Μπουκίτσες πεσκανδρίτσας με κρεμμύδι, κάπαρη και θυμάρι
Μπουκίτσες πεσκανδρίτσας με κρεμμύδι, κάπαρη και θυμάρι
Στο Βόλο το λένε «μπράσκα» και μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ψαράδες δεν του είχαν καμιά εκτίμηση, γι’ αυτό και όταν το έβρισκαν στα δίχτυα τους το ξαναπετούσαν στη θάλασσα. Όλο σχεδόν το ψάρι είναι ένα μεγάλο κι άσκημο κεφάλι, ολίγον αποκρουστικό.
Μικρό το σώμα του, πεντανόστιμο όμως, με κρέας που η γεύση του θυμίζει γαρίδα και καραβίδα. Γιατί αυτό το ψάρι με την μεγάλη κεφάλα, τρέφεται με όστρακα. Θα μαγειρέψουμε την ουρά της πεσκανδρίτσας λοιπόν και μάλιστα φιλεταρισμένη. Ο ψαράς σας μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολα από ότι εσείς, γι’ αυτό ζητήστε το του. Θα το κάνει με χαρά.
Από τον Ηλία Μαμαλάκη
Από τον Ηλία Μαμαλάκη
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα