Ο ψυχρός επίλογος της συνέντευξης Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ σε 8 φωτογραφίες

Ο ψυχρός επίλογος της συνέντευξης Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ σε 8 φωτογραφίες

Δείτε τις εικόνες - Η χειραψία που έληξε σχεδόν πριν καν αρχίσει, ο σύντομος διάλογος στο αυτί και η βιαστική αποχώρηση του Ολλανδού υπουργού

Ο ψυχρός επίλογος της συνέντευξης Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ σε 8 φωτογραφίες
Το τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε το ρητό «μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Η συμπεριφορά των δύο ανδρών - μετά τις αντίθετες θέσεις που είχαν εκφράσει λίγα λεπτά - όπως αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για αναλύσεις επί αναλύσεων για τη σχέση τους, ειδικά όταν ο σύντομος διάλογος που είχαν έγινε μακριά από τα μικρόφωνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για ένα παγωμένο «αντίο».

Πρώτος έτεινε το χέρι του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον Ολλανδό ομόλογό του να προσπαθεί γρήγορα-γρήγορα να «βγάλει» την υποχρέωση της κοινής φωτογραφίας. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει κάνει ένα βήμα προς την πόρτα πριν ακόμα καλά-καλά αφήσει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη.

Κλείσιμο




Στη συνέχεια ακολουθεί ο περίφημος αλλά άγνωστος σύντομος διάλογος των δύο ανδρών για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς αφορούσε. Πρώτος «ανοίγει την παρτίδα» ο κ. Ντάισελμπλουμ για να ακολουθήσει σε λίγα δευτερόλεπτα η απάντηση του κ. Βαρουφάκη.





Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σκύβει ελαφρώς προς τον Ολλανδό ομόλογό του και στη συνέχεια «σηκώνει το γάντι» και απαντά στον Ντάισελμπλουμ ο οποίος με τη σειρά του σκύβει προς τον Γιάννη Βαρουφάκη για να μείνει όσο το δυνατόν πιο κρυφό το περιεχόμενο του διαλόγου.









Η τελευταία εικόνα δείχνει πια πως ό,τι έχει προηγηθεί σίγουρα ήταν σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στους δύο υπουργούς. Ο επικεφαλής του Eurorgoup σπεύδει προς την έξοδο αγέλαστος έχοντας αφήσει πίσω του τρια βήματα τον Έλληνα υπουργό χωρίς καμία προσπάθεια να κρύψει πως ό,τι έχει ακούσει του έχει προκαλέσει το λιγότερο αναστάτωση.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης