Βασιλειάδης: Ομάδα που θα συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, θα υποβιβάζεται

Βασιλειάδης: Ομάδα που θα συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, θα υποβιβάζεται

Ποιες προϋποθέσεις έθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, για να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα

Βασιλειάδης: Ομάδα που θα συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, θα υποβιβάζεται
Σε εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης κλήθηκε να σχολιάσει το «από δω και πέρα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ερώτημα για το αν θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, ο υφυπουργός απάντησε ότι: «Δεν έχουμε πρόβλημα να μην ξαναξεκινήσει εφόσον δεν υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις». 

Στη συνέχεια ανέφερε τα τρία «πρέπει» του, ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα: 

Κλείσιμο
1. Αλλαγή στον ποινικό κώδικα
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι φέτος οι νόμοι έχουν εφαρμοστεί. Όλες οι ομάδες που έχουν εμπλακεί σε κάποια υπόθεση τιμωρήθηκαν, ενώ για την ανάκληση των ποινών για τον ΠΑΟΚ, ανέφερε ότι καλυπτόταν από το νόμο. Το θέμα του είναι το παραπάνω: «Ζητούμε να μπουν επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις», διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να προβλεφθούν ποινές ακόμα και για τις δηλώσεις προπονητών ή παραγόντων. 

2. Υποβιβασμός για επεισόδια
Επόμενη πρόταση και «πρέπει» του υφυπουργού είναι το «να θεσμοθετήσουμε ότι αν μία ομάδα που συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια πέφτει κατηγορία». 

3. Αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας 
«Για να σταματήσει το γαϊτανάκι» μεταξύ αστυνομίας και ΠΑΕ που αφορά στις μεταθέσεις ευθυνών για την προστασία και την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, πιθανά επεισόδια και λοιπά, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε: «Από την πόρτα και μέσα, να γίνεται ό,τι γίνεται στην Ευρώπη. Η ευθύνη θα είναι των ΠΑΕ».

Σε ερώτηση που αφορά στο αν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη μετά τη «μπούκα» με το όπλο μέσα στο γήπεδο, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε «Αυτό θα τοι κρίνει ο δικαστής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης