Ο Σταθάκης οραματίζεται δίκαιη ανάπτυξη με υψηλή φορολόγηση και ανέβασμα μισθών

Ο Σταθάκης οραματίζεται δίκαιη ανάπτυξη με υψηλή φορολόγηση και ανέβασμα μισθών

«Θέλουμε ανάπτυξη που στηρίζεται στην υψηλή προστιθέμενη αξία και στο προσωπικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου» εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας κι είπε «όχι» στην ανάπτυξη με χαμηλό κόστος εργασίας και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές

Ο Σταθάκης οραματίζεται δίκαιη ανάπτυξη με υψηλή φορολόγηση και ανέβασμα μισθών
Τις αντίρροπες αρχές του νέου αναπτυξιακού success story παρουσίασε ο Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή, «στριμώχνοντας» στην τοποθέτησή του υποσχέσεις για «δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου» και δεσμεύσεις για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα εξειδικευτούν εντός των επόμενων 2-3 μηνών με υπουργικές αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «την δίκαιη ανάπτυξη. Την έξοδο από την κρίση με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, ώστε τα οφέλη να διανέμονται σε όλη την κοινωνία».

«Τι ανάπτυξη θέλουμε;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο, για να απορρίψει την πρόταση που στηρίζεται «σε χαμηλό κόστος εργασίας, σε χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης και σε ένα πλήρως απελευθερωμένο πλαίσιο». «Θέλουμε ανάπτυξη που στηρίζεται στην υψηλή προστιθέμενη αξία και στο προσωπικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου» εξήγησε ο ίδιος για να συμπληρώσει: «Θέλουμε μια δίκαιη και συμβατή ανάπτυξη για την αναδιανομή των εισοδημάτων. Θα εδράζεται στην σταθερότητα και στο ανέβασμα των μισθών».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή, την καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης