Υπόθεση Χαϊκάλη: Απόπειρα εξαγοράς; Φάρσα; Ή στημένη υπόθεση;

Υπόθεση Χαϊκάλη: Απόπειρα εξαγοράς; Φάρσα; Ή στημένη υπόθεση;

Κυβέρνηση: «Άθλια ιστορία» - Τσίπρας: «Σοβαρή υπόθεση» - Λαζόπουλος: Δεν μπορώ να πω ότι δε στήθηκε σε βάρος κάποιου κόμματος - «Μου προσέφεραν 2-3 εκατ.ευρώ» λέει ο Χαϊκάλης και προσθέτει: Ξεκίνησε σαν πλάκα, αλλά εξελίχτηκε σοβαρά – Βούλτεψη για Τσίπρα: Με τη βιασύνη του να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες «δείχνει ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στο βούρκο»

Υπόθεση Χαϊκάλη: Απόπειρα εξαγοράς; Φάρσα; Ή στημένη υπόθεση;
Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί με την αποκάλυψη του Λάκη Λαζόπουλου στο πρωινό του ΑΝΤ1 ότι κάποιος προσπάθησε να εξαγοράσει τον Παύλο Χαϊκάλη, βουλευτή των ΑΝΕλ προκειμένου εκείνος να δώσει θετική ψήφο για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την αρχική καταγγελία Λαζόπουλου μέσα σε λίγα λεπτά επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βουλευτής με παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

«Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική».

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου άτομο του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ερωτηθείς για τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει απάντησε: «Γνωστός δεν είναι με την έννοια της ευρείας αποδοχής από τον κόσμο, να τον ξέρει δηλαδή. Είναι γνωστός στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο».

Κλείσιμο
Οπως ήταν αναμενόμενο, οι καταγγελίες Χαϊκάλη μονοπωλούν την πολιτική επικαιρότητα.

Την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «η καταγγελία Χαϊκάλη είναι σοβαρή υπόθεση», στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για «άθλια ιστορία».

Σε κυβερνητική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».

Με αφορμή τις καταγγελίες Χαϊκάλη, η Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. «Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο» τονίζει η κυρία Βούλτεψη και επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος ζητά να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία.


Διαβάστε τη δήλωση της κυρίας Βούλτεψη:


«Μετά τις «καταγγελίες» για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης.

Είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις: για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας.

Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο».




Τι άλλο είπε το πρωί ο Χαϊκάλης - Η αποκάλυψη από Λαζόπουλο

«Ολα τα στοιχεία υπάρχουν στον εισαγγελέα εδώ και 15 ημέρες», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «το κρατάγαμε δύο εβδομάδες μέχρι να επέμβει η Δικαιοσύνη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι», ενώ πρόσθεσε ότι έχει δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον Ντογιάκο, τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών.

Πρόσθεσε ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος και έκανε νωρίτερα στην ίδια εκπομπή την αποκάλυψη.

«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί», σημείωσε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαϊκάλης: «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε».

Σημειώνεται πως τη «βόμβα» που έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και ενώ έχει γίνει ήδη η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έριξε πρώτα ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μίλησε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη για απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας βουλευτών, προσθέτοντας μάλιστα πως όχι μόνο το έχει ακούσει, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει! Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός έδωσε το όνομα αυτού του βουλευτή, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος και το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά.«Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου. Πάντως ο κ. Λαζόπουλος επισήμανε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω όλο αυτό να στήθηκε για να πληγεί ένα κόμμα».

Σήμερα στη μία το μεσημέρι δίνουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης