PROTOTHEMA

Οικονομία

Δώδεκα χρόνια θα χρειαστεί η Ιταλία, δέκα η Πορτογαλία, έξι η Ισπανία

Το διάγραμμα Τόμσεν: Το 2038 η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα

Το διάγραμμα Τόμσεν: Το 2038 η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα

Θα χρειαστούν 21 χρόνια για την Ελλάδα είπε το στέλεχος του ΔΝΤ λίγο πριν τις δύο ξεχωριστές εκθέσεις του Ταμείου για την οικονομία και τη βιωσιμότητα του χρέους

Το 2038 θα επιστρέψει η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα στην Ελλάδα.


Τη ζοφερή αυτή πρόβλεψη έκανε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund λέγοντας ότι η χώρα μας θα χρειαστεί 21 χρόνια για να διανύσει αυτή την απόσταση.

Παρόμοια αρνητική αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ήταν η πρόβλεψή του και για τις άλλες χώρες που είτε βρέθηκαν σε Μνημόνιο είτε αντιμετωπίζουν οικονομικα πρόβληματα όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα η πρόβλεψη Τόμσεν για την Ιταλία είναι ότι θα χρειαστεί 12 χρόνια, για την Πορτογαλία ότι θα χρειαστεί 10 και για την Ισπανία ότι θα απαιτηθούν 6 χρόνια προκειμένου η ανεργία να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν πριν ξεκινήσει η κρίση.

Το διάγραμμα με τις προβλέψεις του κ. Τόμσεν για την ανεργίαΟι εκτιμήσεις Τόμσεν δίνουν μια «πρόγευση» για το τι... περιμένει την Ελλάδα, όταν το Ταμείο δώσει στη δημοσιότητα τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για βιωσιμότητα του χρέους. Τα δύο ξεχωριστά κείμενα αναμένεται να συζητηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το mignatiou.com ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολύ πρόοδο και σε μεταρρυθμίσεις, και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (για να πεισθεί και η Γερμανία για τα παραπάνω), όπως τόνισε χαρακτηριστικά.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Τέτοια διαγραμματα20/01/201708:57

Κάνουν τα παιδάκια στη πρώτη δημοτικού από εκεί εμπνεύστηκε ο Τόμσεν και αφού τα σέρβιρε με φανταχτερά χρώματα τα πούλησε στο Σαμαρά και αυτός έμεινε με το στόμα ανοιχτό γιαυτό κατέστρεψε την Ελλάδα με τον κολλητό του Βενιζέλο!! Ο Τσίπρας όμως δεν τσιμπάει από τη ζωγραφική Τομπσεν γιατί έχει αντερα και μεζεα γι αυτό θα κυβερνάει μέχρι το 2030.

Απάντηση
Για κοιτάτε ποιοι μιλανε20/01/201708:48

Ξέρετε ποιοι είναι;;;Οι νδκρατες αυτοί που από συνήθεια στηνονται ακόμα στα τέσσερα!!!!

Απάντηση
ελένη19/01/201720:38

Οι κατάρες που ρίχνουν οι αδικημένες μητέρες στους αναρχικούς/κομμουνιστές κυβερνώντες μας, επειδή χάνουν τα παιδιά τους στην ξενιτιά, θα τους ακολουθούν μια ζωή, έστω κι αν δηλώνουν άθεοι.

Απάντηση
Ξενιτεμενος19/01/201722:57

Στη Πασοκονδ πανε οι κατάρες! Αυτοι μας εδιωξαν εξω...

Απάντηση
@ Ελενίτσα19/01/201721:54

Ελενίτσα άργησες καλή μου και έχασες την σειρά των σκέψεων με αποτέλεσμα λουλούκα μου να λες σαχλαμάρες. Το θέμα εδώ δεν είναι οι κουμουνιστές κυβερνώντες. Ήσουν με τους φασίστες μάλλον, ξαμυαλίστηκες και άργησες. Να μήν το ξανακάνεις. αντε τώρα κυμήσου.

Απάντηση
sakisc19/01/201720:38

poios tha zei mehri tote tha toys pethanoun olous apo thn peina kai thn anexia!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία