Ειδομένη: Κλαδιά ελιάς πρόσφεραν οι πρόσφυγες στους Σκοπιανούς

Ειδομένη: Κλαδιά ελιάς πρόσφεραν οι πρόσφυγες στους Σκοπιανούς

Νέα συγκέντρωση από περίπου 200 άτομα  - Έσπρωξαν βαγόνι προς τις αστυνομικές κλούβες - Μετανάστες κατευθύνθηκαν και πάλι προς τα σύνορα με την ΠΓΔΜ

 Ειδομένη: Κλαδιά ελιάς πρόσφεραν οι πρόσφυγες στους Σκοπιανούς
Αναστάτωση δημιουργήθηκε και πάλι στον καταυλισμό προσφύγων
στην Ειδομένη, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε ένα παλιό βαγόνι σπρώχνοντας το προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας
Κλείσιμο
.

Τα περίπου εκατό άτομα που ήταν πάνω στο βαγόνι, κρατούσαν την ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Σταμάτησαν δε το βαγόνι λίγο πριν εμβολίσει τις κλούβες της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» όπου απεικονίζεται πλήθος κόσμου να είναι συγκεντρωμένο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου παραμένει και το βαγόνι.

Αυτή τη στιγμή ομάδα με περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται μπροστά από τον φράχτη, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, με τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων να κρατούν κάνουλες με νερό.

Άλλοι κρατούν την σημαία της Γερμανίας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υποδηλώσουν ότι επιθυμούν να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να φύγουν από τον καταυλισμό της Ειδομένης και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Κάποιοι άλλοι κρατούν κλαδιά ελιάς «ευχαριστώντας» τους Σκοπιανούς αστυνομικούς για χθεσινή ρίψη δακρυγόνων.





«Ζητάμε να ελεγχθούν αλληλέγγυοι και ΜΚΟ γιατί κάθε τόσο ξεσηκώνουν πρόσφυγες και μετανάστες», λέει ο δήμαρχος Παιονίας 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ειδομένη κρούει μέσω του protothema.gr ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, τονίζοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να μην υπάρξει τριβή με την τοπική κοινωνία. Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί».

Όπως σημειώνει ο κ. Γκουντενούδης, οι κάτοικοι και ο δήμος ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση, καθώς στην Ειδομένη έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 14.000 άνθρωποι με μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), εθελοντές και αλληλέγγυους να «αλωνίζουν» ελεύθεροι και να ξεσηκώνουν πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη επέμβαση.

«Χθες το βράδυ είχαμε μία συνάντηση στο Πολύκαστρο, όπου φάνηκε η αγωνία και η αγανάκτηση των κατοίκων. Εμείς λέμε ψυχραιμία, αλλά υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι είναι μέλη ΜΚΟ, εθελοντές και αλληλέγγυοι των οποίων δεν ξέρουμε το ποιόν τους. Ζητάμε να ελεγχθούν γιατί κάθε τόσο ξεσηκώνουν τους ανθρώπους αυτούς», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση που είχα με τον κ. Τόσκα ζήτησα να στείλει και άλλες αστυνομικές δυνάμεις και να πει στην αστυνομία να κάνει όπως ξέρει καλά τη δουλειά της με τους αλληλέγγυους και όλους αυτούς που ξεσηκώνουν τους βασανισμένους αυτούς ανθρώπους. Δεν είναι μόνο η Ειδομένη, αλλά και άλλες περιοχές στον δήμο μας που ζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουμε διάφορα κρούσματα και κλοπές. Δε γίνεται στο Πολύκαστρο να έχουμε ένα περιπολικό με ένα άτομο για 7.000 κατοίκους», συνεχίζει, καταλήγοντας στο ότι «μέχρι το Πάσχα θα έχει φύγει από την Ειδομένη ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας».
  












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης