Συστάσεις Αλεξιάδη σε τράπεζες για μείωση του κόστους μηχανημάτων για κάρτες

Συστάσεις Αλεξιάδη σε τράπεζες για μείωση του κόστους μηχανημάτων για κάρτες

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και νομοθετική ρύθμιση ώστε κάθε επιχείρηση να έχει έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό όπου θα εισέρχονται χρήματα



Συστάσεις Αλεξιάδη σε τράπεζες για μείωση του κόστους μηχανημάτων για κάρτες
Αυστηρές συστάσεις στα τραπεζικά ιδρύματα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης
προκειμένου να μειώσουν τις τιμές στα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS), την μηνιαία συντήρησή τους αλλά και το ύψος των προμηθειών που παρακρατούν από τις αγορές.

Παράλληλα, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση ώστε κάθε επιχείρηση να έχει έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό όπου θα εισέρχονται χρήματα.

Κλείσιμο
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ
Βασίλη Κόκκαλη, είπε ότι το κόστος αγοράς των μηχανημάτων POS είναι πολύ υψηλό και σε ορισμένες περιπτώσεις απαγορευτικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υποστήριξε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα επιχειρούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέσω αυτής της διαδικασίας υπονομεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή.

«Στόχος της προσπάθειάς μας για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα και όχι τα κέρδη ορισμένων» είπε ο υπουργός για να προσθέσει σε άλλο σημείο «πρέπει σε συνεργασία με τις τράπεζες να βοηθήσουμε να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία».
Επίσης, επισήμανε ότι η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών δεν ανταποκρίθηκε στο  αίτημα του υπουργείου για διαβίβαση στοιχείων σχετικών με το κόστος αγοράς των μηχανημάτων και σημείωσε ότι ο ίδιος θα απευθυνθεί απευθείας στις τράπεζες για «να μειώσουν τις προμήθειες από την αγορά kai την συντήρηση των POS».

«Το κράτος έχει πολλά εργαλεία και ή θα συνεργαστούν ή θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα και την νομοθεσία. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους στον αγώνα μας για αύξηση των δημόσιων εσόδων» σημείωσε με νόημα.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης