Γιάννος Παπαευσταθίου: «Ντρέπομαι να υπογράφω αυτόγραφα»

Γιάννος Παπαευσταθίου: «Ντρέπομαι να υπογράφω αυτόγραφα»

Το «σπασικλάκι» από το «Μάνα Χ-Ουρανού» είναι ένα σέξι αγόρι γεμάτο πάθος και τρέλα για τη ζωή.

Γιάννος Παπαευσταθίου: «Ντρέπομαι να υπογράφω αυτόγραφα»
Μπορεί η ωραία εμφάνιση να ήρθε ως… «Μάνα Χ-Ουρανού» στη ζωή του, ο 24χρονος ηθοποιός όμως δεν δίστασε φέτος να την «κλειδώσει» στην ντουλάπα του, να φορέσει τα σιδεράκια του και αν «μεταμορφωθεί» από ένα νέο, γυμνασμένο αγόρι, που είναι στην πραγματική ζωή, στον «Δημήτρη», το γλυκό μεν, αλλά άχαρο «σπασικλάκι» της τηλεοπτικής σειράς του Mega. Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννο Παπαευσταθίου.

Τώρα που μιλάμε, μόνο «σπασικλάκι» δεν θα μπορούσε να σε χαρακτηρίσει κάποιος. Πώς πήρες την απόφαση για αυτή τη «μεταμόρφωση»;

Το κείμενο από μόνο του αποτέλεσε τον καλύτερο λόγο. Μόλις διάβασα το ρόλο του «Δημήτρη», τον λάτρεψα από τις πρώτες γραμμές. Μου θύμισε σε αρ­κετά σημεία στιγμές του Γιάννου πριν γίνει το «γυμνασμένο αγόρι», όπως λες.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο, το να μι­λάς φορώντας σιδεράκια ή το ότι χρειά­στηκε να αφήσεις για λίγο το γυμναστήριο;
Χωρίς δεύτερη σκέψη, τα σιδερά­κια. Από τη μέρα που τα παρέλαβα, πριν ακόμη ξεκινήσουμε τα γυρί­σματα, τα φορούσα συνεχώς σπίτι, όταν έβγαινα έξω, όταν μιλούσα στο τηλέφωνο, πάντα και παντού, για να τα συνηθίσω. Δεν τα έχω συνηθίσει ακόμη. Δεν νομίζω ότι θα τα συνηθίσω ποτέ. Θέλω, με την ευκαιρία, να στείλω «αγωνιστικούς χαιρετισμούς» σε όλα τα παιδιά που φοράνε σιδερά­κια. Υπομονή, παιδιά!
Κλείσιμο

Σου άρεσε που χρειάστηκε να «τσαλα­κωθείς» για ένα ρόλο;

Δεν μου αρέσει απλά, δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Υπάρχουν φορές που νομίζω ότι είμαι ο «Δημήτρης». Να ανησυχήσω; Νιώθω υπέροχα να παίζω, όχι τον «Δημήτρη», αλλά με τον «Δημήτρη» και απίστευτα τυχερός που μου τον εμπιστεύτηκε ο Γιώργος Φει­δάς (σ.σ. σεναριογράφος). Όσα «ευχα­ριστώ» κι αν του πω, θα είναι λίγα. Είναι υπέροχο να αποδίδεις κείμενό του και να σε καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Ανδρέας Μορφονιός, η βοήθεια του οποίου σε ένα νέο ηθοποιό είναι κατα­λυτική.

Θα έκανες κάτι ακόμα πιο «μεγάλο», να πάρεις, για παράδειγμα, αρκετά κιλά για τις ανάγκες μιας δουλειάς;
Ναι, με μεγάλη μου χαρά. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από το να τρως χωρίς τύψεις, με την καλύτερη μάλιστα δικαιολογία, πως το κάνεις για τις ανάγκες ενός ρόλου. Αρκεί μόνο στην επόμενη δουλειά να μη σε θέλουν αδύνατο.



Όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, καταλα­βαίνουν ότι είσαι ο Δημήτρης από το Μάνα Χ Ουρανού;

Έχει συμβεί, κυρίως στα Μέσα Μα­ζικής Μεταφοράς. Γενικά, δεν το αντι­λαμβάνομαι όταν συμβαίνει. Όταν με κοιτάνε στο δρόμο, έχω την εντύπωση ότι γνωριζόμαστε από κάπου και προ­σπαθώ να θυμηθώ από πού. Οι φίλοι μου συνήθως μου το επισημαίνουν.

Τι κάνουν όταν τους το λες, ειδικά οι γυ­ναίκες;
Δεν το λέω συνήθως. Για κάποιο λόγο, δεν μου αρέσει να μιλάω για τη δουλειά μου στις κοινωνικές ή προσω­πικές μου στιγμές.

Θα πήγαινες σε ραντεβού ντυμένος όπως ο Δημήτρης, για να δεις την αντί­δραση της κοπέλας;
Έχω πάει σε ραντεβού πολύ χειρό­τερα ντυμένος. Έχω πάει σε πρώτο ρα­ντεβού, μάλιστα, με μαγιό-βερμούδα και με τα αλάτια από τη θάλασσα, επειδή δεν πρόλαβα να πάω από το σπίτι πριν. Δεν υπήρξε δεύτερο.

Ο Δημήτρης κάνει πολλές θυσίες για το κορίτσι με το οποίο είναι ερωτευμένος. Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχεις κάνει εσύ για μια σχέση;
Νομίζω πως η μεγαλύτερη θυσία που κάνουμε για μια σχέση είναι η μονογαμία.

Μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας θα έβαζες στη φετινή «μεταμόρφωσή» σου ή στην περσινή γυμνή εμφάνισή σου στη θεα­τρική παράσταση Καβάφης Επέστρεφε;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτίθε­σαι γυμνός μπροστά σε θεατές. Όμως, όταν αυτό δεν είναι γυμνό για το γυμνό, αλλά η απαίτηση ενός κειμένου, τότε μέσα σου το απενοχοποιείς.

Φοβήθηκες ποτέ ότι αυτό θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέ­πειτα πορεία σου;
Ναι, το φοβήθηκα. Είχα σοβαρούς ενδοιασμούς, κυρίως για το πώς θα το δουν οι θεατές. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να ενοχλήσω, να σοκάρω, να προκαλέσω όσους έρχονταν να δουν την παράσταση. Πιστεύω πως τελικά αυτό δεν έγινε, οπότε όλα καλά.

Πώς αντιμετώπισαν αυτή την απόφασή σου οι δικοί σου άνθρωποι; Η σχέση σου, για παράδειγμα;

Ψύχραιμα θα έλεγα. Η κοπέλα μου δεν ήρθε ποτέ να δει την παράσταση. Δεν ήθελε και το σεβάστηκα απόλυτα.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης