Η γερμανική πρεσβεία τίμησε την Αθήνα στην επέτειο ένωσης της Γερμανίας

Η γερμανική πρεσβεία τίμησε την Αθήνα στην επέτειο ένωσης της Γερμανίας

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, ο πρέσβης Σόοφ, μιλώντας στα ελληνικά, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη

Η γερμανική πρεσβεία τίμησε την Αθήνα στην επέτειο ένωσης της Γερμανίας
Πέρασαν 26 χρόνια από την επανένωση των δύο Γερμανιών, και η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, με τον πρεσβευτή της κ. Πέτερ Σόοφ, γιόρτασε αυτή την ιστορική μέρα για την ομοσπονδιακή δημοκρατία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, επιλέγοντας να τιμήσουν ιδιαιτέρως την πόλη των Αθηνών.

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, ο πρέσβης Σόοφ, μιλώντας στα ελληνικά, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη, όπως η οικονομική κρίση, η προσφυγική κρίση, αλλά και οι επιπτώσεις του Brexit, τονίζοντας ότι όπως δείχνει το παράδειγμα των δύο Γερμανιών, μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Στην 26η επέτειο από την πτώση του Βερολίνου, στην πρεσβευτική κατοικία παρευρέθησαν από πλευράς ελληνικής ηγεσίας, ο υπουργός εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ από πλευράς ΝΔ, παρέστη ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Τιμητική θέση στη φετινή επέτειο, είχε και ο δήμαρχος της γερμανικής πόλης Κάσελ, η οποία συνδιοργανώνει μαζί με την πόλη των Αθηνών, φεστιβάλ τέχνης.

Κλείσιμο














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης