Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικοί μεταφέρουν τη βόμβα από το σπίτι του Ντογιάκου

Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικοί μεταφέρουν τη βόμβα από το σπίτι του Ντογιάκου

Tα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, προσπαθούν με μεγάλη προσοχή να βγάλουν το μηχανισμό, που ήδη έχουν απενεργοποιήσει από τη μπαγκαζιέρα

isi98
Η στιγμή που αστυνομικοί μεταφέρουν την κατσαρόλα με την απενεργοποιημένη βόμβα από την μπαγκαζιέρα της μηχανής έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου στο βαν, καταγράφηκε σε βίντεο και ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ΕΡΤ.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, προσπαθούν με μεγάλη προσοχή να βγάλουν το μηχανισμό, που ήδη έχουν απενεργοποιήσει από τη μπαγκαζιέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την ομάδα/ οργάνωση που προσπάθησε να καταφέρει χτύπημα εις βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Δείτε το βίντεο: 

Αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ από τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε στόχο τον Ντογιάκο | 16/11/18 | ΕΡΤ


Τι δείχνει ο μηχανισμός για την ταυτότητα των δραστών

Ολα δείχνουν πως ο κατασκευαστής, είναι πιθανότατα άπειρος, που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και για το λόγο αυτό η βόμβα που περιείχε περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα, δεν εξερράγη. Αυτο που προβληματίζει τους αναλυτες της Αντιτρομοκρατικης, είναι το ενδεχόμενο ο κατασκευαστής να εχει φτιάξει και άλλες βόμβες - αντίγραφα στα πρότυπα των φακέλων- βομβών οι οποίες θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε άλλους στόχους καθώς διανύουμε την εβδομάδα πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνειου.

Κλείσιμο
Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και επανεξετάζεται η λίστα με τους πιθανούς στόχους, καθώς το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοιχτό, όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Την ιδια ωρα, ψάχνουν μέσω καμερών το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο κατά την τοποθέτηση, όσο και κατά την απομάκρυνση από το σημείο, αναζητώντας τη γιάφκα της οργάνωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότητα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα καθώς θεωρείται δύσκολο να διέσχισαν μια τόσο μεγάλη διαδρομή από τα Εξάρχεια στον Βύρωνα, με μια βόμβα στη μπαγκαζιέρα της κόκκινης βέσπας. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο, πίσω από την ενέργεια να κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που έχει πραγματοποιήσει χτυπήματα με βόμβες και μάλιστα σε δικαστικούς στόχους με τελευταίο στις 22 Δεκεμβριου του 2017 στο Εφετείο, ενώ έχει στο ενεργητικό της και μια αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια στις 12 Δεκεμβρίου 2016, στο υπουργείο Εργασίας, όπου ο μηχανισμός δεν εξερράγη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης