Τσίπρας: Δεν πρόκειται να αναγνωρίσω ότι η τρομοκρατία έχει μήτρα την Αριστερά

Τσίπρας: Δεν πρόκειται να αναγνωρίσω ότι η τρομοκρατία έχει μήτρα την Αριστερά

Μητσοτάκης: «Όλες οι οργανωμένες ομάδες τρομοκρατίας  είχαν ως  μήτρα το χώρο της άκρας Αριστεράς» - «Η ΧΑ είναι μια αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά έχει όντως στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης»

Τσίπρας: Δεν πρόκειται να αναγνωρίσω ότι η τρομοκρατία έχει μήτρα την Αριστερά
Σε πολιτικό μπρα ντε φερ για τις πολιτικοϊδελογικές ρίζες της τρομοκρατίας μετατράπηκαν οι δευτερολογίες των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι συγκεκριμένες αναφορές απέσπασαν είτε τις έντονες αντιδράσεις είτε τα ζωηρά χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι τότε παρακολουθούσαν σχεδόν υποτονικοί την συζήτηση για την οικονομία.

Κλείσιμο
Η αρχή έγινε όταν ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «χυδαία» την συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Politiko
στην οποία υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια η μήτρα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα βρίσκεται στην Αριστερά.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στις αναφορές του επαναλαμβάνοντας πως από την μεταπολίτευση και μετά η τρομοκρατία έχει τις ρίζες της στην άκρα Αριστερά.  

Η τοποθέτηση του αρχηγού της ΝΔ προκάλεσε την έκρηξη αρχικά του κ. Νίκου Φίλη για να ακολουθήσουν οι κύριοι Νίκος Ξυδάκης, Μάκης Μπαλαούρας, Σωκράτης Φάμελλος και άλλοι προκαλώντας σχεδόν πεντάλεπτη διακοπή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη.  

Ακολουθώντας ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Είχατε σήμερα την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό ατόπημα που διαπράξατε. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Ο τόπος έχει νωπή μνήμη. Ο λαός γνωρίζει πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία. Και μέσα σε ποιο κλίμα προέκυψε η καταπάτηση του συντάγματος και η τρομοκρατία την επταετία της χούντας.Βεβαίως υπήρξε και από την πλευρά της άκρα αριστεράς. Θα αναφέρεστε προφανώς στην 17 Ν».

«Είναι προφανές ότι επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Για να χαϊδέψετε τα αυτιά της  Χρυσής Αυγής εμφανίζεστε τόσο ανιστόρητος. Ανακαλέστε και προσδιορίστε την θέση σας στην ιστορία του τόπου. Είναι ανισοβαρής και ανιστόρητη η τοποθέτησή σας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Επιχειρήσατε να διαστρεβλώσετε την τοποθέτησή μου για ακόμα μια φορά. Μίλησα για το ελληνικό φαινόμενο της τρομοκρατίας από την μεταπολίτευση και μετά. Όχι τη χούντα ή πριν από αυτή» αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αναφέρεστε σε τραγικό περιστατικό. Θέλετε να μετρήσουμε θύματα; Δεν σας ταυτίζω ούτε αφήνω υπόνοια για σχέση δική σας με συμπεριφορές κατάλυσης Δημοκρατίας. Αν εσείς που προέρχεστε από την Αριστερά δεχόσασταν πως όλες οι οργανωμένες ομάδες τρομοκρατίας  είχαν ως  μήτρα το χώρο της άκρας Αριστεράς θα ήταν κέρδος. Γιατί έχετε τόσο μεγάλη δυσκολία να παραδεχθείτε αυτή την ιστορική πραγματικότητα; Δεν σας χρέωσα κάτι. Σας χρεώνω ότι συστηματικά δεν βάζετε τα ζήτημα νόμου και τάξης σε πρώτη προτεραιότητα. Αφήνετε τα Εξάρχεια σε ζώνη ανομίας».

«Αρκεί να διαβάσει κανείς τα μανιφέστα για να διαπιστώσει κανείς την προέλευση αυτών των ομάδων. Δεν είπα ότι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να ξεκαθαρίσει: «Για την Χρυσή Αυγή η ΝΔ ήταν αυτή που έστειλε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη με την υπόνοια ότι μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση. Είμαστε ενωμένοι θέλω να πιστεύω απέναντι στα άκρα από όπου κι αν προέρχονται. Αυτά δεν θα αλλοιώσουν την ιστορική παρακαταθήκη. Θα ήταν ένδειξη γενναιότητας αν σήμερα λέγατε και δεχόσασταν αυτή την ιστορική πραγματικότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι δεν μπορεί να παραδεχθεί κάτι με το οποίο διαφωνεί. «Δεν θέλω να αναγνωρίσω και δεν πρόκειται να το κάνω πως είναι αριστερή ιδεολογία η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.

Κουβαλάμε μια ιστορία ανθρώπων που θυσιάστηκαν στα ξερονήσια ποτέ υψώνοντας το πιστόλι σε απροστάτευτους ανθρώπους. Δεν θα παραδεχτώ ότι η τρομοκρατία έχει ρίζα την Αριστερά».

«Τι είναι για εσάς η Χρυσή Αυγή; Είναι πολιτικό κόμμα που έχει ίσα δικαιώματα επειδή ψηφίζεται. Μάλιστα. Πρέπει να μας πείτε ότι είναι η ίδια ή παραφυάδες της ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Το λέτε;» κάλεσε ο κ. Τσίπρας τον αρχηγό της ΝΔ να απαντήσει με τον δεύτερο να ξεκαθαρίζει και πάλι πως «η ΧΑ είναι μια αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά έχει όντως στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης