Σε μια απίστευτη εξήγηση για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους και των τζιχαντιστών προχώρησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου, ο οποίος κατηγόρησε τους... Τομ και Τζέρι!
Σύμφωνα με τον πρέσβη Σαλάχ Αμπντέλ Σαντέκ το συγκεκριμένο καρτούν, τα video games και οι βίαιες ταινίες βοήθησαν στην έξαρση της βίας και του εξτρεμισμού στον Αραβικό κόσμο.
Όπως είπε μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου ο Τομ και ο Τζέρι συνέβαλαν στην δημιουργία της αίσθησης ότι η βια είναι μια «φυσική» διαδικασία στη ζωή προσθέτοντας ότι έμαθαν στα παιδιά πως να... ανατινάζονται!
«Το συγκεκριμένο καρτούν απεικονίζει τη βια με έναν αστείο τρόπο και στέλνει το μήνυμα ότι "ναι μπορώ να τον χτυπήσω και ναι μπορώ να του βάλω εκρηκτικά. Βάζει στο μυαλό των ανθρώπων ότι αυτό είναι φυσιολογικό» φέρεται να είπε ο Σαντέκ.
Κλείσιμο
Για την ώρα, πάντως, η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει το «κόψιμο» του δημοφιλούς παιδικού καρτούν.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία