Απίστευτη δήλωση Τραμπ: Ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί «μαγνήτη» για κακούς ανθρώπους!

Απίστευτη δήλωση Τραμπ: Ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί «μαγνήτη» για κακούς ανθρώπους!

Δεν είπα να δοθούν όπλα σε όλους τους δασκάλους αλλά μόνο στους... πιο ταλαντούχους σκοπευτές, που θα έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση, εξηγεί ο Αμερικανός πρόεδρος

Απίστευτη δήλωση Τραμπ: Ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί «μαγνήτη» για κακούς ανθρώπους!
Ο Ντόναλντ Τραμπ
όχι μόνο επιμένει στην πρότασή του να δοθούν... όπλα στους εκπαιδευτικούς των Αμερικανικών σχολείων ώστε να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση νέων επιθέσεων, αλλά πλέον δηλώνει ότι «ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί "μαγνήτη" για κακούς ανθρώπους»!

Με μια σειρά διαδοχικών αναρτήσεων στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος αιτιολόγησε περαιτέρω την χθεσινή του πρόταση για τους δασκάλους «κομάντο» στα σχολεία, η οποία προκάλεσε σάλο στα αμερικανικά media.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η πλειοψηφία των αμερικανικών ΜΜΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα για τον περιορισμό των όπλων με ένα μέτρο που θα οδηγήσει στην... περαιτέρω αύξηση και διάδοσή τους!

Σε αυτά τα δημοσιεύματα απάντησε σήμερα ο Τραμπ, εξηγώντας το... κάπως προβληματικό σκεπτικό του με τον εξής τρόπο: «Δεν είπα ποτέ "δώστε όπλα στους δασκάλους" όπως είπαν τα Fake News του CNN και του NBC. Αυτό που είπε ήταν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε κρυφά όπλα σε ειδικούς στη χρήση τους καθηγητές, με στρατιωτική εκπαίδευση ή άλλη εμπειρία ειδικής εκπαίδευσης - μόνο στους καλύτερους.

Το 20% των δασκάλων, δηλαδή πολλοί, θα μπορούσαν σε αυτήν την περίπτωση να ανταποδώσουν τα πυρά εάν ένας κτηνώδης ψυχάκιας έμπαινε στο σχολείο τους με κακές προθέσεις. Η παρουσία άρτια εκπαιδευμένων δασκάλων θα αποθάρρυνε επίσης τους δειλούς να προβούν σε μια τέτοια πράξη. Πολλοί περισσότεροι άνδρες με πολύ μικρότερο κόστος από την πρόσληψη φρουρών. Ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί μαγνήτη για τους κακούς ανθρώπους. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ", έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Λίγη ώρα μετά, ανάρτησε ένα ακόμη tweet που έγραφε: «Η ιστορία έχει δείξει ότι μια επίθεση με όπλα σε σχολείο διαρκεί, κατά μέσο όρο, 3 λεπτά. Η αστυνομία και οι ομάδες άμεσης ανταπόκρισης χρειάζονται περίπου 5-8 λεπτά για να φτάσουν στον τόπο του εγκλήματος. Ειδικά εκπαιδευμένοι δάσκαλοι/προπονητές που είναι εξπέρ στα όπλα θα έλυναν το πρόβλημα μέσα σε μια στιγμή, προτού καν φτάσει η αστυνομία. ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ»

«Εάν ένας ψυχάκιας με όπλο ξέρει ότι ένα σχολείο έχει έναν μεγάλο αριθμό δασκάλων (και άλλων ατόμων) που έχουν ταλέντο στη χρήση όπλων και θα ανοίξουν αμέσως πυρ, τότε δεν θα επιτεθεί ΠΟΤΕ σε αυτό το σχολείο. Οι δειλοί δεν θα πάνε εκεί... κι έτσι λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να περάσουμε στην επίθεση, η άμυνα μόνο δεν θα βοηθήσει», συμπλήρωσε ο Τραμπ σε τέταρτη ανάρτηση.



Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε επίσης σε πέμπτη ανάρτησή του ότι θα προωθήσει πλήρεις ελέγχους ιστορικού με έμφαση στην ψυχική υγεία για τους αγοραστές όπλων, θα αυξήσει την επιτρεπόμενη ηλικία για την αγορά στα 21 και θα βάλει τέλος στην πώληση bump stocks, δηλαδή ειδικών κοντακίων μετατροπής ημιαυτόματων τουφεκιών σε αυτόματα. «Το κογκρέσο έχει πλέον τη διάθεση να κάνει κάτι σχετικά με αυτό το ζήτημα - Ελπίζω», έγραψε ο Τραμπ.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης