Πέτρος Μάρκαρης: «H τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης»

Πέτρος Μάρκαρης: «H τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης»

Μιλώντας εκδήλωση με θέμα «Κρίση και εύκολες λύσεις» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο συγγραφέας αναφέρθηκε στα αίτια της ελληνικής κρίση ενώ προέβλεψε ότι στις ελληνογερμανικές σχέσεις διαμορφώνεται σκηνικό σύγκρουσης

Πέτρος Μάρκαρης: «H τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης»
«H τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης», τόνισε ο δημιουργός του αστυνόμου Χαρίτου, Πέτρος Μάρκαρης. Ο συγγραφέας ήταν ομιλιτής στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, το απόγευμα της Τρίτης (24/3) στη Θεσσαλονίκη, η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με θέμα «Κρίση και εύκολες λύσεις».

Στην εκδήλωση, ο Πέτρος Μάρκαρης, υπογράμμισε ότι η κρίση οφείλεται «στην πλήρη κατάρρευση του συστήματος αξιών που στήριξαν την Ελλάδα σε δύσκολες εποχές» και πρόσθεσε ότι «το φαινόμενο ξεκινάει από την παιδεία και ιδιαίτερα την μέση εκπαίδευση, που λειτουργεί αποκλειστικά ως προθάλαμος της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο».

«Πετάξαμε μαζί με τη φτώχεια και τις αξίες της Ψωροκώσταινας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αντικαταστήσαμε τη δύσκολη πραγματικότητα με την εικονική πραγματικότητα, εξαφανίστηκαν η σύνεση και το μέτρο». Επισήμανε, ότι περνάμε νέα περίοδο επιδείνωσης και αβεβαιότητας, ενώ, προέβλεψε, ότι στις ελληνογερμανικές σχέσεις διαμορφώνεται σκηνικό σύγκρουσης, ανάλογο με αυτό του 2010.

Όπως είπε, οι σχέσεις μας με την Ε.Ε., χαρακτηρίζονταν από την αρχή από αμοιβαία καχυποψία και η χώρα μας δεν επηρεάστηκε, δεν σχεδίασε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ανήκει στην Ε.Ε., όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται συναινετικά, αλλά «στο εσωτερικό πολιτικό γήπεδο, λειτουργούσαμε και λειτουργούμε διχαστικά», ανέφερε χαρακτηριστκά.

Ο Πέτρος Μάρκαρης τόνισε ότι «χάθηκαν στον λαβύρινθο της σκοτεινής ελληνικής γραφειοκρατίας, ένας πακτωλός κοινοτικών κονδυλίων», που - όπως επισήμανε - «θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα της χώρας και την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες δεν έκαναν έλεγχο».
Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά την ευθύνη της Ε.Ε., επισήμανε ότι εκτίμησε λανθασμένα την κρίση, ως αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο και θέλησε να συνετίσει την Ελλάδα. Σημείωσε, ότι από την Ευρώπη λείπει ο πολιτικός λόγος και το όραμα και επισήμανε ότι αυτά δεν μπορούν να αναπληρωθούν από τις μεταρρυθμίσεις και τις αγορές.

Μέσα από τα αστυνομική πλοκή των μυθιστορημάτων του, θίγει καίρια ζητήματα της ελληνικής πραγματικότητας και συνέγραψε πρόσφατα «Την τριλογία της κρίσεως», αποτελούμενη από τρία μυθιστορήματα συν ένα που έχει τον ρόλο επιλόγου.

Τα αστυνομικά μυθιστορήματά του κυκλοφορούν σε 14 γλώσσες και ο ήρωάς του, ο αστυνόμος Χαρίτος, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης