PROTOTHEMA

Οικονομία

«Έσκασαν» οι φορολογούμενοι: Μόνο τον Δεκέμβριο έγιναν 14.781 κατασχέσεις

Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών: Στα €101 δισ τα ληξιπρόθεσμα, παρά τις 500 κατασχέσεις κάθε μέρα

Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών: Στα €101 δισ τα ληξιπρόθεσμα, παρά τις 500 κατασχέσεις κάθε μέρα

Μαύρη τρύπα: Το 2017 δημιουργήθηκαν €10,253 δισ. νέα χρέη

Ούτε οι αθρόοι συμψηφισμοί οφειλών και το πογκρόμ των κατασχέσεων του 2017 κατάφεραν να ανακόψουν την αύξηση των ληξιπρόθεσμων φόρων στην εφορία. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το 2017 έκλεισε με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 101,855 δισ. ευρώ στην εφορία. 


Μόνον σε ένα μήνα, τον Δεκέμβριο του 2017, δημιουργήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ νέα χρέη από απλήρωτους φόρους, ενώ ασκήθηκαν κατασχέσεις σε 14.781 οφειλέτες (περίπου 500 κάθε μέρα).

Το 2016 είχε κλείσει αφήνοντας πίσω του 91,778 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στη συνέχεια, στη διάρκεια του 2017, η ΑΑΔΕ κατάφερε να εισπράξει τα 2,678 δισ. ευρώ από αυτά. Την ίδια ώρα όμως, επιχειρήσεις και νοικοκυριά άφηναν απλήρωτα άλλα … 12,931 δισ. ευρώ από τρέχοντες φόρους! Και από αυτά όμως τα περίπου 13 δισ. ευρώ, η ΑΑΔΕ πρόλαβε  τελικά να εισπράξει τα 2,391 δισ. ευρώ πριν κλείσει η χρονιά. Μαζί με τα 1,3 δισ. νέα χρέη του Δεκεμβρίου, η «κληρονομιά» που αφήνει τελικά το 2017 στους πολίτες φτάνει στα 101,2 δισ. ευρώ. 

Για να εισπράξει όμως και αυτά τα 5,1 δισ. που κατάφερε η ΑΑΔΕ, επιστράτευσε κατασχέσεις καταθέσεων, αθρόους συμψηφισμούς φόρων  αλλά και ρυθμίσεις χρεών. Κατασχέσεις υπέστησαν μέχρι και το τέλος του 2017 1.050.077 φορολογούμενοι ενώ στον προθάλαμο για αναγκαστικά μέτρα βρίσκονται και άλλοι 1.744.115  οφειλέτες, που περιμένουν και αυτοί την σειρά τους.  Απλήρωτα χρέη στην εφορία έχουν συνολικά 4.068.857 φορολογούμενοι.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Έτσι 01/02/201823:25

Παίδες, ο Τσιπρας την Βενεζουέλα σας υποσχέθηκε, Βενεζουέλα είχε πρότυπο, Βενεζουέλα θα φέρει, ΔΕΝ υποσχέθηκε Σιγκαπούρη . Σας υποσχέθηκε Βενεζουέλα κι εσείς τον ψηφίσατε, δεν σας αξίζει λύπηση . Η μπομπότα έρχεται .

Απάντηση
manavis01/02/201817:57

ναι αλλα σταματησαν οι αυτοκτονίες και εφυγε ο Σαμαρας...

Απάντηση
Καποδίστριας01/02/201817:57

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο είναι 100 δις, με 4,3 εκατομμύρια Ελλήνων φορολογούμενων να αδυνατούν να αποπληρώσουν πλήρως τα χρέη τους, ενώ προβλέπονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για ελάχιστα ποσά που καθυστερούν να καταβληθούν, άρα εάν δεν γίνουν κατασχέσεις που θα καταστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, η Ελλάδα θα μείνει με άδεια ταμεία και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο, παρά τα πλεονάσματα 4 % που παρουσιάζοντας έως τώρα, εφόσον εκκρεμεί μια ξαφνική αδυναμία πολλών πολιτών της μεσαίας τάξης από τους οποίους εισέπραττε το δημόσιο το σύνολο των προβλεπόμενων με βάση την υπερφορολόγηση εσόδων που προσμετρούνταν στον προϋπολογισμό ή θεωρούνταν βέβαιη η μικρή διάρκεια της καθυστέρησης στην παράλειψη μέρους των ζητούμενων χρημάτων ενώ διεξάγονταν 1000 κατασχέσεις την ημέρα για την είσπραξή τους με την ωρολογιακή βόμβα να είναι έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή και η αιφνιδιαστική στάση πληρωμών από μεγάλο μέρος της παράλυτης κοινωνίας να οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραλάβει μία κατάσταση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε έξοδο από την Ευρώπη η οποία θα τον απαξιώσει σαν ένα πολιτικό που όχι μόνο θεωρούσε την παραμονή στο Ευρώ συμφέρουσα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρή, το κόμμα του ικανό να έχει εποικοδομητικές σχέσεις με αυτήν, τον κίνδυνο απομόνωσης να έχει εξαλειφθεί από τον ίδιο και το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα έτοιμο να αποδώσει εντός Ευρώπης περισσότερο από αυτό του Τσίπρα, αλλά η διάψευση όλων αυτών των προσδοκιών ταυτόγχρονα θα καταστήσει μονόδρομο την άνοδο των λαϊκιστών που καταδίκαζε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει στιγματιστεί ως η κυβέρνηση της δραχμής που επέφερε μία εθνική τραγωδία όμοια της Μικρασιατικής Καταστροφής σε έκταση και αυτόν να έχει αποδειχτεί ανεπαρκής στην υπέρβαση της αποτυχίας του 39 % στο δημοψήφισμα, ώστε να είναι δεδομένη η κυριαρχία της Χρυσής Αυγής, πλήρως δικαιωμένης λόγω της αυτοκαταστροφής του πολιτικού συστήματος, η οποία θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μία χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου ο Τούρκος έχει υιοθετήσει ρητορική αντίστοιχη με αυτήν της Χρυσής Αυγής που θα έχει καθιερωθεί λόγω της κατάρρευσης του φιλελευθερισμού που εξέφραζε η γκρεμισμένη Ευρώπη, και η υπόλοιπη περιοχή έχει ακραίους Ισλαμιστές που θα νομιμοποιούσαν πλήρως κάθε αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τη Χρυσή Αυγή, που θα είναι αναμφισβήτητα ο μόνος σταθεροποιητικός παράγοντας στον οποίο θα μπορούσε να βασιστεί η ξεπεσμένη Δύση για την ασφάλειά της, αφού το Ισραήλ θα έχει αφανιστεί εγκλωβισμένο νωρίς.

Απάντηση
Νίκος01/02/201817:05

Προδότες πολιτικοί. Πώς να πληρώσει ο Έλληνας αφού δεν έχει δουλειά; Και εσείς και οι προηγούμενοι περάσατε νόμους για την φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του κράτους. Εύχομαι να πληρώσετε πολύ σύντομα για όλα τα δεινά που φέρατε στο λαό μας. Προδότες.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία