Κάρα Ντελεβίν: Οι πενήντα αποχρώσεις της Κάρα

Κάρα Ντελεβίν: Οι πενήντα αποχρώσεις της Κάρα

Με 3 εκατομμύρια followers στο Instagram και 1 εκατομμύριο στο Twitter, χρυσά συμβόλαια στον χώρο της μόδας και κολλητούς τον Κάρολο της Αγγλίας και τον Μπόνο, η 21χρονη Κάρα Ντελεβίν δεν είναι απλώς ένα μοντέλο, αλλά ένα φαινόμενο. Κι όλα αυτά χωρίς καν να εκμεταλλευτεί το όνομα ενός άνδρα, ως ήδη δεδηλωμένη λεσβία

Κάρα Ντελεβίν: Οι πενήντα αποχρώσεις της Κάρα
Ο Καρλ Λάγκερφελντ, που σπάνια καταδέχεται να πιάσει άνθρωπο από το χέρι -πόσο μάλλον να τον υποδεχθεί πάνω από δύο φορές στην περίφημη έδρα της Chanel στην οδό Καμπόν-, για την Κάρα έχει ήδη κάνει όλες τις εξαιρέσεις. Στο τελευταίο σόου του οίκου που ξεσήκωσε το Παρίσι στήνοντας στην καρδιά του περίοπτου Γκραν Παλέ ένα ατελείωτο σούπερ μάρκετ, ο Καρλ Λάγκερφελντ ξεκίνησε με το γνωστό μοντέλο από τη Βρετανία Κάρα Ντελεβίν και τελείωσε κρατώντας της σφιχτά το χέρι.

Εχει επίσης λανσάρει ειδική σειρά προϊόντων εμπνευσμένη από την Κάρα, έχει αφιερώσει μια σειρά καλλιτεχνικών φωτογραφιών στο Instagram σε ξέφρενα βράδια που πέρασε μαζί της και έχει δηλώσει ότι στο πρόσωπό της βρήκε επιτέλους τη μούσα του. «Δίνει μια νέα διάσταση στη μόδα», έχει δηλώσει κατηγορηματικά για το ακαταμάχητο «κορίτσι» του. «Η προσωπικότητά της χαρίζει στον χώρο μια άλλη αύρα και ανοίγει προοπτικές». Οσο υπερβολικά κι αν ακούγονται τα λόγια από το στόμα του μεγάλου δασκάλου της υψηλής ραπτικής, στην περίπτωση της Κάρα μάλλον περιγράφουν την αλήθεια. Στο διάβα της σφάζονται διάσημοι σχεδιαστές για το ποιος θα την πρωτοσυμπεριλάβει στην καμπάνια του, ενώ στις πρόσφατες επιδείξεις μόδας σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο και Παρίσι έχει υπολογιστεί ότι έχει διασχίσει συνολικά πάνω από πενήντα ντεφιλέ.

Κλείσιμο


Οσο για τα εξώφυλλα μόδας, μονάχα από πέρυσι υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 15, τη στιγμή που άλλα κορίτσια της ηλικίας της πασχίζουν να εξασφαλίσουν έστω και ένα. Η Κάρα, όμως, με ένα περίοπτο ήδη βραβείο, εκείνο του Μοντέλου της Χρονιάς των British Fashion Awards, και με χρυσά συμβόλαια στους μεγαλύτερους οίκους μόδας, δεν έχει κανέναν λόγο να αγχώνεται. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και να δηλώνει κιόλας χορτάτη από τον χώρο της μόδας, τον οποίο αντιμετωπίζει ως ένα απλό και γελοίο υποκατάστατο του χώρου του θεάματος. «Το μόνο που με παρηγορεί στις φωτογραφήσεις είναι το ότι τις αντιμετωπίζω ως θεατρικούς ρόλους», δηλώνει ξεκαθαρίζοντας τον λόγο που η εκφραστικότητά της δεν εξαντλείται σε μια απλή πόζα, αλλά αποκτά τον χαρακτήρα θεατρικής παράστασης.



Απαντες, άλλωστε, δηλώνουν ότι η Κάρα διαθέτει κάτι παραπάνω από διαπεραστικά μπλε μάτια: μια τρέλα, μια αυθεντικότητα κι έναν αναρχικό αέρα που πολλές φορές φτάνει να σνομπάρει βαθύτατα τον χώρο - και τους συναδέλφους. Ισως αυτό να έχει να κάνει και με την αριστοκρατική καταγωγή της: ως δευτερότοκη κόρη του προέδρου της Επιτροπής Ιστορικών Κτιρίων και Μνημείων της Βρετανίας, ο οποίος έχει τιμηθεί από την ίδια τη βασίλισσα, έχει κάθε λόγο να παραδέχεται ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι «προσωπικοί μου φίλοι».



«Κολλητή του Κάρολου

Δεν φοβάται να αστειευτεί δημόσια με τον Κάρολο, δηλώνοντας ευθαρσώς πως είναι ο κολλητός της, ενώ το ίδιο κάνει και για τον Μπόνο ή τον Φάρελ Γουίλιαμς. Σε μια 21χρονη καλλονή δεν θα είχε κανείς λόγο να το αρνηθεί, αν και όλοι οι άνδρες ξέρουν ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να κερδίσουν τίποτα παραπάνω από τον τίτλο του κολλητού. Κι αυτό γιατί το «κολλητός» ή το «φίλος» είναι οι χαρακτηρισμοί που εξαντλούνται στην ατζέντα της στον βαθμό που οι άνδρες δεν είναι το καλύτερό της.

Πρόσφατα μάλιστα απέκτησε και επίσημα την ιδιότητα της λεσβίας, αφού εκτός από το outing που έκανε η 35χρονη Αμερικανίδα και επίσης μοντέλο Μισέλ Ροντρίγκεζ εν ονόματί της, έσπευσε να το επιβεβαιώσει ανταλλάσσοντας καυτά γαλλικά φιλιά μαζί της ενώπιον του συντηρητικού αμερικανικού κοινού. Αν άλλωστε ξέρει να κάνει κάτι καλά η Ντελεβίν, εκτός από το να θριαμβεύει στις πασαρέλες, είναι να σοκάρει με κάθε τρόπο. Κάνει άσεμνες χειρονομίες στους παπαράτσι, βγάζει γλώσσα και ασχημονεί δημόσια, ενώ υιοθετεί οποιαδήποτε ενοχλητική και αρνητική συνήθεια θα χαρακτήριζε τον πλέον αισχρό φίλαθλο. Ακόμη και στο Instagram, όπου οι ακόλουθοί της ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια -σίγουρα αριθμός ρεκόρ-, η Κάρα κάνει διαρκώς γκριμάτσες στραπατσάροντας όπως μπορεί την ιδανική της εικόνα. Είναι μάλλον ένα αγοροκόριτσο πέρα από τα όρια το οποίο δεν μπόρεσε να αντέξει τα αριστοκρατικά χούγια της οικογένειάς της αφού, εκτός από τους μακρινούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια, νονά της είναι η Τζόαν Κόλινς και νονός της ο πρόεδρος της Conde Nast Νίκολας Κόλεριτζ.





«Βασίλισσα» στα social media

Η απρόσμενη επιτυχία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά τα ισχυρά οικογενειακά μέσα που διευκόλυναν την αποθέωση της καριέρας της: εκτός από το Instagram, η Κάρα μετράει και ένα εκατομμύριο ακόλουθους στο Twitter, ενώ αμέτρητες είναι οι ειδικές ιστοσελίδες αφιερωμένες με φετιχιστικό τρόπο στο όνομά της. Δημοφιλής είναι η ιστοσελίδα αφιερωμένη στα περίφημα φρύδια της Κάρα (με 3.600 followers), στο σέξι κενό ανάμεσα στα πόδια της (γνωστό ως thigh gap) ή στα πανέμορφα δάχτυλά της. Η επιτυχία της στο Ιντερνετ είναι πρωτοφανής, αφού όλοι παραμονεύουν για την επόμενη κίνησή της, κάτι που δεν συνέβαινε με κανένα άλλο μοντέλο προηγουμένως.

 Η Κέιτ Μος, για παράδειγμα, παρότι εξίσου δημοφιλής, δεν έχει εκτόπισμα στα social media και ούτε έχει επιχειρήσει ποτέ κάτι ανάλογο. Οπως ομολογεί η ατζέντισσά της, Σάρα Δούκας από το Storm Modeling Agency, «ο τρόπος που δικτυώνεται η Κάρα στο Ιντερνετ είναι μοναδικός και η ανταπόκριση τεράστια. Ισως τελικά να είναι αυτή που καθιέρωσε τη διαφήμιση μέσω Instagram αφού η επιδραστικότητά της ξεπερνάει κάθε πρόβλεψη. Και το έκανε με τον δικό της τρόπο - σε αυτό δεν τη συμβούλευσε κανείς».



Ισως πάλι η Κάρα Ντελεβίν να μην έχει δεχτεί να τη συμβουλεύσει ποτέ κανείς σε κανένα επίπεδο και ό,τι κάνει να είναι αποτέλεσμα ενός πηγαίου ταμπεραμέντου, εφηβικού ενστίκτου και μιας τάσης τού να μη δίνει δεκάρα πραγματικά για κανέναν και για τίποτα. Η ίδια δηλώνει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ελαφριάς μορφής κατάθλιψης -ή εσωτερικής δυστυχίας, όπως αρέσκεται να δηλώνει- που την κάνει να γράφει διάφορα πιασάρικα μότο όπως «Μη φοβάστε τους φόβους σας» και «Είναι υπέροχη η θλίψη». Ισως αυτός να είναι ο λόγος που τη λατρεύουν οι έφηβες, βάζοντας τη φωτογραφία της δίπλα σε αυτές με τα βαμπίρ δημιουργώντας ένα ιδιόμορφο φαν κλαμπ με το όνομα «Delevingners». Στο κάτω-κάτω η ζωή της δεν είναι πάντα όσο δείχνει ιδανική. Η ίδια αναγκάζεται να δουλεύει ατελείωτες ώρες ξεκινώντας μάλιστα την καριέρα της με ένα σκληρό συμβόλαιο για το Asos, όπου εργαζόταν καθημερινά έξι φορές την εβδομάδα ενώ το ύψος της δεν είναι αυτό που ζητάνε οι πασαρέλες: με 1.75 θεωρείται μάλλον κοντή και ίσως αυτό να εξηγεί το γιατί ο Μαρκ Τζέικομπς την αποκαλεί περιπαιχτικά «ο νάνος».

 

Επίσης λόγω των ψυχολογικών της διαταραχών παρουσιάζει συχνά συμπτώματα ψωρίασης και χρειάζεται μια ολόκληρη ομάδα από make up artists για να καλύψουν τα σημάδια. Επίσης απεχθάνεται τα τακούνια, ενώ συχνά καταφθάνει στις επιδείξεις φορώντας πιτζάμες! Καπνίζει, πίνει, τρώει McDonald’s και δεν γυμνάζεται κάνοντας ό,τι μπορεί για να αποδείξει πόσο ανθυγιεινή είναι η υγιεινή ζωή. Κι αν όλα αυτά δεν φτάνουν για να εξηγήσουν γιατί η Κάρα Ντελεβίν δεν είναι απλώς ένα μοντέλο αλλά ένα φαινόμενο, υπάρχει και το τατουάζ που έχει χτυπήσει στο αριστερό της χέρι: «Σιωπή». «Για όσα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, καλύτερα να σιωπούμε», είχε απαντήσει σχετικά η μικρή τσιτάροντας τον φιλόσοφο Βίτγκενσταϊν. Το καλό δεν είναι επομένως ότι είναι έξυπνη αλλά ότι παραμένει όπου χρειάζεται σιωπηλή, κάτι πολύ σοφό για ένα μοντέλο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης