Απώλειες στη Wall - Παραμένουν οι ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Απώλειες στη Wall - Παραμένουν οι ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Η αγορά ανησυχεί για το κατά πόσο η φορολογική μεταρρύθμιση θα μπορέσει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους

Απώλειες στη Wall - Παραμένουν οι ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Μετά το χθεσινό ανοδικό ράλι η Wall σημείωσε πτώση καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,42% στις 23.358 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,26% στις 2.578 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,15% στις 6.782 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι οι προσδοκίες για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης βοήθησαν την άνοδο των αμερικανικών μετοχών σε επίπεδα ρεκόρ φέτος. Ωστόσο, η αγορά ανησυχεί για το κατά πόσο η φορολογική μεταρρύθμιση θα μπορέσει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε πως αναμένει ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί στον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τα Χριστούγεννα.

Κλείσιμο
Πτώση 99,58 μονάδων για τον Dow Jones με τη Wal-Mart να σημειώνει απώλειες 2,16%. Τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500 σημείωσαν οι τομείς κοινής ωφελείας και τεχνολογίας. Υποχώρηση και για τον Nasdaq καθώς Amazon, Netflix και Alphabet κατέγραψαν απώλειες. Η άνοδος της μετοχής της Tesla 0,82% βοήθησε στον περιορισμό των απωλειών.

«Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι η ιστορία που οδηγεί τα πάντα», δήλωσε ο Luke Bartholomew, διευθυντής επενδύσεων στην Aberdeen Standard Investments. Πρόσθεσε πως υπάρχει «επιφυλακτική αισιοδοξία αυτή τη στιγμή».

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 2,6% στα 56,55 δολάρια το βαρέλι εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα επεκτείνει τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης