Το όνομα Μάτα Χάρι μπορεί να είναι συνώνυμο του επιτυχημένου κατασκόπου (σ.σ. ο James Bond είναι άλλο κεφάλαιο) αλλά στην Γερμανία φαίνεται ότι έχει βρει την ανταγωνίστριά της στο πρόσωπο μιας... κούκλας. Το όνομα της, «My Friend Cayla» που είναι η αγαπημένη των κοριτσιών και λανσάρεται ώς η πρώτη interactive κούκλα και μάλιστα εκείνη που μπορεί να γίνει η καλύτερη φίλη των παιδιών καθώς είναι και ομιλούσα.
Ας βάλουμε τα πράγματα όμως σε μια σειρά καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου της Γερμανίας, την έχει βάλει στο στόχαστρο.
Εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορούν κάποιοι να χακάρουν το λογισμικό της και να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ιδιοκτητών της. Μάλιστα καλεί τους γερμανούς γονείς να την καταστρέψουν ή τουλάχιστον να την πάρουν από τα παιδιά τους. Η «My friend Cayla» έχει τέτοια τεχνολογία η οποία επιτρέπει στον χρήστη να κάνει chat με την κούκλα. Ο επικεφαλής της Υπηρεσιας Jochen Homann, δήλωσε: «Η κούκλα Cayla πρέπει να απαγορευθεί στη Γερμανία».
Τον Δεκέμβριο, το Κέντρο Πληροφοριών Ηλεκτρονικό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (EPIC) κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με Cayla, υποστηρίζοντας ότι τα παιχνίδια που απευθύνονται σε μικρά παιδιά δεν πρέπει να παραβιάζουν τους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής καθώς και της προστασίας των καταναλωτών.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.