Πώς η «πριγκίπισσα» Ράνια άγγιξε τον Γαβριήλ

Πώς η «πριγκίπισσα» Ράνια άγγιξε τον Γαβριήλ

Το προφίλ της δημοσιογράφου που έκλεψε την καρδιά του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, τον έπεισε να εγκαταλείψει το κλαμπ των εργένηδων και του έβαλε γραβάτα

Πώς η «πριγκίπισσα» Ράνια άγγιξε τον Γαβριήλ
Πρωινό καθημερινής. Μια όμορφη ψηλή γυναίκα με ξανθά μαλλιά και μεγάλο χαμόγελο περπατά με βήμα χαλαρό στο κέντρο της Αθήνας. Η εικόνα της μοιάζει ξένη, αλλόκοτη, σαν σκηνικό παράταιρο στο θέατρο του αθηναϊκού παραλόγου όπου όλοι κινούνται βιαστικά. 

Σε κάποια στιγμή σταματά για λίγο έξω από το κατάστημα της Kathy Heyndels επί της οδού Αθηναΐδος, χαζεύει ασυναίσθητα το είδωλό της στη μεγάλη βιτρίνα, «στροβιλίζει» την εικόνα της σ’ ένα κατάλευκο φόρεμα και περνά αποφασιστικά την πόρτα του Οίκου. «Καλημέρα σας», λέει στον ιδιοκτήτη του καταστήματος Γιάννη Τόγκο «Θα ήθελα, παρακαλώ, να με βοηθήσετε να επιλέξω ένα νυφικό... Οχι κάτι κλασικό, αλλά ένα φόρεμα που να παραπέμπει σε νυφικό. Παντρεύομαι σε 15 ημέρες». Ο κ. Τόγκος μένει άφωνος. Πώς είναι δυνατόν μία τόσο σικάτη γυναίκα όπως αυτή που στέκει τώρα απέναντί του, να άφησε για την τελευταία στιγμή την επιλογή του πιο ιδιαίτερου ρούχου της ζωής της; Τη ρωτά, κι εκείνη χαμογελά δειλά, χωρίς να δώσει την παραμικρή απάντηση. Η Ράνια άλλωστε ποτέ δεν μιλούσε πολύ για τις αποφάσεις της, όποιες κι αν ήταν αυτές, από τότε που ήταν ακόμη παιδί. 

Γεννημένη δημοσιογράφος
«Από μικρή αποφάσιζα και ενεργούσα μόνη μου. Αλλωστε μοναχικά βιώνω τις καταστάσεις. Συγκεντρώνομαι καλύτερα στις σκέψεις μου και αυτό μου επιτρέπει να αναλαμβάνω τις ευθύνες των πράξεών μου». Τα παραπάνω λόγια, που ανήκουν στην όμορφη δημοσιογράφο του MEGA, Ράνια Τζίμα, περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ψυχοσύνθεση της γυναίκας που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ένωσε τη ζωή της με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Μια ψυχοσύνθεση που στο μεγάλωμά της δεν είχε τίποτα επίκτητο, τίποτα δανεικό. Η Ράνια, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, υπήρξε ανεξάρτητη αλλά δοτική, δυναμική αλλά ευαίσθητη, επαναστάτρια και ταυτόχρονα «καλός στρατιώτης». Ενα παιδί που θα έκανε το δικό του ακόμη κι αν γύριζε ο κόσμος ανάποδα, ένα πλάσμα έτοιμο να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να κάνει το δικό του. Εξυπνη, διορατική, ακούραστη και προσηλωμένη σε όνειρα και στόχους, είχε πάντα την ικανότητα να πείθει τους μεγάλους για τα «θέλω» της και να δικαιώνεται -αργά ή γρήγορα- για τις όποιες επιλογές της. Κάπως έτσι συνέβη με τον γάμο της, κάπως έτσι συνέβη και με την απόφασή της να μπει στην αρένα της δημοσιογραφίας.

«Στην αρχή, όταν ήταν ακόμη παιδί, η Ουρανίτσα, που ήταν πολύ καλή μαθήτρια, ήθελε να γίνει δικηγόρος», λέει πρόσωπο που τη γνωρίζει από τα παιδικά της χρόνια και συνεχίζει: «Το μικρόβιο της δημοσιογραφίας τρύπωσε μέσα της στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, προκαλώντας στην οικογένεια έναν μικρό πανικό. Ο πατέρας της τής εξηγούσε ότι είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος, η μητέρα της τής έλεγε πως θα την κουράσουν τα ακατάστατα ωράρια και οι δρόμοι. Μάταια. Η Ουρανίτσα είχε πάρει την απόφασή της. Ο Θεός να κατέβαινε κάτω θα γινόταν δημοσιογράφος!». Πράγματι. Λίγο καιρό αργότερα, η Ράνια μπαίνει στον δημοσιογραφικό στίβο με τις ατέλειωτες ώρες προπόνησης να πραγματοποιούνται στο πλάι της δημοσιογράφου Μάρνης Χατζηεμμανουήλ. Τρέχει, αγωνιά, προσπαθεί, δουλεύει νυχθημερόν προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό της και να πάψει τις ενστάσεις των τρίτων για την επιλογή της. Η είσοδός της στην ΕΡΤ3 δεν της εξασφαλίζει μόνο μια γερή προθέρμανση στο ελεύθερο ρεπορτάζ, αλλά και μια μεγάλη φιλία με τη δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη, η οποία τη στηρίζει και την πιστεύει όσο κανείς άλλος στον χώρο. Η Δώρα διακρίνει στο ψηλόλιγνο κορίτσι του Θερμαϊκού μία ακόρεστη δίψα για δουλειά, ένα χάρισμα στην επικοινωνία κι ένα μυαλό ξυράφι που μπορεί εύκολα να κόψει το νήμα της επιτυχίας υπερπηδώντας οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο διάβα της. Το πόστο της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ στη Θεσσαλονίκη είναι το επόμενο μεγάλο της στοίχημα, το οποίο και κερδίζει με ιδιαίτερη ευκολία, όπως ακριβώς και την κριτική ανώτερων στελεχών του σταθμού: «Η Ράνια γράφει». «Η Ράνια τα λέει καλά». «Η Ράνια φέρνει πρώτη την είδηση». «Η Ράνια πρέπει να κατηφορίσει στη δημοσιογραφική πιάτσα της Αθήνας» είναι μόνο λίγα απ’ αυτά που λέγονται για τη νεαρή Θεσσαλονικιά δημοσιογράφο. Εκείνη, πάλι, λέει «όχι». Οχι μία, αλλά δύο φορές στον τότε διευθυντή του ΣΚΑΪ Γιάννη Παπουτσάνη και στην πρότασή του να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία στην Αθήνα. «Η Ράνια δεν ήθελε με τίποτα να φύγει από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ ήταν η ζωή της, εδώ οι σχέσεις της, εδώ η οικογένειά της και δεν ήταν διατεθειμένη να τ’ αφήσει πίσω για τίποτα και για κανέναν», λέει φίλη της και συνεχίζει: «Θεωρώ ότι σε αυτή της την απόφαση συνέβαλε καθοριστικά ο αιφνίδιος θάνατος της πολυαγαπημένης της μητέρας το 2008». Και κάπως έτσι, από μια κακή συγκυρία, τον χειμώνα του 2008 η Ράνια αποφασίζει να πει το μεγάλο «ναι» που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή της. Τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική... 
Κλείσιμο

Η Mega-λη μεταγραφή 
Ηπροσγείωσή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι απότομη. Η Ράνια, με το που πατά το πόδι της στην Αθήνα, θέλει να φύγει. Να γυρίσει στο πατρικό της, να καθίσει στο παλιό της γραφείο, να συναντήσει τους φίλους που άφησε πίσω. «Κύριε Παπουτσάνη, με συγχωρείτε, αλλά θέλω να γυρίσω πίσω στη Θεσσαλονίκη», είναι το πρώτο πράγμα που λέει στον Γιάννη Παπουτσάνη, ο οποίος έχει πάει στο αεροδρόμιο για την παραλάβει και να την οδηγήσει στον Γιάννη Αλαφούζο. Ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ δεν την ακούει -ή κάνει ότι δεν την ακούει- και η Ράνια δεν επιβιβάζεται ποτέ στο πολυπόθητο αεροπλάνο της επιστροφής. Με την άφιξή της στο κανάλι του Φαλήρου, η νεαρή δημοσιογράφος αναλαμβάνει χρέη παρουσιάστριας στην ταξιδιωτική εκπομπή «Γυρίσματα», ενώ όταν η εν λόγω εκπομπή σταματά λόγω κρίσης η διοίκηση του καναλιού την τοποθετεί στην ενημερωτική ζώνη, αναθέτοντάς της ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας. Η Ράνια μένει τώρα στη Νέα Σμύρνη, μια περιοχή που λατρεύει και που, όπως λέει, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ. Κάθε μέρα πηγαίνει για τζόγκινγκ στο Αλσος, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της μαγειρεύει, παρακολουθεί ταινίες στο σινεμά και περνά ώρες ατέλειωτες διαβάζοντας βιβλία πολιτικού περιεχομένου. Δεν συχνάζει σε μπαρ, δεν δίνει το «παρών» σε δημοσιοσχετίστικα καλέσματα, μετακινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιατί το ταξί είναι ακριβό και τα χρήματα μετρημένα. Ωρες-ώρες, νιώθει απίστευτη μοναξιά. Της λείπουν ο πατέρας της, οι φίλοι της, οι συγγενείς της, ο τόπος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ενώ δεν αργεί να αντιληφθεί πως οι φιλίες στο επάγγελμα που επέλεξε να κάνει είναι δύσκολες και σπάνιες. Ωστόσο, ο παραπάνω κανόνας βρίσκει την εξαίρεσή του στο πρόσωπο της επίσης Θεσσαλονικιάς δημοσιογράφου, Εύας Αντωνοπούλου. Η κοινή πατρίδα, η κοινή επαγγελματική στέγη, οι κοινές μάχες προς την ανέλιξη, αλλά κυρίως η αμοιβαία εκτίμηση που τρέφει η μία για την άλλη κάνουν τις δύο γυναίκες φίλες αδελφικές. Η Ράνια της Αθήνας έχει τουλάχιστον ένα πρόσωπο που να τη σκέφτεται και να την αγαπά αληθινά. 

Τέλος του 2011, ένα τηλεφώνημα από τον τότε διευθυντή του ενημερωτικού τομέα του MEGA, Χρήστο Παναγιωτόπουλο -τον οποίο η Ράνια θεωρεί έναν από τους σημαντικότερους μέντορές της-, της προσφέρει το ρεπορτάζ του υπουργείου Ανάπτυξης. Λίγο αργότερα, θα προαχθεί σε πολιτική συντάκτρια. Η επαγγελματική της ανέλιξη δεν είναι ωστόσο αναίμακτη. Πολλοί και κυρίως πολλές τη φθονούν, διαδίδοντας κακοήθειες και ανυπόστατες φήμες για το πρόσωπο της όμορφης Θεσσαλονικιάς, όπως, για παράδειγμα, ότι «τα αποκλειστικά θέματά της οφείλονται στην ιδιαίτερη σχέση φιλίας που τη δένει με τον Πολ Τόμσεν» ή ότι «είναι καλή ρεπόρτερ επειδή είναι το αγαπημένο παιδί του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά». Εκείνη δεν απαντά. Ολοι άλλωστε στην πιάτσα των πολιτικών συντακτών γνωρίζουν ότι τα αποκλειστικά της θέματα οφείλονται σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ότι η σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά είναι κάτι παραπάνω από συγκρουσιακή. Η Ράνια κάνει πως δεν ακούει, πως δεν καταλαβαίνει και τα μόνα πρόσωπα στα οποία εκμυστηρεύεται τα όποια προβλήματά της είναι οι αγαπημένες φίλες της και μετέπειτα κουμπάρες της Εύα Αντωνοπούλου, Κατερίνα Χριστοφιλίδου και Αλεξία Τασούλη, καθώς και η δημοσιογράφος Βάνα Κουτρουλού, την οποία η Ράνια έχει παντρέψει. 

Το πρώτο ραντεβού
Είναι καλοκαίρι του 2014 όταν η Ράνια βρίσκεται στην πρωινή σύσκεψη του Μεγάλου Καναλιού μαζί με τον δημοσιογράφο και συμπαρουσιαστή της στην εκπομπή «Πρωινό Mega», Δημήτρη Τάκη, όταν κάποια στιγμή στο τραπέζι της σύσκεψης πέφτει το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που βρίσκεται τότε στην αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων. Ολοι κουνούν το κεφάλι καταφατικά, όλοι συμφωνούν ότι ο Γαβριήλ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και συμπαθές πρόσωπο και ότι η τοποθέτησή του στην καρέκλα του καλεσμένου θα φέρει εκτός από μία ενδιαφέρουσα συζήτηση και καλά νούμερα στο κανάλι. Ολοι, εκτός από τη Ράνια: «Μα ελάτε τώρα, βρε παιδιά... Τι να συζητήσουμε με τον Σακελλαρίδη; Για τον Δήμο Αθηναίων και τα τζαμιά; Βαριέμαι! Και φοβάμαι ότι το ίδιο ακριβώς θα αισθανθούν και οι τηλεθεατές. Βαρεμάρα!». Αυτή τη φορά, ωστόσο, η άποψη της Ράνιας δεν περνά, και ο Γαβριήλ κάθεται λίγες ημέρες αργότερα απέναντί της στο πλατό ενώ μια απροσδιόριστη αντιπάθεια πλανιέται στον τηλεοπτικό αέρα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Ράνια δεν μιλά πολύ. Στο μυαλό της κυριαρχεί η σκέψη: «Ηρθε κι αυτός που το παίζει ωραίος», ενώ στου Γαβριήλ: «Να και η ξανθιά ξινή δημοσιογράφος της Νέας Δημοκρατίας!». Ωστόσο, όσο η ώρα περνά, η Ράνια διακρίνει μέσα από τα λεγόμενα του νεαρού πολιτικού έναν άνθρωπο που έχει πολλά να πει κι ο Γαβριήλ μια γυναίκα όπως αυτές που του αρέσουν: εύστροφη, ετοιμόλογη και λαμπερή. Οταν τα φώτα σβήνουν, ο Γαβριήλ είναι βέβαιος ότι θα τη συναντήσει ξανά και διατεθειμένος να κάνει τα πάντα γι’ αυτό.

Το πρώτο τους ραντεβού κλείνεται σε κάποιο καφέ των Αθηνών και, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων τους, δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο εκείνος θα ήθελε. Η Ράνια είναι αρκετά απόμακρη, ιδιαίτερα επιφυλακτική, παραπάνω σοβαρή απ’ όσο ορίζει το κλίμα μιας πρώτης συνάντησης. Δεν ξέρει αν θέλει να τον συναντήσει ξανά, δεν είναι βέβαιη αν στο πρόσωπό του κρύβεται ο μεγάλος έρωτας και πάνω απ’ όλα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα κουτσομπολιά που θα ακολουθήσουν στην περίπτωση που οι δυο τους γίνουν ζευγάρι. Και αυτό την ενοχλεί και την μπλοκάρει. Ο Γαβριήλ επιμένει και κάπως έτσι το ένα ραντεβού διαδέχεται το άλλο, συντροφιά με τον έρωτα. Παρότι οι μήνες περνούν φέρνοντάς τους ολοένα πιο κοντά, με τον Γαβριήλ σχεδόν να μετακομίζει στο σπίτι της Νέας Σμύρνης, η Ράνια κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου η σχέση αυτή να παραμείνει κρυφή. Τα μόνα πρόσωπα στα οποία εκμυστηρεύεται την αλήθεια είναι τέσσερις-πέντε κολλητές της φίλες, οι οποίες παίρνουν όρκο να μην το αποκαλύψουν πουθενά.

Οι πρώτοι δημόσιοι ψίθυροι για τη σχέση τους γίνονται τον Οκτώβριο του 2015, όταν ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τον βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικό εκπρόσωπο στην κυβέρνηση Τσίπρα και την όμορφη δημοσιογράφο να περπατούν μαζί στην Αίγλη Ζαππείου, και συγκεκριμένα στο 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φιλοξενείται εκεί. Τα φλας της δημοσιότητας πέφτουν πάνω τους, οι λεζάντες που συνοδεύουν το εν λόγω φωτογραφικό ενσταντανέ αποκαλύπτουν την αρχή ενός μεγάλου έρωτα, τα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια της χώρας παίρνουν φωτιά, την οποία και η Ράνια φροντίζει να σβήσει με την απόλυτη σιωπή της και το μοτίβο: «Με τον Γαβριήλ είμαστε μόνο φίλοι». Κάποιοι πείθονται, κάποιοι όχι. Κάποιοι γνωρίζουν, κάποιοι όχι. Ο Γαβριήλ προσπαθεί να την πείσει ότι δεν είναι ανάγκη να κρύβονται, αλλά εκείνη δεν θέλει ακόμη να προβεί σε καμία αποκάλυψη. Γιατί άλλωστε να το κάνει; Δεν είναι μέλος της σόουμπιζ, αλλά μια απλή δημοσιογράφος. Δεν είναι γυναίκα που αγαπά την αυτοπροβολή, αλλά ένα πλάσμα που θέλει την ησυχία του. Τα λαγωνικά των ΜΜΕ έχουν ωστόσο αντίθετη άποψη. Παρά το γεγονός ότι τον Νοέμβριο του 2015 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα την πρόθεσή του να μην παραστεί στην ονομαστική ψηφοφορία που αφορά το μνημόνιο, και αποχωρεί από τον πολιτικό στίβο. Οι δημοσιογράφοι δεν σταματούν να ενδιαφέρονται για τη σχέση του με τη Ράνια. Και κάπως έτσι, τα περασμένα Χριστούγεννα, καταφέρνουν να τους εντοπίσουν σε καμπίνα αεροσκάφους με προορισμό την Πράγα απογειώνοντας την είδηση του επίσημου πλέον δεσμού τους στο έντυπο και το διαδικτυακό σύμπαν.



Η άφιξη του ζεύγους στο δημαρχείο της Αθήνας για τον πολιτικό γάμο τον οποίο τέλεσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης



Οι νεόνυμφοι καταφτάνουν στο bar-restaurant «Πάρκο Ελευθερίας» προκειμένου να δεξιωθούν τους καλεσμένους τους



«Μπάτσελορ βλέποντας Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή είναι τουλάχιστον διαστροφή! Βρε κορίτσι μου... τι σου έχουν κάνει...!!!» είναι ένα από τα σχόλια που συνόδευσε το συγκεκριμένο φωτογραφικό ενσταντανέ...





Η εγκυμοσύνη 
Στις αρχές του 2016, η Ράνια είναι αληθινά ευτυχισμένη. Είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Είναι η ίδια γυναίκα που το τελευταίο διάστημα ήθελε όσο ποτέ άλλοτε να γίνει μάνα, είναι πολύ ερωτευμένη με τον Γαβριήλ και πάνω απ’ όλα διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να μη διαρρεύσει τόσο γρήγορα το μεγάλο της μυστικό. Δεν τα καταφέρνει. Η απόφασή της να πει «όχι» σε μια νέα συνεργασία με το έντιμο αιτιολογικό «ξέρετε, είμαι έγκυος και δεν θα μπορέσω για την ώρα να αναλάβω ένα τόσο σημαντικό πόστο» τής κοστίζει λίγες ημέρες αργότερα την on air αποκάλυψη του πιο μεγάλου, του πιο ιερού μυστικού της ζωής της. Η Ράνια τώρα είναι πραγματικά θυμωμένη. Και στεναχωρημένη όπως θα ήταν στη θέση της κάθε γυναίκα που διανύει τους πρώτους αβέβαιους και ευαίσθητους μήνες της εγκυμοσύνης της. Ενώ η ίδια δεν έχει γνωστοποιήσει το χαρμόσυνο γεγονός, εκτός από τον πατέρα της, ούτε στα πιο στενά συγγενικά της πρόσωπα, ένας τρίτος το πράττει για εκείνη με τον πιο απόσμενο τρόπο. Το τηλέφωνό της χτυπά. Σαν δαιμονισμένο. Συγγενείς, φίλοι, δημοσιογράφοι, γνωστοί και άγνωστοι θέλουν να μάθουν αν όλα όσα άκουσαν ισχύουν. Αλλοι για να χαρούν, άλλοι για να κουτσομπολέψουν, κι άλλοι απλά για να αναπαραγάγουν ακόμη μία είδηση ανάμεσα σε όλες τις άλλες. Τόσο η Ράνια όσο και ο Γαβριήλ αποφασίζουν για άλλη μία φορά να μην προβούν σε καμία απολύτως δήλωση.

Η Ράνια βιώνει δύσκολα τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, γεγονός το οποίο δεν οφείλεται και τόσο στις ζαλάδες όσο στις στοχευμένες επιθέσεις συγκεκριμένων συμφερόντων στο πρόσωπο του Γαβριήλ, αλλά και στη δική της στοχοποίηση από μία μερίδα δημοσιογράφων που «κιτρινίζουν» από ζήλια μπροστά στην ευτυχία των άλλων. Οι δυο τους καταφέρνουν, ωστόσο, να ξεπεράσουν κάθε είδους κακοήθεια και να επικεντρωθούν στην ομορφότερη ίσως περίοδο της ζωής τους, αυτή της αναμονής ενός μωρού. Παρ’ όλα αυτά, οι κακές γλώσσες συνεχίζουν να ξερνάνε δηλητήριο σχολιάζοντας τώρα ότι «αν η Ράνια δεν έμενε έγκυος αυτός ο γάμος ίσως και να μη γινόταν ποτέ». Μάταια. Το δηλητήριο έχει χάσει πλέον παντελώς τη δύναμή του, με το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού να υποστηρίζει ότι οι δυο τους θα παντρεύονταν σύντομα ακόμη κι αν η Ράνια δεν ήταν έγκυος. «Αυτή η φήμη δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από μία ακόμη κακοήθεια», λέει φίλη της Ράνιας και συνεχίζει: «Οι δυο τους, ακόμη και πριν το μάθουν, είχαν αποφασίσει ότι θα είναι μαζί. Η εγκυμοσύνη επίσπευσε απλώς μία ειλημμένη απόφαση». 

Το σύμφωνο που έγινε πολιτικός γάμος 
Ηεν λόγω απόφαση αφορά σε ένα σύμφωνο συμβίωσης στο οποίο συμφωνούν τόσο η Ράνια όσο και ο Γαβριήλ. Δεν έχουν καμία πρόθεση να ανεβούν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας, τη Ράνια ποτέ άλλωστε δεν την ενδιέφερε να ντυθεί νύφη, και δεν βρίσκουν κανέναν απολύτως λόγο να κάνουν πολιτικό γάμο. Τα σχέδιά τους αλλάζουν ωστόσο γρήγορα μπροστά στην επιθυμία των συγγενών τους για κάτι πιο επίσημο, πιο λαμπερό. Ετσι, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει το χατίρι των μεγάλων και να παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Αθήνας. Κανείς ωστόσο δεν καταφέρνει να τους πείσει να εγκαταλείψουν τους χαμηλούς τόνους που ήθελαν αμφότεροι να κρατήσουν αναφορικά με τη διοργάνωση του περίφημου bachelor party που έγινε μία εβδομάδα πριν από τον γάμο. Ο Γαβριήλ αρκέστηκε να περάσει ένα από τα τελευταία βράδια του ως single συντροφιά με τον επικεφαλής της καμπάνιας του για τον Δήμο της Αθήνας, Θοδωρή Μιχόπουλο, τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη, και τον Γιάννη Αλμπάνη σε κεντρικό μπαράκι των Αθηνών, ενώ η Ράνια επέλεξε κάτι πιο... μακρινό συντροφιά με τις αδελφικές της φίλες και κουμπάρες της, Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Αλεξία Τασούλη και Εύα Αντωνοπούλου στην εξοχική κατοικία της τελευταίας στο Σούνιο. Ηλιοθεραπεία, αναμνήσεις, γέλια και χαρά συνέθεσαν ένα διήμερο έτσι όπως το φανταζόταν κι έτσι ακριβώς όπως το ήθελε η νύφη. Το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαΐου, η γυναικοπαρέα δείπνησε στο «Balux», ενώ το δείπνο της επομένης, που είχε κλειστεί στο «Island», ακυρώθηκε τελευταία στιγμή καθώς οι κυρίες επέλεξαν να το περάσουν χαλαρά στο σπίτι παρακολουθώντας... το Κανάλι της Βουλής! Αδιάψευστος μάρτυρας, μία φωτογραφία που ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Fb η Εύα Αντωνοπούλου, που παρακολουθεί παρέα με τη Ράνια τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Μπάτσελορ βλέποντας Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή, είναι τουλάχιστον διαστροφή! Βρε κορίτσι μου...τι σου έχουν κάνει...!!!» είναι ένα από τα σχόλια που συνόδευσε το συγκεκριμένο φωτογραφικό ενσταντανέ... 
Ενας γάμος χωρίς παλιούς συντρόφους
Ημοναδική φορά όπου η Ράνια αποφάσισε να κοινοποιήσει την ευτυχία της χωρίς την παραμικρή αναστολή ήταν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου όταν κατέφτασε με μαύρο Opel Astra συντροφιά με τον αγαπημένο της Γαβριήλ στο δημαρχείο της Αθήνας, εκεί όπου τους περίμεναν φίλοι και συγγενείς για να τους ευχηθούν «βίον ανθόσπαρτον». Τον πολιτικό τους γάμο τέλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ μάρτυρες στο ευτυχές γεγονός ήταν οι αδελφικές φίλες της νύφης Εύα Αντωνοπούλου, Αλεξία Τασούλη και Κατερίνα Χριστοφιλίδου και ο κολλητός φίλος του γαμπρού και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Μωραΐτης. Οι παρευρισκόμενοι δεν σταμάτησαν στιγμή να τους χειροκροτούν, να μιλούν για την ευτυχία της νύφης, αλλά και να σχολιάζουν την απόφαση του γαμπρού να φορέσει... γραβάτα εν αγνοία της νύφης, κάτι που δεν είχε κάνει πράξει καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας. 

Λίγο μετά την τελετή ο Γαβριήλ και η Ράνια κατευθύνθηκαν στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη -την περιοχή στην οποία ο πρώην πολιτικός επέστρεψε μετά από χρόνια αποκλειστικά και μόνο για χατίρι της Ράνιας- για να υποδεχθούν εν συνεχεία τους σχεδόν 100 καλεσμένους τους σε ένα γαμήλιο πάρτυ που άφησε εποχή τόσο για το κέφι των νεονύμφων όσο και για εκείνο των προσκεκλημένων τους. Το «παρών» έδωσαν ελάχιστοι νυν Συριζαίοι, όπως η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου και η βουλευτής Β’ Αθηνών Βασιλική Κατριβάνου και αρκετοί... πρώην, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην γραμματέας της ΚΕ Τάσος Κορωνάκης, ο πρώην διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θοδωρής Μιχόπουλος, ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας Ηλίας Χρονόπουλος και η πρώην βουλευτής Μαγνησίας Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου. Καλεσμένοι ήταν επίσης ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρώην διευθυντής του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο Μανώλης Καψής, ο Κώστας Σπυρόπουλος και ο διευθυντής ειδήσεων του STAR Κωστής Τσιακανίκας. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο σε πολλούς η απουσία -τόσο από τον γάμο όσο και από το γαμήλιο πάρτυ- πολλών πρώην συντρόφων του Γαβριήλ, αλλά κυρίως του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους οποίους τον έδενε μεγάλη φιλία. 

Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε προσκλήθηκαν και πως τόσο η άρνηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη να πιαστεί όμηρος των πολιτικών εξελίξεων όσο και η ηρωική έξοδός του από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ σφράγισαν το τέλος μιας μεγάλης σχέσης. Ενα τέλος που σημειολογικά γράφτηκε από τη ζεϊμπεκιά του γαμπρού στη συγκλονιστική «Ρόζα» του Δημήτρη Μητροπάνου: «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία / πώς η ιστορία γίνεται σιωπή τι με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμένο συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω / τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...»

Στη Νίσυρο το μίνι-ταξίδι του μέλιτος

Το ζευγάρι επέλεξε για το μίνι ταξίδι του μέλιτος την πατρίδα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τη Νίσυρο. Η Ράνια και ο Γαβριήλ διέμειναν στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Σακελλαρίδη όπως «πρόδωσε» ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Νικόλαος Παπάτσος με φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Espresso.

Ο λόγος που το ζευγάρι επέλεξε τη Νίσυρο είχε φυσικα να κάνει με την εγκυμοσύνη της δημοσιογράφου καθώς ένα ταξίδι στα Δωδεκάνησα κρίθηκε ότι θα ήταν μικρότερη ταλαιπωρία για την μέλλουσα μητέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης