Το «γονίδιο Θάτσερ» η απάντηση για όσους έχουν ανάγκη λιγότερες ώρες ύπνο

Το «γονίδιο Θάτσερ» η απάντηση για όσους έχουν ανάγκη λιγότερες ώρες ύπνο

Η «σιδηρά κυρία» ήταν γνωστή για την εργασιομανία της και τις λίγες ώρες ύπνο - Γονιδιακό θέμα και όχι ικανότητα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Το «γονίδιο Θάτσερ» η απάντηση για όσους έχουν ανάγκη λιγότερες ώρες ύπνο
Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν, μεταξύ άλλων, γνωστή για τις λίγες ώρες ύπνου. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο εκπρόσωπος τύπου της μπορούσε να εργάζεται έως τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια να ξυπνά μετά από λίγη ώρα για να ακούσει την εκπομπή Farming Today. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους επιστήμονες η δυνατότητα αυτή της «σιδηράς κυρίας» δεν ήταν επίκτητη αλλά γονιδιακή.

Επιστήμονες στο κέντρο εφαρμοσμένης γενετικής στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που έχουν το γονίδιο «p.Tyr362His» έχουν την ικανότητα να λειτουργούν με λιγότερες από πέντε ώρες την ημέρα ύπνο.

Κλείσιμο
Όσοι έχουν το γονίδιο που προς τιμήν της βρετανίδας πολιτικού πήρε το όνομα «γονίδιο Θάτσερ» βρέθηκε ότι διαθέτουν καλύτερη διανοητική κατάσταση μετά από 36 ώρες συνεχούς εργασίας.

Η αλήθεια είναι, σημείωσε ο βιογράφος της Θάτσερ, Τσαρλς Μουρ, ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς αν όντως η «σιδηρά κυρία» διέθετε το επίμαχο γονίδιο αν και παραδέχθηκε ότι κοιμόταν λίγες ώρες και εργαζόταν πολύ περισσότερες από το μέσο όρο.

Η Θάτσερ, πάντως, δεν είναι η μοναδική επιτυχημένη και διάσημη που τα έβγαζε πέρα με λίγες ώρες ύπνο. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ισχυριζόταν ότι χρειαζόταν μόνο τέσσερις ώρες, ο Μπαράκ Ομπάμα έξι και ο σχεδιαστής Τομ Φορντ μόλις τρεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης