Έλληνες που ζουν μόνιμα στα Σκόπια, προχώρησαν στην ίδρυση Κοινότητας με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών πΓΔΜ και Ελλάδας, μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια δημιουργία οργανωμένης ελληνικής κοινότητας, σε μια πόλη όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά πολλοί Έλληνες και όπου υπάρχουν πολλοί μεικτοί γάμοι.
Την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, έγινε η επίσημη παρουσίαση του «Συλλόγου Ελλήνων – Ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον» παρουσία του Έλληνα πρέσβη κ.Θεοχάρη Λαλάκου, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξη στον εγχείρημα επισημαίνοντας: «O μεγάλος αριθμός των Ελλήνων που ζουν στη χώρα και το αυξανόμενο ποσοστό των μικτών γάμων δικαιολογεί την ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της κοινότητας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. κ.Νίκος Φραγκόπουλος, ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην π.ΓΔΜ, τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλα τα εκείνα στοιχεία που συνδέουν και ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας προτεραιότητα στον πολιτισμό».
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.