Φαίη Σκορδά: Η μητρότητα απαιτεί σεβασμό

Φαίη Σκορδά: Η μητρότητα απαιτεί σεβασμό

Τι άλλο ετοιμάζει στο Πρωινό; Τι γνώμη έχει για τους «απέναντι»; Γιατί δεν θέλει να κάνει βραδινό show; Γιατί δεν θέλει να δημοσιεύονται στα περιοδικά φωτογραφίες του παιδιού της; Τι συμβαίνει, τελικά, με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο; Η Φαίη, με λαμπερό χαμόγελο, θετική ενέργεια και νέες ιδέες, απαντά σε όλα – και στις φήμες για την εγκυμοσύνη της.

Φαίη Σκορδά: Η μητρότητα απαιτεί σεβασμό
Πρόβα τζενεράλε για το Πρωινό. Η Φαίη έχει κολλήσει γαστρεντερίτιδα από το μικρό Γιάννη και είναι στο κρεβάτι. «Η γενική πρόβα, μία πρόβα κάναμε μόνο, έγινε ένα πρωί και ήμουν τόσο χάλια, που δεν μπόρεσα να πάω. Την κατέγραψε ο Γιαννέτος με τo κινητό και το είδα μετά. Δεν άντεξα, όμως. Γύρω στις 16.00, μάζεψα τα κομμάτια μου και πήγα στο στούντιο.



Κλείσιμο
Κατεβαίνοντας, λοιπόν, τις σκάλες, άκουσα τον Γιώργο που τους μιλούσε για μένα. Έλεγε “Μπορεί να είμαι εγώ εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά η εκπομπή είναι η Φαίη”» λέει στο People συγκινημένη. Ζευγάρι στη ζωή και την τηλεόραση, φαίνεται πως βρήκαν τελικά αβίαστα τη χρυσή ισορροπία. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, ποτέ στιγμές που αυτή η συνύπαρξη τους «πνίγει»; «Ξέρεις τι ωραία είναι να ξυπνάς και να μη χρειάζεται να πάρεις αυτοκίνητο για να πας στη δουλειά; (γέλια) Από τη στιγμή που σκεφτόμαστε το ίδιο πάνω στη δουλειά, παρόλο που είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, είναι ωραίο κάποιες στιγμές που θα χαλαρώσω να ξέρω πως θα είναι ο Γιώργος εκεί» εξηγεί. 




Τέταρτη χρονιά μαζί στο πρωινό, φέτος σε άλλο κανάλι – μια μετεγγραφή που προκάλεσε θόρυβο. Πώς πήρε η Φαίη  αυτή την απόφαση, που όσοι την ξέρουν γνωρίζουν πως είναι πολύ σταθερός άνθρωπος; «Αισθάνθηκα πως δεν είχα άλλη επιλογή» λέει. Ένιωσε απογοήτευση από την αντιμετώπιση του Mega; «Ένιωσα ανασφάλεια, όχι απογοήτευση. Ήθελα να ξέρω πως θα έχω δουλειά το Σεπτέμβριο. Από τη στιγμή που δεν είχα μια σαφή εικόνα για το τι θα γίνει και η εποχή έχει μια ρευστότητα, που δεν έχει να κάνει με την επιτυχία και το αν είσαι εργατικός, ήθελα να έχω μια σιγουριά. Είμαι πολύ με τα κουτάκια μου και με αγχώνει να μην ξέρω τι θα συμβεί αύριο. Ήξερα, π.χ., πως Σεπτέμβριο θα στείλω τον Γιαννάκη στον παιδικό. Το είχα αποφασίσει πέντε μήνες πριν, είχα διαλέξει σε ποιο παιδικό σταθμό θα πάει. Έτσι είμαι εγώ. Θα μου πεις πως όλα δεν έρχονται όπως τα θέλεις. Ναι, αλλά όταν παίρνεις μια απόφαση, παίρνεις και το ρίσκο σου». Όπως είπε στη συνέντευξή της στο Όλα Τρέλα και τον Θέμο Αναστασιάδη, δεν ήταν μόνο ο ΑΝΤ1 που τους είχε προσεγγίσει για φέτος, αλλά και άλλα κανάλια. Όλα τους ήθελαν για το πρωινό πρόγραμμα; «Ο Γιώργος, τα τελευταία χρόνια που είμαστε μαζί, πάντοτε δέχεται προτάσεις. Έχει κάνει ραντεβού με διαφορετικά κανάλια και τις προηγούμενες χρονιές. Όμως, μέχρι φέτος, δεν είχε μπει στη διαδικασία να συζητήσει κάτι συγκεκριμένο, γιατί είχαμε δώσει από πολύ νωρίς τα χέρια πως θα συνεχίζαμε στο Mega. Φέτος η κατάσταση ήταν ασαφής. Από τις αρχές του καλοκαιριού μάς είχαν προσεγγίσει και άλλοι άνθρωποι κι αυτό για εμάς ήταν πολύ τιμητικό. Όμως, δεν σκεφτόμασταν να φύγουμε από το Mega, ούτε σκεφτόμασταν να διεκδικήσουμε κάτι κι έτσι δεν είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις. Όταν όμως έφτασε 31 Ιουλίου, είπαμε “πρέπει κάτι να κάνουμε”». Έτσι, προέκυψε η συμφωνία με τον ΑΝΤ1, που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία όχι μόνο για το κοινό, αλλά και για το Mega. «Έχω τη συνείδησή μου απόλυτα καθαρή, όπως και κάθε φορά που έχω αλλάξει τηλεοπτική στέγη. Όταν είπαμε στο Mega να μη μας υπολογίζουν, είχε γίνει απλά μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Λάτσιο. Δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση, δεν παίχτηκε κανένα παιχνιδάκι, απλά ενημερώσαμε πως δεν θα είμαστε. Ήταν, νομίζω, η πιο έντιμη συμπεριφορά». Όσο για τους παλιούς της συνεργάτες, η Φαίη ξεκαθαρίζει πως έχει μόνο καλές αναμνήσεις. «Ήταν τρία υπέροχα χρόνια, από εκεί που έχω φάει ψωμί κι έχω πάρει λεφτά μόνο “ευχαριστώ” μπορώ να πω. Την απόφαση να φύγω την πήρα γιατί απλά ήθελα να ξέρω πως και του χρόνου θα έχω δουλειά». 
Φεύγοντας από το Πρωινό mou πήραν μαζί τη Σάσα Σταμάτη, αλλά και την Ελεάννα Τρυφίδου. Σκέφτηκαν πως κάτι τέτοιο μπορεί να ενοχλούσε το παλιό τους κανάλι; «Δεν νομίζω. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους ξεκινάς, δένεστε και όταν αλλάζεις στέγη, εκείνοι μπορεί να θέλουν να έρθουν μαζί σου. Τι θα τους πεις, λοιπόν; “Γεια σου, εγώ κοιτάω τον εαυτό μου;”. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό» εξηγεί. Όσο για όλα εκείνα που έχουν γραφτεί για τη σχέση τους με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, που ήταν σχεδόν «οικογενειακή» και λέγεται πως διαταράχτηκε επειδή εκείνος έμεινε στο Μega, η Φαίη βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Ο καθένας κάνει τις προσωπικές και επαγγελματικές του επιλογές και από αυτές καθορίζεται. Εντάξει, είναι αστείο κάποιος να πιστεύει πως κάτι χάλασε μεταξύ μας, επειδή ο Δημήτρης έμεινε στο Mega. Είναι πολύ παιδικό. Προφανώς, κάτι άλλο θα έχει συμβεί. Από εκεί και πέρα, όμως, εγώ τον Δημήτρη τον αγαπώ, τον έχω μέσα στην καρδιά μου και δεν αλλάζει αυτό. Αλλάζοντας εργασιακό περιβάλλον, με κάποιους ανθρώπους συνεχίζεις και με κάποιους απομακρύνεσαι. Τον Δημήτρη τον αγαπάμε. Αλλά όλες οι σχέσεις περνάνε από διάφορα στάδια» λέει, ενώ αποκαλύπτει πως τον τελευταίο καιρό έχουν ανταλλάξει κάποια μηνύματα.



Έχει δει το Πρωινό mou, που φέτος συνεχίζει με νέα ομάδα; «Επειδή εμείς τελειώνουμε ένα εικοσάλεπτο νωρίτερα, πολλές φορές στο γραφείο, όπου έχει τηλεοράσεις που παίζουν όλα τα κανάλια, το έχω δει» λέει. Πώς της φαίνεται, λοιπόν, το νέο Πρωινό mου; «Θα σου πω το εξής: Σε κάποιες εκπομπές, που είναι βασισμένες σε συγκεκριμένα φορμάτ, τις οποίες τα κανάλια αγοράζουν από το εξωτερικό, όπως τα DWTS, Master Chef, The Voice, έχεις μια πεπατημένη και αυτή οφείλεις να ακολουθείς βάσει συμβολαίου. Από εκεί και πέρα, όλες οι άλλες εκπομπές, πόσο μάλλον μια πρωινή εκπομπή, που είναι ζωντανή και καθημερινή, με διάρκεια αρκετών ωρών και με συγκεκριμένους παρουσιαστές, που είναι για αρκετά χρόνια εκεί και συμμετέχουν σε όλα τα θέματα, κουβαλάνε μια ψυχή. Την ψυχή των ανθρώπων αυτής της ομάδας, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Δεν έχει να κάνει τόσο το σκηνικό ή ο τίτλος, γιατί ακόμα και το θέμα έχει τη σφραγίδα του ανθρώπου που το παρουσιάζει. Εγώ, ας πούμε, όταν κάνω ένα θέμα για μόδα με την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, έχω το δικό μου τρόπο να το παρουσιάσω. Δεν μπορώ να τον αλλάξω, μου βγαίνει έτσι. Θέλω, για παράδειγμα, να βάλω τα ρούχα που δείχνουμε. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να το κάνει με τον τρόπο του». Την ξένισε, λοιπόν, που κάποιες ενότητες γίνονται με τον ίδιο τρόπο που παρουσιάζονταν πέρυσι; Πώς της φαίνεται που ο Δημήτρης Ουγγαρέζος λέει τον καιρό ακριβώς όπως το έκανε ο Γιώργος; «Κοίταξε να δεις. Το είχαμε κάνει μια φορά και πέρυσι, για πλάκα. Γιατί ο Δημήτρης έχει φοβερό ταλέντο παρατηρητικότητας και μπορεί να σε κάνει ίδιο. Αυτό, αν το κάνεις χιουμοριστικά, έχει την πλάκα του. Αν το κάνεις σοβαρά, εμένα δεν μου φαίνεται αστείο. Αν το έκανε μια-δυο φορές, θα είχε την πλάκα του. Τώρα, το να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως το κάνει ο Γιώργος, δεν ξέρω, νομίζω ότι δεν μου αρέσει» παραδέχεται. Και εξηγεί πως ο Γιώργος είχε και μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το θέμα «καιρός». «Σε όλες τις εκπομπές λένε τον καιρό, από τις πρωινές ενημερωτικές μέχρι τις βραδινές ειδήσεις. Απλώς ο Γιώργος σε εκείνη την εκπομπή ξεκίνησε να το κάνει ο ίδιος γιατί αγαπά τη θάλασσα κι έχει μάθει εμπειρικά να ερμηνεύει τον καιρό. Όταν πάμε σε ένα νησί με τον Γιώργο, έρχονται οι ψαράδες και λένε “δεν βγαίνω το πρωί αν δεν σε δω”. Γι’ αυτό το συνεχίζει φέτος».



Άλλωστε, τόσο για το Πρωινό mου, όσο και για Το Πρωινό στον ΑΝΤ1 Φαίη και Γιώργος είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. «Πάντα είμαστε σε όλα από πάνω. Υπάρχει παρουσιαστής που απλά του δίνουν πέντε χαρτιά και βγαίνει; Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μπορεί να δουλέψει έτσι. Για μένα ο τηλεοπτικός αέρας είναι η απόλαυσή μου, εκεί που αισθάνομαι πως κάνω παρέα σε φίλους μου. Ο τηλεθεατής σε τιμά όταν σε βάζει στο σπίτι του. Το ότι μας αγαπούν και μας το δείχνουν εγώ θέλω να το ανταποδώσω. Μπορεί να έχω 40 πυρετό, αλλά όταν είμαι στον αέρα, εξαφανίζονται τα πάντα. Για τα μαλλιά και το μακιγιάζ μου στην εκπομπή ποτέ δεν κάνω παραπάνω από είκοσι λεπτά. Αλλά για την προετοιμασία της εκπομπής δεν υπάρχει το “πάω σπίτι μου και κλείνω την πόρτα”. Είναι μια δουλειά ζωντανή, πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω 100%» λέει και μοιράζεται με ενθουσιασμό τις νέες ιδέες της, όπως το Φαίη Εν Δράσει, που εμπνεύστηκε από την αγαπημένη της αγγλική εκπομπή How Clean Is Your House, με τις νοικοκυρές με τους θεαματικούς κότσους που καθαρίζουν βρομερά και τρισάθλια σπίτια. Μα δεν σιχαίνεται; «Προφανώς, αν σκεφτώ πως μπαίνεις σε μια τουαλέτα, για παράδειγμα, που δεν είναι καθαρή, ε, δεν είναι ωραίο. Αλλά η διαφορά του πριν με το μετά με εξιτάρει τόσο πολύ, που το θεωρώ δημιουργικό. Πώς ένα παιδί φτιάχνει ένα παζλ; Έτσι το βλέπω. Εμένα με ηρεμεί, να φανταστείς, το να φτιάξω τις ντουλάπες. Προφανώς δεν είμαι καλά, κάτι τρέχει, αλλά πραγματικά είναι κάτι που με ηρεμεί αφάνταστα. Είναι σαν να βάζω τις σκέψεις μου σε κουτάκια. Μέσω αυτής της διαδικασίας είναι σαν να τακτοποιώ τη δική μου σκέψη και ίσως και τη δική μου ψυχολογία» εξηγεί, ενώ αποκαλύπτει πως η Ελεάννα Τρυφίδου τής έχει πάρει ήδη δώρο για τη συγκεκριμένη ενότητα γάντια χρωματιστά με πούπουλα! 
Τελικά, δεν την είδαμε και στην παρουσίαση του DWTS4, όπως είχε ακουστεί, κάτι για το οποίο η ίδια επέμενε από την αρχή πως δεν ισχύει. «Ούτε μου έγινε πρόταση, αλλά ούτε θα ήθελα να κάνω και κάτι άλλο παράλληλα. Αγαπώ Το Πρωινό και είμαι ευχαριστημένη από τη δουλειά μου. Από εκεί και πέρα, η οικογένεια και το παιδί μου είναι πιο σημαντικά ακόμα και από τη δουλειά. Για να κάνεις ένα βραδινό show, πρέπει να κάνεις πρόβες τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα και να πας, φυσικά, να το παρουσιάσεις. Δηλαδή τι θα έκανα; Θα άφηνα το παιδί μου επτά μέρες την εβδομάδα να το μεγαλώνουν άλλοι; Δεν το θέλω. Ποιότητα ζωής τι σημαίνει; Κάνω περισσότερα εξώφυλλα και εκπομπές; Ποιότητα ζωής σημαίνει “έχω περισσότερο χρόνο με το παιδί μου”».



Όσο για το 2,5 ετών Γιαννάκη, φέτος πάει για πρώτη φορά παιδικό σταθμό και η μαμά του, όπως και ο ίδιος, είναι χαρούμενοι με αυτό. «Στενοχωριόμουν που η οικογένειά μου, τα ξαδελφάκια του, είναι όλα στο Κιλκίς. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα η κοινωνικοποίηση και να μάθει το παιδί από μικρό πως υπάρχουν κι άλλα παιδάκια. Να μάθει να μοιράζεται, να μη γίνει εγωιστής, να καταλάβει πως υπάρχουν κοριτσάκια, υπάρχουν αγοράκια, άλλα παιδιά είναι πιο ντροπαλά, άλλα πιο θαρραλέα. Μπορεί από όλα αυτά που λένε πως είναι “τα σωστά” να τα κάνω όλα λάθος, από τον ύπνο μέχρι τα χατίρια, γιατί δεν είμαι η αυστηρή μαμά που ακολουθεί τους κανόνες, αλλά σε αυτό ήμουν αποφασισμένη γιατί το θεωρώ πραγματικά σημαντικό. Έτσι, και εγώ το πήρα καλά και αυτός».



Τις πρώτες μέρες, η Φαίη πήγαινε το μικρό για λίγες ώρες, καθόταν έξω και τον περίμενε. Μια μέρα είχε καθίσει σε ένα παγκάκι στον κήπο του σχολείου και ο Γιαννάκης την είδε. «Φώναξε λοιπόν “κυρία, αυτή είναι η μαμά μου. Μην της μιλάτε”. Ε, αυτό ήταν, έφυγα και δεν ξαναπήγα». Μπορεί η δική της αγκαλιά να είναι αυτή που αναζητά ο μικρός όταν είναι άρρωστος ή πονάει, όμως «με τον μπαμπά του είναι πιο εκδηλωτικός. Χαϊδεύονται το πρωί! Εγώ έχω ένα ελάττωμα, είμαι υπναρού. Μπορεί να ήμουν το καλύτερο παιδί, να με αγαπούσαν όλες οι δασκάλες, αλλά είχα πάντα πρόβλημα με το ξύπνημα. Αργούσα την πρώτη ώρα στο σχολείο. Όμως, με το παιδί, πέρασα σχεδόν ένα χρόνο αϋπνίας. Ξυπνούσα δέκα φορές μέσα στη νύχτα και 6.30 ήμασταν στο πόδι. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν κοιμόμουν για μήνες κι έτσι κατάλαβα πόσο μεγάλη είναι η αγάπη της μάνας! Τώρα πια, που ο μικρός μπήκε σε πρόγραμμα, επέστρεψα στα παλιά μου τα χούγια. Είναι λοιπόν ο Γιάννης στο κρεβάτι μαζί μας και μέσα στον ύπνο μου, το πρωί, τον ακούω που λέει στον Γιώργο “Άσ’ την μπαμπά, μην την ξυπνάς, κοιμάται, ξεκουράζεται”. Με καταλαβαίνει! Τον μαλώνει όταν πάει να με ξυπνήσει» λέει συγκινημένη!

Τον τελευταίο καιρό, οι φήμες για νέα εγκυμοσύνη της ακούγονται έντονα, μετά από εξώφυλλο εβδομαδιαίου περιοδικού, που λέγεται πως την ενόχλησε πολύ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται κάτι τέτοιο, όχι μόνο για εμένα. Όμως, με όλα τα θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα είμαι πολύ ευαίσθητη. Οι συνεργάτες μου στο Πρωινό και στο faysbook.gr ξέρουν καλά τη θέση μου πάνω σ’ αυτό. Όταν κάναμε την πρώτη σύσκεψη στον ΑΝΤ1 και μαζέψαμε όλους τους δημοσιογράφους, τους είπα ότι ένα πράγμα που θέλω να σέβονται –κι εκεί χτυπάω το χέρι στο τραπέζι– είναι τα θέματα που αφορούν στα παιδιά και στη μητρότητα. Τα θεωρώ ιερά. Και ξέρουν οι άνθρωποι της δουλειάς μας, γιατί αυτό δεν οφείλει να το ξέρει ο κόσμος, πως είναι από τα λίγα πράγματα που δεν σηκώνω. Ο καθένας, βέβαια, γράφει αυτά που πιστεύει και κάνει τη δουλειά του όπως νομίζει. Όμως, για εμένα αυτά είναι κάποια θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και περισσότερης σκέψης» λέει. 
Αν ήταν έγκυος, θα ήταν κάτι που θα ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο που την αγαπά; «Σαφώς. Όπως και το έχω κάνει. Θέλω πολύ να μου έρθει ένα δεύτερο παιδάκι, τι πιο φυσιολογικό, άλλωστε; Αλλά για να πεις κάτι δημόσια, ακόμα και στους δικούς σου ανθρώπους, πρέπει να είναι δική σου επιλογή το πότε και το πώς θα το κάνεις. Είναι κάτι πολύ προσωπικό» ξεκαθαρίζει.



Πολλές μαμάδες, οι οποίες έχουν ήδη ένα παιδί που λατρεύουν, παραδέχονται πως αναρωτιούνται αν θα καταφέρουν να αγαπήσουν το ίδιο ένα δεύτερο μωρό όταν έρθει. Είναι κάτι που συμμερίζεται; «Ω, ναι. Αυτή η αγάπη είναι τόσο μεγάλη, που αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να ξανανιώσεις μια τόσο μεγάλη αγάπη... Ξέρω, από φίλες, πως με ένα μαγικό τρόπο γίνεται, αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ».



Αν και γνωρίζω πως είναι πολύ αντίθετη στο να δημοσιεύονται φωτογραφίες του γιου της, της επισημαίνω πως για τους σταρ του εξωτερικού θεωρείται κάτι πολύ συνηθισμένο. «Είμαι κάθετη σε αυτό. Για μένα η δουλειά που κάνω είναι απλά μια δουλειά, όπως αν δούλευα πωλήτρια σε κατάστημα. Δεν τη βιώνω διαφορετικά. Απλώς έχω περισσότερους φίλους. Μπορεί να κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά όλο αυτό δεν είναι τρόπος ζωής μέσα στο σπίτι και δεν μπορεί ούτε θέλω να έχει καμία σχέση με το παιδί» τονίζει. Ο Γιάννης έχει αντιληφθεί πως οι γονείς του κάνουν μια δουλειά κάπως διαφορετική από τους υπόλοιπους γονείς; Η Φαίη γελάει. «Μάλλον νομίζει πως τα περιοδικά είναι φωτογραφικά άλμπουμ! Κάνω χιούμορ, αλλά επειδή μπαίνουν στο σπίτι περιοδικά, όταν τα ξεφυλλίζει, λέει “να, η μαμά, εδώ κι ο μπαμπάς”. Ουσιαστικά το μόνο διαφορετικό που μπορώ να διακρίνω από τα ανιψάκια μου είναι πως ο Γιάννης θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ξένοι, αλλά όλος ο κόσμος είναι γνωστοί μας. Διότι περπατάμε στο δρόμο, πάμε στο σούπερ μάρκετ και όλοι λένε “γεια σου, Φαίη. Γεια σου, Γιώργο. Τι κάνεις, Γιαννάκη; ”. Όταν, λοιπόν, πάμε να φάμε σε ένα εστιατόριο τώρα που μεγάλωσε, πηγαίνει και χαιρετά όλα τα τραπέζια. Κι όταν κυκλοφορεί με τον παππού και τη γιαγιά του, χαιρετά και του κάνει εντύπωση που δεν τον χαιρετάνε κι εκείνοι!».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης