Στο πλευρό των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο πλευρό των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας

Το ορυχείο της ΔΕΗ επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Σε άλλες εγκαταστάσεις στελέχη του κόμματος - Δεν θα αναγνωρίσει τη «μικρή ΔΕΗ» διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση - Θα θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για το σχετικό νομοσχέδιο

Στο πλευρό των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας
Πλήρης και αποφασιστική είναι η στήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και των άλλων κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων, κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Ως ξεκάθαρη ένδειξη αυτής της πολιτικής στάσης ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα στο Αμύνταιο, όπου (στις 12 το μεσημέρι) θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ και το ορυχείο Αμυνταίου - Φιλώτα Φλώρινας. Στη συνέχεια θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου. Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Ανάλογες επισκέψεις σε σημεία κινητοποιήσεων θα πραγματοποιήσουν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπεύθυνο του τομέα ενεργειακής πολιτικής Θανάση Πετράκο να μεταβαίνει στη Μεγαλόπολη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν θα αναγνωρίσει ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ούτε την μεταβίβαση και πώληση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε τη δημιουργία και ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ" η οποία είναι η καλή ΔΕΗ».

Ο κ. Πετράκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής του θα είναι η επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία ως ενιαίας επιχείρησης του ελληνικού λαού».
Κλείσιμο

Με σχόλιο του γραφείο τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει «απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση», που «προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όπως το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα την Πέμπτη (στις 19.00 έξω από τα κεντρικά κτίρια της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη) από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτή, γι’ αυτό και η πάλη για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων».

Στο κοινοβουλευτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για το σχετικό νομοσχέδιο, καλώντας τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης