Χίος: Αφγανός έκοψε τις φλέβες του γιατί δεν του έδωσαν άσυλο

Χίος: Αφγανός έκοψε τις φλέβες του γιατί δεν του έδωσαν άσυλο

Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου της ΒΙ.ΑΛ.- Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους καθώς και για την ανυπαρξία αστυνόμευσης

Χίος: Αφγανός έκοψε τις φλέβες του γιατί δεν του έδωσαν άσυλο
Χάος επικρατεί στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην Χίο με τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί, να έχουν φτάσει στα όριά τους. 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας, νεαρός Αφγανός έκοψε τις φλέβες του στο άκουσμα της απόρριψης της αίτησής του, σκηνικό που είχε επαναληφθεί πριν από ημέρες. 

Σήμερα σε συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο του hotspot προχώρησαν οι εργαζόμενoι της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους καθώς και για την ανυπαρξία αστυνόμευσης.

Κλείσιμο
Όπως σημείωσαν στον προϊστάμενό τους από η κατάσταση είναι οριακή, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησαν να επιδίδουν τα πρώτα απορριπτικά έγγραφα στους μετανάστες με αποτέλεσμα η αντίδραση πολλών από αυτούς να είναι ακραία.

«Σας ενδιαφέρουν να βγαίνουν μόνο τα νούμερα προς τα έξω, για εμάς ποιος θα ενδιαφερθεί;», τόνιζαν προς τον προϊστάμενό τους, ο οποίος εκτός των άλλων απαγόρευσε τη λήψη πλάνων και φωτογραφιών παρότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κάλεσαν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η έλλειψη αστυνόμευσης εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη επίθεση στον οικίσκο των φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. στην είσοδο του hotspot πριν από λίγες ημέρες.

«Έσπασαν τον οικίσκο με λοστό, μετά πήραν μία πέτρα και έσπασαν το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού και στη συνέχεια 3-4 δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα μέσα στον χώρο της ΒΙ.ΑΛ..

Εδώ οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Εμείς πως θα προστατευθούμε;», διερωτήθηκαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Αστυνομικού Χρ. Κυπραίου σε αξιωματικό της ΒΙ.ΑΛ. οι δημοσιογράφοι που παρέμεναν εκτός του hotspot ενημερώθηκαν ότι βρίσκονται σε στρατιωτική ζώνη και συνεπώς έπρεπε να αποχωρήσουν. Σημαντική λεπτομέρεια; Όταν πριν από 1 μήνα μετανάστες επιτέθηκαν σε Αστυνομικό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, τότε από τους ίδιους Αστυνομικούς επιτράπηκε η παρουσία δημοσιογράφων και η πραγματοποίηση ρεπορτάζ.  
Πηγή: www.politischios.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης