Αίγυπτος: 35 συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι υποστήριζαν οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος - Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα
Στη σύλληψη 35 υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις προχώρησαν οι αιγυπτιακές αρχές σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν και υποστήριζαν οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν επιθέσεις στην Αίγυπτο.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε πέντε διαφορετικές επαρχίες της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, μάλιστα, αρκετοί από αυτούς ταξίδευαν υποστηρίζοντας πως είναι επιχειρηματίες και σκόπευαν να φτάσουν στην Τουρκία, από όπου θα έφταναν στη Συρία ώστε να ενταχθούν στην οργάνωση του ΙΚ.
Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι επέστρεψαν στην Αίγυπτο περιμένοντας νέες οδηγίες από τους επικεφαλής του ΙΚ, ώστε να εξαπολύσουν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας, καθώς και κατά δικαστών και κρατικών ιδρυμάτων.
Λέγεται δε, πως οι 35 είχαν προσεγγίσει μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εξηγώντας τους το όραμα ενός ισλαμικού χαλιφάτου.
Όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με το Reuters περίπου 1.000 είναι οι Αιγύπτιοι που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.