Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Καταργήθηκε το μπόνους και μειώθηκαν οι έλεγχοι στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Καταργήθηκε το μπόνους και μειώθηκαν οι έλεγχοι στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Από το 2014 έως το 2016 μειώθηκαν κατά 53% - Αντίστοιχα αρνητική πορεία κατέγραψαν και τα πρόστιμα

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Καταργήθηκε το μπόνους και μειώθηκαν οι έλεγχοι στο λαθρεμπόριο καυσίμων
Την ελληνική νοοτροπία του Δημοσίου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά η παραδοχή από το υπουργείο Ενέργειας ότι η ραγδαία μείωση κατά 53% των ελέγχων για το λαθρεμπόριο καυσίμων από το 2014 στο 2016 οφείλεται στην κατάργηση του μπόνους που έπαιρναν οι υπάλληλοι για κάθε έλεγχο.

Η απάντηση του Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη είναι αποκαλυπτική: Ειναι γεγονός ότι οι έλεγχοι έχουν ατονήσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο καθώς η ανά έλεγχο αμοιβή των ΚΕΔΑΚ που καθοριζόταν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και ΠΕΝ από την 1η Ιανουαρίου καταργήθηκε.

Συγκεκριμένα ενώ το 2014 οι έλεγχοι ήταν 4.018, το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Ενέργειας που αποκαλύπτει η Καθημερινή, μειώθηκαν σε 1.8875 (μείωση 53%).

Κλείσιμο
Παράλληλα οι αποφάσεις επιβολής προστίμων μειώθηκαν από 40 σε 10 και τα πρόστιμα από τα 1,8 εκατ. ευρώ σε μόλις 178.191 ευρώ.

Μπροστά σε αυτό το καθεστώς ασυδοσίας που επιτείνεται από το γεγονός ότι από την ΑΔΑΕ σχεδιάζει να παρατείνει μέχρι το τέλος του 2018 την ολοκλήρωση του συστήματος εισροών-εκροών, οι εκπρόσωποι των εταιριών εμπορίας καυσίμων (ΣΕΕΠΕ) δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν με χρηματοδότηση στην έναρξη των ελέγχων και την τμηματική εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών.

Ο κ. Σταθάκης, πάντως, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την πρόθεσή του να επαναφέρει προσωρινά το μπόνους με τροπολογία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης