Κωνσταντινούπολη: Επίθεση με έναν νεκρό έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας

Κωνσταντινούπολη: Επίθεση με έναν νεκρό έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας

Νεκρή η γυναίκα καμικάζι αυτοκτονίας - Συνελήφθη ο δεύτερος δράστης

Κωνσταντινούπολη: Επίθεση με έναν νεκρό έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας
Μία ημέρα μετά την αιματηρή ομηρία του εισαγγελέα της υπόθεσης του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης και έπειτα από τη σημερινή εισβολή ενόπλων σε γραφείο του κυβερνώντος κόμματος, ένα ακόμα περιστατικό αναστάτωσε την Τουρκία. 



Κλείσιμο
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίες στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας πανικό.

Οι αρχικές πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και ήθελαν έναν ύποπτο να έχει πυροβολήσει προς την πύλη του αρχηγείο της αστυνομίας.



Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah ανέφερε πως στο επεισόδιο συμμετείχαν δύο ύποπτοι, εκ των οποίων ο ένας λέγεται ότι ήταν καμικάζι αυτοκτονίας.

Η τουρκική εφημερίδα επισήμανε πως οι δύο ύποπτοι άρχισαν να πυροβολούν προς την πύλη του αρχηγείου.



Στα πυρά απάντησαν οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα ένας από τους δύο δράστες να πέσει νεκρός. Μάλιστα, Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστήριζαν πως πρόκειται για γυναίκα που είχε ζωστεί με εκρηκτικά, ενώ ο δεύτερος ένοπλος είχε διαφύγει της σύλληψης.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα ανέφερε πως δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η σοβαρότητα της κατάστασής τους.



Εικόνες που έφτασαν από το σημείο, έξω από την κεντρική είσοδο του αρχηγείου της αστυνομίας έδειχναν έναν άνθρωπο να βρίσκεται στο οδόστρωμα.



Αργότερα, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, επιβεβαίωσε ότι ο ένας «τρομοκράτης είναι νεκρός» και πως «ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί».

Στο μεταξύ, οι γύρω δρόμοι αποκλειστηκαν και ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη που είχε διαφύγει της σύλληψης, ο οποίος σχεδόν τριάντα λεπτά αργότερα συνελήφθη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται οι δύο δράστες είχαν γερμανικό διαβατήριο.



Φωτογραφία, της οποίας η γνησιότητα δεν επιβεβαιώνεται, απεικονίζει γυναίκα στο οδόστρωμα, η οποία φέρεται να είναι η καμικάζι που έπεσε νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών.



Μάλιστα, λέγεται ότι πρόκειται για την Ελίφ Σουλτάν, η οποία απεικονίζεται παραπάνω, και είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης