Politico: Υπό τον φόβο αναβίωσης της ακροαριστερής βίας η Ελλάδα

Politico: Υπό τον φόβο αναβίωσης της ακροαριστερής βίας η Ελλάδα

Το άρθρο φιλοξενείς δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σημειώνει ότι η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια 

Politico: Υπό τον φόβο αναβίωσης της ακροαριστερής βίας η Ελλάδα
Ένα νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που κορυφώθηκαν με την έκρηξη παγιδευμένου δέματος μέσα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι, το "νόμος και τάξη" ίσως αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου "Politico".  

Ενώ οι επιθέσεις μικρής κλίμακας σε επιχειρήσεις, την αστυνομία και πολιτικούς από ακραίες αριστερές ομάδες δεν είναι κάτι νέο στην Ελλάδα, τα πρόσφατα περιστατικά με τον Λουκά Παπαδήμο και την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, δείχνουν ότι οι "φιλοδοξίες" των συγκεκριμένων ομάδων αναβαθμίζονται, σχολιάζει το άρθρο. 

Ο αμερικάνικος ιστότοπος παραθέτει δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τονίζει ότι "είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την Ακροαριστερά".
"Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια" , αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση ενώ ως κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον ιστότοπο "Politico", o Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει τους πιθανούς στόχους.
 Είναι πολύ ανησυχητικό,  είναι ανησυχητικό για μένα από την άποψη της προσωπικής μου ασφάλειας, αλλά και γενικά ανησυχητικό", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Politico κατά τη διάρκεια επίσκεψής του  στις Βρυξέλλες. 

"Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο με ενδιαφέρει βαθιά γιατί έχασα μέλος της οικογένειάς μου το 1989  από την εγχώρια τρομοκρατία", προσθέτει ο ηγέτης της ΝΔ. 

Το ίδιο δημοσίευμα του Politico φιλοξενεί δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει "μερικές από τις πιο αυστηρές νομοθετικές διατάξεις για τρομοκρατικές ενέργειες" και "σημειώνει πρόοδο στην αντιμετώπιση μελών τρομοκρατικών ομάδων".

To "Politico" κάνει επίσης αναφορά και στα Εξάρχεια, τα οποία, σύμφωνα με το άρθρο, έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως η θερμοκοιτίδα αυτών των βίαιων ομάδων.

"Είναι μια περιοχή όπου το κράτος έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, όπως υποστηρίζει ο αμερικάνικος ιστότοπος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης