Το Έβερεστ έγινε... ρωσικό!

Το Έβερεστ έγινε... ρωσικό!

Μετά την Κριμαία σειρά είχε η «Οροφή του Κόσμου»

Το Έβερεστ έγινε... ρωσικό!
Μάλλον η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία άνοιξε την όρεξη στην κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν βάζοντας στο... μάτι αυτή τη φορά την "Οροφή του Κόσμου".

Το όρος Έβερεστ ανήκει στη.... Ρωσία, σύμφωνα με τη χθεσινή φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κι όπως ήταν επόμενο, οι χρήστες ξεσπάθωσαν. «Καλημέρα. Όρος Έβερεστ, Ρωσία», έγραφε στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο απεικονίζοντας μία υπέροχη φωτογραφία από το χιονισμένο Έβερεστ.

Κλείσιμο


Το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλαίων που βρίσκεται μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ και σε απόσταση 2.500 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα, προσχώρησε στο... ρωσικό έδαφος μέσω του Twitter για λίγες ώρες. Λάθος ή όχι, το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες των social media.

«Η Κριμαία μάλλον δεν αρκεί», υποστηρίζει ένας χρήστης.

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τεχνικό λάθος και τόνισε πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δημιουργήσει θέμα.

«Απλώς πρόκειται για ένα τεχνικό λάθος», επεσήμανε στο Newsweek το γραφείο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στη Λονδίνο, λίγο μετά τη διαγραφή της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Twitter. «Φυσικά, το Έβερεστ δεν είναι στη Ρωσία», πρόσθεσε η ρωσική πρεσβεία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης