Αποκαλυπτική μαρτυρία για τη δράση απατεώνων: «Έτσι μου πήραν 10.000 ευρώ!»

Αποκαλυπτική μαρτυρία για τη δράση απατεώνων: «Έτσι μου πήραν 10.000 ευρώ!»

Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, απατεώνες τηλεφώνησαν σε 73χρονη στο Παγκράτι και της είπαν ότι η κόρη της είχε σκοτώσει ένα παιδί σε τροχαίο - Διαβάστε τι ακολούθησε - Πού οδηγούν οι πρώτες έρευνες της Αστυνομίας

Αποκαλυπτική μαρτυρία για τη δράση απατεώνων: «Έτσι μου πήραν 10.000 ευρώ!»
Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία, στο protothema.gr, γυναίκας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η οποία έπεσε θύμα σπείρας απατεώνων, που εκμεταλλεύονται ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά.

Η 73χρονη γυναίκα την «πάτησε» από επιτήδειους, οι οποίοι την κάλεσαν στο τηλέφωνο και, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, της είπαν ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα, σκοτώνοντας ένα παιδί. Πρόκειται για την γνωστή «κομπίνα» που έχουν στήσει εσχάτως συμμορίες απατεώνων, και για την οποία
η αστυνομία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες μόλις την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αποφεύγουν να πέσουν στην «παγίδα».
Κλείσιμο

Δυστυχώς, η άτυχη γυναίκα, κάτοικος Παγκρατίου, δεν γλίτωσε από τα «νύχια» των απατεώνων, οι οποίοι ενδεχομένως παρακολουθούσαν τις κινήσεις της, ώστε να μπορούν να «χτυπήσουν» σε ευαίσθητο σημείο και να την πείσουν για την αλήθεια των ισχυρισμών τους, ενώ παράλληλα φαίνεται να γνώριζαν -ή, τουλάχιστον, να είχαν ενδείξεις- ότι είχε λεφτά στο σπίτι, στο οποίο διαμένει με τον επίσης ηλικιωμένο και με προβλήματα υγείας σύζυγό της.

Όταν τηλεφώνησαν στο σπίτι της και, «υποδυόμενοι» τους αστυνομικούς, της είπαν ότι η κόρη της ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο, η ηλικιωμένη γυναίκα είδε τον κόσμο γύρω της να χάνεται. Οι επιτήδειοι συνέχισαν, λέγοντάς της ότι οι γονείς του παιδιού, που είχε δήθεν σκοτώσει η κόρη τους, ζητούσαν άμεσα 15.000 ευρώ, προκειμένου να μην την «σύρουν» στα δικαστήρια και στη φυλακή. Η 73χρονη σάστισε, φοβήθηκε, «θόλωσε» και, εν τέλει, πίστεψε όσα της είπαν οι απατεώνες. Όταν τους είπε ότι είχε άμεσα διαθέσιμα 10.000 ευρώ, εκείνοι έσπευσαν να της πουν ότι θα στείλουν μια γυναίκα να τα παραλάβει.

Πράγματι, αυτό συνέβη και, λίγα λεπτά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, μια ξανθιά γυναίκα μετρίου αναστήματος, όπως το ίδιο το θύμα περιέγραψε στη συνέχεια στις Αρχές, πήγε στο σπίτι της και παρέλαβε το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα η ηλικιωμένη είχε φυλάξει για τον επικείμενο γάμο της κόρης της! Δυστυχώς, μέσα στο φόβο και την αγωνία της, η 73χρονη δεν παρατήρησε ούτε εκείνη, την ύστατη ώρα, τη... λεπτομέρεια ότι η γυναίκα που εμφανίστηκε στην πόρτα της, ήταν ντυμένη με πολιτικά και δεν φορούσε στολή αστυνομικού, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, με βάση το «στόρι» που της «πούλησαν» οι επιτήδειοι.

«Τουλάχιστον, δεν μου έκαναν κακό» δήλωσε η ίδια σε οικείους της, εμφανώς ανακουφισμένη που δεν κινδύνευσε η σωματική της ακεραιότητα. Το κακό, ωστόσο, είχε ήδη γίνει και πλέον η Αστυνομία αναζητά τους δράστες, έχοντας προς το παρόν ενδείξεις ότι πρόκειται για σπείρα Βούλγαρων απατεώνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης