γλώσσα όπως και οι υπόλοιποι μύες του σώματος, χαλαρώνει και λόγω βαρύτητας πέφτει προς τα πίσω και φράσσει τον αεραγωγό. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάποιο σύμπτωμα που μπορεί να προσμετρηθεί ή να αξιολογηθεί ιδιαιτέρως, ειδικά εάν το καρδιακό επεισόδιο έχει ραγδαία επιδείνωση και κατάληξη.
 
Κατά πληροφορίες οι συναθλητές του και άλλοι παράγοντες της ομάδας ερωτήθηκαν για τυχόν άλλα συμπτώματα του 18χρονου το προηγούμενο διάστημα, που πιθανό να αποτέλεσαν πρόδρομα συμπτώματα της ανακοπής όπως ο πόνος στο στήθος και οι δυσκολίες στην αναπνοή. Έλαβαν όμως αρνητικές απαντήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης