«Πράσινο φως» για τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών στη νησιωτική χώρα

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών στη νησιωτική χώρα

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, προβλέπεται η ίδρυση ιδιωτικών κλινικών στα νησιά χωρίς περιορισμούς, πληθυσμιακούς ή γραφειοκρατικούς, που ίσχυαν μέχρι τώρα

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών στη νησιωτική χώρα
Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών στη νησιωτική χώρα ανάβει το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, προβλέπεται η ίδρυση ιδιωτικών κλινικών στα νησιά χωρίς περιορισμούς, πληθυσμιακούς ή γραφειοκρατικούς, που ίσχυαν μέχρι τώρα.
 
Κλείσιμο
Η διευκόλυνση της δημιουργίας ιδιωτικών κλινικών στη νησιωτική Ελλάδα επιδιώκεται για λόγους εθνικού συμφέροντος, αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση. Τα μέτρα - εξπρές για την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας ιδιωτικών θεραπευτηρίων στα νησιά εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού ενώ παράλληλα θα καλύψουν τα  κενά που στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των κατοίκων.
 
Ζητούμενο είναι κατά το υπουργείο η δημιουργία «μικρότερων και πιο ευέλικτων λειτουργικά σχημάτων ιδιωτικών κλινικών»  στις ευαίσθητες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, θέτοντας ως προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες την ίδρυση κλινικών με ελάχιστο αριθμό κλινών τις 15 καθώς και την κάλυψη παθολογικών- χειρουργικών περιστατικών.
 
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται και η δυνατότητα μεταστέγασης κλινικών που λειτουργούν στην επικράτεια σε νησιά, «καθόσον η διαδικασία δημιουργίας κλινικών με τον τρόπο αυτό είναι απλούστερη και σαφώς συμφέρουσα οικονομικά».
 
«Μεγάλος αδελφός» στην ψυχική υγεία
 
Εποπτεία στον τρόπο διοίκησης αλλά και στην οικονομική διαχείριση των μονάδων ψυχικής υγείας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Για τις ανάγκες της εποπτείας και του ελέγχου η αρμόδια Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας τηρεί έντυπο και ηλεκτρονικό αρχείο με όλα τα δεδομένα που αφορούν τις δομές.

Από την εγκυρότητα των δηλωθέντων στοιχείων –τα οποία θα ελέγχει η ΗΔΙΚΑ- θα εξαρτάται η καταβολή επιχορήγησης ή οποιασδήποτε πληρωμής από το Δημόσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης