Και τώρα η σειρά της Κόστα Ρίκα!

Και τώρα η σειρά της Κόστα Ρίκα!

Η παρέα του Τζόελ Κάμπελ έχει τρελάνει κόσμο με την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της - Άφησε εκτός Ιταλία, Αγγλία και δεύτερη την Ουρουγουάη - Η Κόστα Ρίκα στο μικροσκόπιο: Ο προπονητής, τα αστέρια, η τακτική, το ρόστερ

Και τώρα η σειρά της Κόστα Ρίκα!
Τα πανηγύρια για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία μας καλά κρατούν, αλλά η στιγμή που μπορεί να ξαναγραφτεί ιστορία μέσα σε λίγες ημέρες είναι κοντά. 

Την Κυριακή το βράδυ, στις 23:00, η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, την εκπληκτική ως τώρα Κόστα Ρίκα. Η παρέα του άσου του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ, έχει αφήσει άναυδη με τις ως εμφανίσεις της την ποδοσφαιρική υφήλιο και σίγουρα βλέπει ως μοναδική ευκαιρία την αναμέτρηση με την Ελλάδα για να προκριθεί στα προημιτελικά. 

Αυτό βέβαια ισχύει και για μας: Άλλο είναι να πρέπει να αντιμετωπίσεις την Ουρουγουάη, την Ιταλία ή την Αγγλία (άσχετα αν οι δύο τελευταίες αποκλείστηκαν) και άλλο την επικίνδυνη μεν, ταπεινή δε Κόστα Ρίκα. Αν την περάσουμε ακολουθεί στους «8» η Ολλανδία των Ρομπέν και Φαν Πέρσι. Δύσκολο, αλλά έτσι δεν λέγαμε και το 2004 σε κάθε παιχνίδι; Τα όνειρα είναι για όλους. Αφού ονειρευόμαστε λοιπόν, ας το πάμε μέχρι το τέλος: περνάμε τους Ολλανδούς (ή τους Μεξικανούς), συναντούμε στον ημιτελικό Αργεντινή ή Γαλλία (οι δεύτεροι ακόμη βλέπουν εφιάλτες με τους Χαριστέα και Ζαγοράκη) και μετά στον τελικό; Γερμανία ή Βραζιλία με προτίμηση στους διοργανωτές γιατί έχουμε και μια προϊστορία (βλέπε Πορτογαλία)...

Επειδή όμως αυτά είναι ακόμη μακρινά και βασίζονται περισσότερο στον ενθουσιασμό της στιγμής για την ιστορική πρόκριση απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, ας προσγειωθούμε και ας τα δούμε βήμα βήμα. Με πρώτη φυσικά την Κόστα Ρίκα. Ποια είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας; Ποια είναι τα μυστικά της που την έφεραν στην πρώτη θέση ενός ομίλου-φωτιά χωρίς μάλιστα να χάσει; Ας δούμε.

Κλείσιμο
Ο προπονητής

Ο Χόρχε Λουίς Πίντο αν και όχι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό, θεωρείται γριά-αλεπού των πάγκων. Είναι λάτρης της πειθαρχίας, κάτι που έχει περάσει σε απόλυτο βαθμό στους παίκτες του και δεν αφήνει ποτέ ένα παιχνίδι στην τύχη του, μελετώντας σε βάθος τους αντιπάλους της ομάδας του. Η αμυντική τακτική που εφαρμόζει είναι σεμιναριακή, ενώ είναι πολύ συμπαγής ομάδα με τις γραμμές να βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην άλλη, χάρη στο διαρκές τρέξιμο όλων των παικτών. 

Ο τερματοφύλακας

Ο Κέιλορ Νάβας, συμπαίκτης του δικού μας Λουκά Βύντρα στη Λεβάντε, κάνει τουρνουά για μεταγραφή: Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ σε τρεις αγώνες και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της πρόκρισης της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής.


Ο σούπερ-σταρ

Ο Μπράιαν Ρουίζ, ένας εντυπωσιακός all around επιθετικός. Ο άσος της PSV μπορεί με την ίδια ευκολία να οργανώσει το παιχνίδι, αλλά και να βρεθεί σε θέση εκτελεστή. Ο προπονητής του έχει δώσει ελευθερία κινήσεων μέσα στο παιχνίδι κι εκείνος τον έχει δικαιώσει απόλυτα. Υπήρξε συπαίκτης του Καραγκούνη στη Φούλαμ.


Το μεγάλο ταλέντο

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον «δικό μας» Τζόελ Κάμπελ. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, μέσω του Μουντιάλ και των εμφανίσεών του (έχει πετύχει ένα γκολ και έχει βγάλει μια ασίστ), ψάχνει την καθιέρωση στην Άρσεναλ και ο Βενγκέρ σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του με αυτά που βλέπει. Γνωστός στους περισσότερους διεθνείς, λόγω της παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει - αλλά και να εκμεταλλευτεί τυχόν - ρήγματα στα άκρα της ελληνικής άμυνας. Ξεκινά από τη δεξιά πλευρά, αλλά μπορεί να βρεθεί και αριστερά, ενώ γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνος όταν συγκλίνει.


Ο στόχος της

Αυτό που ήθελε το κατάφερε και με το παραπάνω. Έψαχνε τις καλές εμφανίσεις, της βγήκαν και τα αποτελέσματα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση ενός ομίλου που περιελάμβανε Ιταλία, Αγγλία και Ουρουγουάη. Από δω και περά ό, τι βγει. Πάντως θεωρούν ότι τους δίνεται μια τεράστια ευκαιρία απέναντι σε μια ομάδα που είναι περίπου στα μέτρα της. 


Το ρόστερ

 
 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ  

1 Κέιλορ Νάβας 27 51 / 0 Λεβάντε
18 Πάτρικ Πέμπερτον 31 20 / 0 Αλαχουελένσε
23 Ντάνιελ Καμπρονέρο 27 4 / 0 Ερεδιάνο
 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ  

2 Τζόνι Ακόστα 30 25 / 1 Αλαχουένσε
4 Μάικλ Ουμάνια 31 81 / 1 Σάπρισα
8 Χέινερ Μόρα 29 21 / 1 Σάπρισα
15 Τζούνιορ Ντίαζ 30 60 / 1 Μάιντς
19 Ρόι Μίλερ 29 47 / 1 Νέα Υόρκη
3 Τζιανκ. Γκονζάλεζ 26 33 / 2 Κολόμπους Κρου
16 Κριστιάν Γκαμπόα 24 24 / 1 Ρόζενμποργκ
6 Όσκαρ Ντουάρτε 24 10 / 0 Κλαμπ Μπριζ
12 Βάιλον Φράνσις 23 1 / 0 Κολόμπους Κρου
 
ΜΕΣΟΙ  

5 Σέλσο Μπόρχες 25 61 / 14 ΑΪΚ Στοκχόλμης
7 Κριστιάν Μπολάνιος 29 53 / 2 Κοπεγχάγη
11 Μάικλ Μπαράντες 30 42 / 4 Αάλεσουντ
22 Χοσέ Κουμπέρο 27 33 / 2 Ερεδιάνο
17 Γέλτσιν Τεχέδα 22 21 / 0 Σάπρισα
13 Εστεμπάν Γκρανάδος 28 11 / 0 Ερεδιάνο
20 Ντιέγκο Κάλβο 23 9 / 1 Βαλερένγκα
 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ  

10 Μπράιαν Ρουίζ 28 61 / 12 Φούλαμ
9 Τζόελ Κάμπελ 21 31 / 9 Ολυμπιακός
21 Μάρκο Ουρένια 23 22 / 7 Κούμπαν Κρασνόνταρ
14 Ράνταλ Μπρένες 30 37 / 8 Καρταχίνες
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ  
 
Χόρχε Λουίς Πίντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης